Norah’s Kawaii Babykamer

kawaii kamer norah collage
Een tijdje geleden beloofde ik jullie om nog een tour door Norah’s kamertje te geven. Ik had mezelf voorgenomen om dit te doen wanneer de plintjes er lagen, maar ehm… Norah is dinsdag aanstaande alweer 6 weken oud en de plintjes zijn nog steeds niet gefixt 🙂
Herkenbaar?

Wat ook wel grappig is: ik heb er echt op gehamerd om het kamertje ruimmmm voor de uitgerekende datum af te hebben. Maar in de afgelopen weken hebben we haar kamertje alleen nog maar gebruikt om haar te badderen en af en toe te verschonen. Ze slaapt nog steeds op onze kamer of beneden in de box.

In januari had ik een sushi & shopping date met mijn destijds eveneens zwangere schoonzusje Suus, die helemaal losging met het kopen van kleding en babykamer accessoires. Ik had tot dat moment nog niet bedacht wat ik wilde doen met onze babykamer. Tijdens deze shopexpeditie kwam ik op het idee voor een kawaii thema en sindsdien ben ik helemaal losgegaan met DIY-en en shoppen.

Het kamertje is precies geworden zoals ik het in mijn hoofd had! De ruimte oogt lekker fris door de witte en lichtblauwe muren en de witte vloer, waardoor de knalkleurige meubels en accessoires beter tot hun recht komen en de glitter unicorns en troetelberen mooi kunnen shinen.
Het realiseren van dit kamertje was tijdens de zwangerschap mijn ‘Happiness Project’ en ik heb er een sport van gemaakt om alles lekker low budget te houden en zoveel mogelijk zelf te doen.

Vandaag laat ik jullie alles uit Norah’s supervrolijke en über kleurrijke kamertje zien, a.d.h.v. foto’s en filmpjes en de linkjes waar je deze spulletjes kunt shoppen.

Filmpje kamer Norah
Klik HIER om een filmpje te bekijken van Norah’s kamertje.

Norah’s kamertje is de kleinste en donkerste ruimte in ons huis en het is lastig om er goede foto’s te maken, wat ik dus superfrustrerend vind.
De kamer heeft een leuke indeling met grappige hoekjes, maar het is (voor mij) vrijwel onmogelijk om alles goed te fotograferen. Daarom heb ik in de afgelopen periode tijdens het klussen ook regelmatig filmpjes gemaakt, waarbij ik een rondje draaide in het kamertje. Dit geeft beter weer hoe de ruimte ingedeeld is en waar alles staat.

kawaii kamer norah 14

De panda sticker op de deur, is één van de eerste dingen die is aangebracht om de toon te zetten op Norah’s kamertje. Peppi Panda is afkomstig uit de Finse webshop ‘Made Of Sundays‘ en hij is erg happy bij ons in huis.

kawaii kamer norah 15

Ik tikte online een kledingkast en commode samen voor €100,- (inclusief bezorging!) op de kop. Ze waren crème wit met houtkleurige accenten en ik heb ze zelf gerestyled in de knalkleuren roze en geel.
De binnenkant van de deuren en lades zijn gepimpt met vrolijke printjes plakfolie.

kawaii kamer norah 9 kawaii kamer norah 1
Zie ook: DIY restyling van tweedehands babymeubels.

kawaii kamer 18

De roze Barbie auto op de kledingkast is van mij geweest en is het enige speelgoed uit mijn jeugd, dat nog bewaard gebleven is. De Mon Chi Chi die erin zit, scoorde ik jaren geleden op een rommelmarkt. De blauwe lamp met witte wolkjes is van IKEA en de vrolijk gekleurde manden (set van 3 stuks) en de plastic poedel zijn van Kitsch Kitchen.

 kawaii kamer norah 16

De commode heb ik roze geschilderd, met gele accenten: het tegenovergestelde van de kledingkast.
In de commode ligt een voorraad luiers, beddengoed en een roze babybadje van LUMA Babycare.

kawaii kamer norah 12
Het wolkje dat aan de commode hangt, heb ik zelf gemaakt. Het doosje voor de lotiondoekjes is van de HEMA en het magische lampje en sneeuwbol in één, is van het Franse merk DJECO en komt uit de webshop van Benjamin Bengel.
Het nachtlampje straalt allerlei verschillende kleuren licht uit, wat het betoverende effect vergroot. Ook hoeft de sneeuwbol niet geschud te worden, de vlokjes dwarrelen vanzelf heen en weer door het ingebouwde mechanisme.

filmpje lampje
Klik HIER om een filmpje van dit sprookjesachtige lampje te bekijken.

kawaii kamer norah 13

Ook de lades van de commode zijn gepimpt: de binnenkant is gedecoreerd met plakfolie. Hierin bewaren we luiers, lotiondoekjes en verzorgingsproducten.

kawaii kamer norah 2

De kapstok naast de commode is van het merk Pt. Ik heb deze jarenlang gebruikt voor beurzen en evenementen waar wij met onze webshop aan deelnamen. Hij was knalroze en ik heb ‘m groen geschilderd.

kawaii kamer norah 3

Het verzorgingskussen kocht ik bij de HEMA en de blauwe hoes is van Prénatal. Omdat de commode knalroze is, ben ik bewust gaan shoppen voor NIET roze accessoires. Hierdoor heb ik een aantal grappige gesprekken gehad met winkelmedewerkers, wanneer ik met een voorraadje blauwe spullen bij de kassa stond en zij informeerden naar wanneer mijn zoon geboren wordt 🙂

kawaii kamer norah 11

De plastic paddestoel lampjes zijn van de supermarkt Dirk en de zilverkleurige ballerina’s van Prénatal.

kawaii kamer norah 10

kawaii kamer norah 4
De slinger met gehaakte kersen is van het Deense RICE. De knisper cupcake is van de HEMA, de diamanten rammelaar is van H&M en de gekleurde rammelaar is van Kitsch Kitchen.
De schilderijtjes van de cupcakes en het ijsje, heb ik jaren geleden zelfgemaakt en lijken speciaal voor Norah’s kamertje te zijn gemaakt!

 kawaii kamer norah 8 kawaii kamer norah 7

De blauwe luieremmer is van Prénatal. Het gekleurde kleedje op de vloer kocht ik bij Flying Tiger. Het ledikantje is van Ikea.

kawaii kamer norah 6

De knuffelwolkjes heb ik zelf gemaakt. De troetelberen zijn van Mini-Mika geweest en heeft hij (vrijwillig) afgestaan voor zijn zusje. Eén My Little Pony scoorde ik op de vrijmarkt van Koningsdag en eentje pronkte er bovenop de luiertaart van mijn Surprise Babyshower. De glitter unicorn is van Flying Tiger en het beddengoed is van de HEMA.

kawaii kamer norah 5

De muren van het nisje waarin Norah’s ledikantje staat hebben we lichtblauw geschilderd. Op Ebay vond ik muurstickers van een regenboog, een zon en wolkjes.

Meer lezen of weten, over hoe dit kamertje tot stand is gekomen? Bekijk dan deze artikelen:

DIY: Vrolijk gekleurde babymeubels
DIY: restyling van tweedehands babymeubels
Inspiratie voor Kawaii Baby Stuff #1
Inspiratie voor Kawaii baby Stuff #2 
Project Kawaii Babykamer: De Muren
Project Babykamer: De Vóórfoto’s

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

  1. Ziet er goed uit en erg vrolijk. Wil je ook op de muur een mooie personelijke fresco en geen sticker. Dan hen ik een schoondochter die dat voor je kan doen. Bij mijn kleinkinderen heeft ze dat namelijk gedaan. Hier de link van de muur fresco van mijn oudste klein dochter: babypluis.nl/images/DIY/productfoto_muurschildering_800x600_lillian.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret