Komkommertijd! Blog Break + Mini Enquête

Mijn favoriete periode van het jaar is aangebroken: KOMKOMMERTIJD!

Wij hebben onlangs een nest met kittens gekregen, dus zullen in het hoogseizoen niet in de gelegenheid zijn om met ons gehele gezin een aaneengesloten periode op vakantie te gaan.

Geen probleem natuurlijk: een Staycation is ook prima en wij verkeren in de luxe positie dat wij in Haarlem wonen = om de hoek van het strand. Maar dan moet het natuurlijk wel mooi weer zijn 😉
Daarnaast gaan wij ook opgesplitst van elkaar leuke dingen doen en kleine tripjes maken: wordt vervolgd!

Ik had het in mijn laatste Photo Diaries  al aangegeven, maar voor deze zomer wil ik een kleine Blog Break inlassen.
Dat wil niet zeggen dat ik de stekker eruit trek, maar wel dat ik alles tijdelijk even op een íets lager pitje zet.
Hier was ik stiekem al een klein beetje mee begonnen, maar ik wilde het nog even officieel aankondigen aangezien ik soms vragen krijg over waarom het op sommige dagen ‘zo stil is’ 🙂

Vandaag vertel ik jullie hoe ik deze Komkommertijd wil gaan invullen, deel ik wat leuke komkommertips, heb ik een kleine enquête voor jullie en vertel ik over een samenwerking waar ik komend blogjaar mee aan de slag ga!

Blog Break

Tot voor kort verschenen er 5 tot 7 artikelen per week op mijn blog en daar heb ik een fulltime job aan.
Ik ben toe aan wat lummel-en luiertijd en daarom wil ik dit tot ongeveer half september terugbrengen naar 3 tot 5 blogberichten per week.

Lezers die pas sinds kort mijn blog volgen, hoeven niet getreurd te zijn: op de site staan namelijk bijna 1100 blogposts waarmee je deze zomer vast wel door kunt komen 😉
Op social media zal ik de komende periode ook af en toe wat ‘gouwe ouwe’ opnieuw delen, dus er is volop leesvoer in Komkommertijd!

salade komkommer kip en kiwiKomkommertip: salade met gerookte kip, komkommer en kiwi. Ben je vegetariër? Dan vervang je de kip met mozzarella!

Op social media blijf ik dus wel gewoon actief deze sluimerperiode: ik hoop jullie de komende tijd (naast über cute kittenfoto’s) ook volop te kunnen spammen met superrelaxte strandfoto’s of hotdogfoto’s (van mijn benen) in mijn peuter’s zwembadje.

Deze zomer ga ik niet alleen maar chillen, ik wil ook wat ‘achter de schermen’-werkzaamheden verrichten. Ik heb een flinke stapel met must reads waarvan ik al máánden het voornemen heb het te gaan lezen.
Ook heb ik onlangs een nieuwe camera aangeschaft en hier wil ik lekker mee gaan spelen.

salade garnalen ananas en komkommerKomkommertip: Spicy salade van garnalen, ananas en komkommer. Lekker bij een BBQ!

Met deze camera wil ik niet alleen het fotograferen beter onder de knie krijgen, ik wil ook meer gaan oefenen met het maken van video’s.
Dit is nieuw voor mij en ook iets wat ik eerder heb afgezworen. Ik heb nog steeds geen vloggerambities, maar ik vind het wel heel leuk om DIY-en kookvideo’s te maken.

Het is voor mij nog even stuntelen, maar ik zie hier zeker wel een uitdaging in.
Ben je nieuwsgierig naar mijn videovorderingen? Abonneer dan op mijn YouTube kanaal!

Komend Blogjaar + Mini Enquête

Op blogvlak mag ik echt niet klagen: het afgelopen jaar heb ik veel geleerd, veel mogen doen en toffe samenwerkingen gehad.
Komend jaar staat er weer veel leuks voor mij op de agenda en hier wil ik mij ook goed op voorbereiden tijdens deze Blog Break.

De mening van mijn vaste lezers vind ik heel erg belangrijk, dus als jullie tijd en zin hebben om tien korte vragen (anoniem) voor mij te beantwoorden, dan ben ik jullie heel erg dankbaar en ga ik met jullie feedback aan de slag!

Wat ik wel alvast leuk vind om te vertellen: het komende jaar ga ik regelmatig samenwerken met Becel en hier heb ik superveel zin in. De afgelopen periode heb ik achter de schermen al veel verschillende nieuwe producten mogen uitproberen en proeven.

Komkommertip: bruine boterham met Becel walnootolie, kaas, rucola en komkommer.
De notensmaak van deze plantaardige margarine met walnotenolie vind ik waanzinnig in combinatie met de eveneens nootachtige rucola, plakjes extra belegen kaas en frisse komkommer!

 

In samenwerking met Becel zal ik het komende jaar leuke recepten én DIY’s gaan ontwikkelen, volledig in Hare Maristeit stijl natuurlijk: supersimpel, creatief en kleurrijk 🙂


Ik hoop dat jullie even twee minuten tijd willen vrijmaken om DEZE TIEN KORTE VRAGEN over mijn blog + voeding voor mij te beantwoorden, dan heb ik weer stof om over na te denken tijdens Komkommertijd 🙂

Dank je wel alvast voor het invullen, ik ga met jullie feedback aan de slag!

Ik hoop dat jullie een fijne zomer hebben en nogmaals: ik ga niet weg, ik vier een ‘Staycation’ en ben op social media gewoon actief.

Niets missen van de kittens of wil je koekeloeren naar mijn jaloersmakende pool party pics of strandfoto’s?
Like dan de Facebookpagina van Hare Maristeit, volg @MarisMariaRenne op Twitter of @hare_maristeit op Instagram.

Nog meer komkommertips? Typ KOMKOMMER in de zoekfunctie van mijn blog en klik op ENTER.

Happy Komkommertijd allemaal!


Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

9 reacties

 1. Wat een fijn besluit, het klinkt alsof je een heerlijke zomer tegemoet gaat zo. En voor ons leuk dat je dan weer helemaal boordevol inspiratie en mooie plaatjes weer terug komt!

  1. Dank je wel! Op mijn leeslijstje staat o.a. ‘Je bent wat je doet’ (van Roos Vonk), Masterclass Ondernemen (van Annic van Wonderen) en ik wil eindelijk mijn verloren hobby CHICKLITS verslinden weer oppakken 🙂 Was lange tijd verslaafd aan alles van Sophie Kinsella, maar ik loop flink achter (niets van haar gelezen, dat afgelopen jaren is uitgegeven). Dus druk druk druk deze Komkommertijd 😉

   1. Aah die laatste ken ik wel!! Lekkere wegleesboeken die je niet pagina’s terug hoeft te bladeren om er weer in te komen/weten wat je leest ?
    Heerlijk tijdens de vakantie sws!!

 2. Ha, drie tot vijf is nog steeds wel heel veel! Ik was bang dat je gewoon even van de aardbodem zou verdwijnen. Ik heb je enquete ingevuld, hoop dat je er wat mee kan! Heel veel succes/plezier met het spelen met de camera en met de diy/kookvideo’s. Ben erg benieuwd ook naar de video’s, lijkt me leuk! Fijne komkommertijd 🙂

  1. Dank je wel!
   Ik vind 3-5 berichten per week ook geen echte ‘Blog Break’, maarrrrr….. afgelopen weken heb ik het onaangekondigd geprobeerd (minder posts publiceren) en kreeg ik toch wel bezorgde berichtjes van lezers omdat het stiller was 🙂
   Met 3 (soms 4 of 5) posts per week kan ik toch met een geruster hart/no pressure meer chillen op het strand (als het zomerweer nog een keertje losbarst?!) of lekker voor me uitstaren, dan met 5-7 🙂
   Een periode helemaal niets posten kan/wil ik niet haha 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret