Mijn eerste tattoo!

Twee dagen geleden heb ik mijn allereerste tattoo laten zetten!
Dit was een behoorlijk indrukwekkende ervaring en ik heb een kleine 200 foto’s en 9000 woorden die ik hierover wil delen 🙂

Om het een beetje overzichtelijk te houden, ga ik het daarom opsplitsen in een paar verschillende artikelen.
Vandaag deel ik met jullie het proces van mijn ontwerp, mijn ervaring in de shop van Desperado Tattoo in Eindhoven en natuurlijk: het resultaat!

In een volgend artikel zal ik wat meer ingaan op de ervaring van het zetten van de tattoo (zoals de pijn en tips & tricks waar ik wat aan heb gehad), het genezingsproces (ik probeer dit iedere dag te fotograferen!) en de verzorging.

Ook kan ik dan wat meer vertellen over hoe die eerste dagen en weken met een tattoo zijn geweest en hoe mensen erop reageren.
Daarvoor is het namelijk nu nog te pril, maar ik ervaar nú al dat het een bepaalde aantrekkingskracht heeft op sociale aangelegenheden.
En het heeft ook wat teweeggebracht in mijn garderobe. Kortom: wordt vervolgd 🙂

Maar heb je hier dus vragen over: stel ze dan in een reactie onder deze blogpost en ik beantwoord ze in het vervolgartikel!

Totstandkoming van mijn ontwerp

Vorige maand deelde ik DIT artikel waarin ik uitgebreid omschreef wat de wensen en mijn ideeën waren voor mijn ontwerp.

Het kwam door deze foto van @eva.desperado op Instagram, dat ik opeens wist wat ik precies wilde:

Ik wist toen ook meteen dat ik mijn eerste tattoo door Eva, en niemand anders wilde laten zetten.
Tijdens mijn research naar tattoo artists die goed zijn met kleuren, werd haar naam steeds lovend genoemd door mensen die zelf tattoos hebben die ik ook mooi vind.

Eva’s IG-feed heb ik uitgebreid doorgespit en ik had meteen 100% vertrouwen in haar: ze is een ervaren pro PLUS die kleuren snapt, een bizar goed oog heeft voor details en precisie en ook mijn kinderlijke stijl met een donkere knipoog begrijpt.

Naar aanleiding van mijn uitgebreide blogpost met wensen, stuurde Eva mij deze eerste schets:

my little pony tattoo dia de los muertos

Ik was meteen enthousiast en had als enige verzoek dat de hechtingen bij het mondje weggelaten zouden worden.
In mijn blogpost had ik geschreven dat ik graag een stilstaande pony met gebogen hoofdje wilde hebben (de klassieke positie van de retro My Little Pony’s), maar Eva vertelde me dat ze had gekozen voor ‘bokkend‘ omdat dit mooier zou staan op de plek van mijn arm.

Dit gaf me ook een goed gevoel dus, dat zij hier verder over nadenkt (ik heb immers geen verstand van tekenen op een menselijk lichaam) en niet zomaar klakkeloos doet wat een klant vraagt.
Ik vind die bokkende houding ook erg leuk, een beetje huppelend! Ik wilde in ieder geval geen steigerende pony en daar had Eva rekening mee gehouden.

Vervolgens ontving ik een schets in kleur, zodat ik beter kon visualiseren hoe het eindresultaat zou worden:

my little pony tattoo dia de los muertos Toen ik deze schets ontvangen had, begon het voor mij echt te ‘leven’.
Ik had er zo ongelooflijk veel zin in om het te laten zetten en probeerde me voor te stellen hoe het op mijn arm zou staan en hoe groot het zou worden.
Ik wist de afmetingen natuurlijk wel, maar het is toch een beetje ‘gissen’ met een meetlintje en een stukje papier dat ik een beetje op maat had geknipt.

In de dagen die volgden had ik met Eva gezellig chatcontact over de kleuren en details.
Zo wilde ik bijvoorbeeld graag een mintgroen of turquoise paardje, maar hiervoor moest Eva eerst mijn huid (die door mijn Indische roots een gele ondertoon heeft) beoordelen.

Ook was ik er stellig van overtuigd dat ik géén dichtgenaaid mondje wilde (wat wel hoort bij Dia de los muertos), maar nadat ik de schets in kleur had gezien, begon ik toch te twijfelen.
Want eenmaal ingekleurd vond ik het zo’n vrolijk en schattig plaatje, dat ik eigenlijk vond dat die paar stitches helemaal niet zouden misstaan.

Eva stelde me gerust dat ik het op Tattoo Day absoluut zeker zou weten en dat we ter plekke nog dingen konden wijzigen, toevoegen of weglaten.
We stuurden nog vrolijke My Little Pony plaatjes over en weer, om tot kleurkeuzes en details te komen, zoals bijvoorbeeld het regenboogje en combinaties van kleuren ponylijfjes en manen: my little pony tattoo dia de los muertos
my little pony tattoo dia de los muertos

Het stelde mij (neuroot wat kleuren en details betreft) écht gerust om tijdens deze chats al te merken dat ik met een My Little Pony kenner + kleurenexpert te maken had.
Ik had er dus echt ALLE vertrouwen in dat het helemaal goed zou komen.

Mijn ervaring met Desperado Tattoo in Eindhoven

De tot nu toe meestgestelde vragen over mijn tattoo zijn:

1) Waarom ging je helemaal naar Eindhoven als je zelf in Haarlem woont?
2) Waarom meteen zoooooo’n grote tattoo?!

Ik ben behoorlijk lang bezig geweest met nadenken en researchen over wát ik nou precies wilde.
Toen ik de foto vond van Eva’s Dia de los Muertos Pony, had ik deze natuurlijk kunnen uitprinten en ermee kunnen leuren bij Tattoo Shops in Haarlem of Amsterdam.

Maar ik heb geen ervaringen met tattoos of shops en luister altijd naar mijn gevoel. Nog voordat ik Eva ooit gesproken had, had ik meteen het gevoel dat zij zou begrijpen wat ik wilde hebben en dit zou kunnen realiseren.
Ook ging ik niet voor een simpel en klein plaatje, maar iets groots, ingewikkelds en kleurrijks dat voor altijd op een prominente plek van mijn lichaam staat en ik had een hoog aangeschreven pro gevonden die dit voor mij kon en wilde doen.
Waarom dan nog verder zoeken omdat het alleen qua logistiek niet de meest handige locatie is?

Daarom was ik dus bereid om langer in het OV te zitten (retourtje was ruim vier uur van deur tot deur), dan in de tattoo-stoel (in totaal ongeveer drie uur).
Ik reisde in mijn up met de trein omdat ik er tegenop zag om met de auto na afloop terug te rijden en helaas kon er deze dag niemand mee om mijn handje vast te houden.

my little pony tattoo dia de los muertos

my little pony tattoo dia de los muertos

Ik werd vriendelijk en enthousiast ontvangen door Eva en haar collega’s en de ontspannen sfeer in de shop viel me meteen op.
Het is er gezellig en knus ingericht met veel Mexicaanse accessoires (houd ik van). Er zijn vijf afgeschermde tattoo booths met lage wanden.

Leuk detail: op de muren hangen veel grappige kunstwerkjes van Eva’s zusje:

Deze heb ik urenlang uitgebreid kunnen bekijken en bezorgden me een grote glimlach.
SHOPTIP: deze truttige borduursels met grove teksten zijn inclusief kitscherige lijstjes te koop in haar webshop: sillycharms.nl

Terug naar de shop van Desperado Tattoo: iedere tattoo artist heeft dus zijn/haar eigen ruimte, maar je hebt wel onderling contact.
Dit bleek tijdens de lange sessie erg gezellig: iedereen kletste ontspannen met elkaar en de sfeer was superrelaxt.
Ook draaiden ze muziek dat helemaal mijn smaak is (van 60’s klassiekers, tot rock en foute 90’s hitjes): ik voelde me dus heel erg op mijn gemak en mijn koptelefoon (voor mijn eigen muziek) bleef de hele sessie in mijn tas.

my little pony tattoo dia de los muertos

Eva’s booth was al helemaal klaargemaakt voor mijn sessie en dit was zo tof om te zien!

Naast alle steriel verpakte attributen, hingen mijn schets en close ups van details die we hadden besproken, zoals hoe de letters in de snoepjes ‘gestempeld’ moesten worden en welke kleuren we voor het regenboogje wilden gebruiken.

my little pony tattoo dia de los muertos

En dan al die flesjes met kleuren die voor mij gebruikt zouden worden, whaaah!
Hier begon het toch wel een beetje bij me te kriebelen: zooooveel kleurtjes!

The making of: my first tattoo!

Eva had een schets van de tattoo geprint en uitgeknipt, zodat we de grootte en plaats precies konden bepalen. Dit was dus echt heeeeeeel anders dan thuis een beetje prutsen met een meetlint en een papiertje op mijn arm.

my little pony tattoo dia de los muertos

Het was tóch even schrikken toen ik zag hoe groot het was en even dacht ik nog: ‘Als ik nu voor kleiner kies, zijn we ook sneller klaar….’

Maar ik herstelde mezelf gelukkig snel: ik was immers niet helemaal naar Eindhoven afgereisd voor een klein en subtiel plakplaatje 🙂

my little pony tattoo dia de los muertos

Het was heel gek om de schets (met transferpapier aangebracht) op mijn arm te zien staan. Opeens ging het ‘leven’ en bewegen.
Een schets is natuurlijk maar gewoon een ‘platte tekening op een papiertje’ en om het nu rondom op mijn arm te zien staan, was echt een beetje onwerkelijk.

Maar ik zag meteen dat het klopte, zoals de vorm van de regenboog op de ronding van mijn arm en ook de houding van het paardje.
Een kleiner formaat had zeker gekund, maar deze grootte klopte gewoon en dit had Eva van tevoren dus goed ingeschat.

De schets moest nog even drogen en ondertussen gluurde ik vaak in de spiegel terwijl ik me probeerde voor te stellen hoe het eruit zou zien als het ingekleurd was.
Ik had er nog steeds geen voorstelling van, ondanks dat ik de gekleurde schets inmiddels tot in detail kon dromen.

my little pony tattoo dia de los muertos

Eva was superrelaxt en lief en legde me bij alles wat ze deed uit wát ze ging doen en waarom:

‘Ik pak nu een kleinere naald voor de dunnere lijntjes, die voelt wat scherper dan die ik net gebruikte’. 
‘Ik ga nu beginnen aan een stukje huid dat wat gevoeliger is, dit duurt ongeveer 1 minuutje’.

Ik vond het heel fijn dat ze dit deed en er waren dus ook geen verrassingen.

my little pony tattoo dia de los muertos

Foto: De zwarte lijnen van het kleurplaatje zijn gezet!

my little pony tattoo dia de los muertos

Foto: toen Eva begon met inkleuren en de eerste roze tinten erop zaten, begon ik echt een beetje te ‘genieten’ van het proces.
Niet van het gevoel natuurlijk, maar inmiddels was ik eraan gewend en vond ik het ook heel erg leuk om mee te kijken.
Dit deed ik bij de zwarte lijnen niet, maar inmiddels voelde ik me relaxt in de stoel en in de shop en keek ik mijn ogen uit.

my little pony tattoo dia de los muertos
my little pony tattoo dia de los muertos

Omdat er zoveel kleuren gebruikt zijn, had ik ook niet non-stop het gevoel van een krassende naald in mijn arm (zoals wel het geval was bij de zwarte lijnen).

my little pony tattoo dia de los muertos

Mijn sessie duurde in totaal drie uur en ergens tegen het eind merkte ik ook wel dat ik er klaar mee was en dat mijn huid begon te protesteren. Ik snap het dus ook wel dat nóg grotere tattoos in meerdere sessies gerealiseerd moeten worden.

Wat ik als newbie niet wist, is dat de gemiddelde duur voor een tattoo van mijn formaat en in zoveel kleuren gerust vijf uur is!
Maar Eva is dus bovengemiddeld snel en het minder lang in de tattoo-stoel zitten, compenseert weer met de lange reistijd 😉

Tromgeroffel…

Op Instagram Stories deelde ik de hele dag korte foto’s en filmpjes van het proces en ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb!

Inmiddels heb ik het filmpje zelf al zo’n 60 keer bekeken denk ik en kan ik nog steeds maar nauwelijks bevatten dat dit kunstwerk écht op mijn arm staat.
Ik heb het hele verhaal opgeslagen en gedeeld op mijn YouTube kanaal:

Op mijn YouTube kanaal deel ik trouwens niet alleen persoonlijke en rechtop gefilmde telefoonfilmpjes van crappy kwaliteit, maar soms ook professionelere video’s van DIY’s en recepten. Ben je al geabonneerd? 

Ook was het héél fijn om de hele dag door zulke leuke reacties, complimenten en aanmoedigingen via social media te krijgen (THANK YOU!).
Dit heeft me er tijdens de sessie wel doorheen gesleept en voor veel afleiding en positiviteit gezorgd.

In de video deel ik dat ik na afloop van de sessie even heel hard ingestort was: schijnt erbij te horen en hier ga ik in het vervolgartikel nog verder op in.

Achteraf was ik in ieder geval heel blij dat ik niet met de auto was gegaan en ik heb de twee uur in de trein ook echt even nodig gehad om bij te komen en voor me uit te staren. Mijn medepassagiers dachten ongetwijfeld dat ik stoned was of koorts had, maar ach: f*ck it 🙂

En dan nu het moment waarop jullie allemaal gewacht hebben…. het eindresultaat!
Mijn tattoo is vanwege de plek op mijn arm niet met één foto vast te leggen, daarom show ik een paar verschillende foto’s:

my little pony tattoo dia de los muertos

Zoals je ziet heeft het mondje dus tóch twee stitches gekregen en was het dus ook mogelijk om de pony een mintkleurig lijfje te geven!
Daardoor is de achtergrond niet lichtblauw zoals in de oorspronkelijke schets, maar lila.

Voor iemand die van tevoren zo extreem tot in detail nadenkt over kleuren, is het best bijzonder dat ik dit zo snel besloten heb voor iets dat permanent op mijn lijf staat.
Maar ook hierin had ik heel veel aan Eva, die me zo gerust wist te stellen en zo goed meedacht en advies gaf.

my little pony tattoo dia de los muertos
my little pony tattoo dia de los muertos

Tijdens het schrijven van deze blogpost merkte ik op dat ik geen foto’s heb van de rechterzijkant, die volgt dus nog in een vervolgartikel.

Bovenstaande foto’s zijn metéén (met mijn telefoon) gemaakt na het zetten van de tattoo.
Er zitten dus geen glitters in (een veelgestelde vraag haha: had zomaar gekund als je mij een beetje kent natuurlijk!), maar de tattoo is net schoongespoeld en glimt dus door het water.
Wanneer het mooi genezen is, volgen er uiteraard nog betere en mooiere foto’s.

Ook vroegen mensen of de tattoo op mijn linker-of rechterarm zit, omdat dit verwarrend was in de filmpjes op Insta Stories.
Snap ik, want als je in selfiemodus filmt, is alles in spiegelbeeld 🙂
Maar hij zit dus op mijn linkerarm. Voor mijn rechterarm moet ik nog een keertje terug naar Eindhoven 😉

my little pony tattoo dia de los muertos

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om ‘The Making Of’ van mijn allereerste tattoo te zien! Als je vragen hebt voor een vervolgartikel, stel ze dan hieronder in een reactie.

Hier alvast een kleine sneak peek van wat je daarin zoal kunt verwachten:

Lieve Eva: dank je wel voor deze prachtige ervaring en het mooie kunstwerk 

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

40 reacties

 1. Wauw! Ik heb meegekeken op je Instagram Stories en ik vind het een prachtige tattoo. Past echt bij jou, voor zover ik je ‘ken’ dan. Die kleuren!

  Zelf heb ik vorig jaar voor een kleine tattoo gekozen met alleen zwarte lijnen. Ik overweeg nu bijna om ‘m in te laten kleuren, Haha!

 2. Wat is dit mooi gedaan zeg, wauw! Ook het mintkleurige lijfje is erg mooi, fijn dat het kon op jouw huid. Helemaal jij (zoals ik me jou voorstel), zoet met pit en een verrassende nasmaak! Xx

 3. Je tattoo is echt fan-tas-tisch. Een kunstwerkje! En hij past zo goed bij je, ik denk niet dat ‘ie perfecter had kunnen zijn. Love it! Zo leuk om mee te kijken hoe de dag ging, ik herken daar ook wel veel van van hoe het bij die van mij verliep. Na drie uur heb je het inderdaad wel een keer gehad met dat gekras op je arm. Of vooral het stilzitten in mijn geval, had je daar geen moeite mee?

  1. Dank u, dank u! Kun je voorstellen dat je 4-5 uur moet zitten…? Pfff!
   Ik denk dat jouw plek wat ongemakkelijker was om 3 uur stil te zitten. Ik kon mijn rechterarm probleemloos bewegen (waarbij ook bovenlijf af en toe meebewoog) om bijv. snoep/drinken/telefoon te pakken. Dit ging bij jou denk ik lastiger?

 4. WAUW! Ik vind dit echt heel tof. Ik vind het zulke kunstwerken altijd! En deze al helemaal. Het past zo goed bij je! Heel vrolijk, niet al te serieus. 🙂 En petje af, 3 uur in de stoel. Zat daar een pauze tussen? Of was het 3 uur achter elkaar? En jeukt het nu tijdens het genezen? Ik vond het heel leuk om dit lezen!

 5. WAUW! Ik vind dit echt heel tof. Ik vind het zulke kunstwerken altijd! En deze al helemaal. Het past zo goed bij je! Heel vrolijk, niet al te serieus. 🙂 En petje af, 3 uur in de stoel. Zat daar een pauze tussen? Of was het 3 uur achter elkaar? En jeukt het nu tijdens het genezen? Ik vond het heel leuk om dit lezen!

  1. Dank je wel! Hij past idd helemaal bij mij, zowel qua kleur als stijl, ben er zo blij mee! Ik was er om 12:00 en ging om 16:30 weg. We begonnen tussen 12:30 en 12:45 (daarvoor doorspreken en schets opplakken) en om 16:00 was ik klaar. Tussendoor drie kleine pauzes gehouden, dus al met al 3 ‘ontspannen’ uurtjes in de stoel haha
   Ik had nergens last van, maar jij bent nu de 5e die in afgelopen uur vraagt of ik jeuk heb, dus nu heb ik wel jeuk ja 🙂 🙂 🙂

 6. Heel mooi gedaan! Mijn eerste tattoo was er eentje die ik in een tempel in Thailand heb laten zetten (met een old school bamboe stok + naald.). Een hele bijzondere (en pijnlijke) ervaring.
  Daarna in Nederland bij een tattooshop geweest voor een plaat”je” op m’n arm. Dat heeft 3 keer 4 uur ongeveer gekost… dan merk je zeker wel dat je lijf gaat protesteren ?.
  Ondanks dat het je smaak is, of niet, is het echt een hele strakke tattoo. Misschien ga ik daar ook maar eens een kijkje nemen voor de volgende!

 7. Heel goed dat je met OV bent gegaan! Zelf woon ik in Utrecht en is mijn fav-tattoo shop ook hier, maar no way dat ik met de fiets/auto ga! Even rustig aan doen en bijkomen.

  Jouw tattoo ziet er super mooi uit! De kleuren komen goed over en staan geweldig bij elkaar!

  Succes met de genezingperiode. Dit verschilt vaak. Mijn man had bijv veel jeuk en schilfers, ik nauwelijks ?

  Ik houd je blog in de gaten voor deel 2!

 8. Hij is super gaaf geworden! Echt iets om trots op te zijn! Het gaat gelijk weer kriebelen nu, ik heb 3 tattoos en altijd als ik uit de stoel kwam wilde ik gelijk weer 🙂

 9. Wauw wat gaaf dat je dat hebt laten doen! Is ook echt een waar kunstwerk en past heel goed bij je. Zelf zou ik niet snel een tattoo laten zetten, maar ik vind het wel heel leuk om zo dit proces te zien en het mooie eindresultaat!

 10. Leuke blog over het hele proces! Ik was die knakker die langskwam om iedereen een goed nieuwjaar te wensen. Je liet me helaas niet de boel van Eva overnemen… 😉

   1. Daar snap ik niets van nee… 🙂
    Trouwens, de shop heeft 5 werkplekken. Die van Ladi.Dada zit in de kelder (en is super leuk ingericht!). In je stukje schrijf je over 4 werkplekken.

 11. Super super vet! Fijn om altijd zo’n mooi kunstwerk met je mee te mogen dragen.
  Voor een vervolgartikel; hoe lang blijven de kleuren mooi voordat ze uitlopen of gaan vervagen (of is dit inmiddels niet meer het geval)?
  En voor eigen spaarpotinfo; hoeveel kost een tattoo van zo’n formaat plus minus? Ik wil ook investeren in kunst! ?

  1. Dank je wel! Ik vind het nog een beetje een gek idee dat ik dit altijd bij me zal hebben 🙂
   Eva maakte ook een toepasselijk grapje toen we bezig waren: ‘Ja, je mag ‘m straks écht mee naar huis nemen!’ en zo voelt het ook haha
   Bedankt ook voor je goede vragen, ik ga ze ook aan Eva voorleggen en beantwoord ze in het vervolgartikel!

 12. Ik vind hem echt prachtig en zo mooi gezet! En wat stoer dat je voor je eerste tattoo meteen voor een vrij grote hebt gekozen, ik was destijds blij dat ik na een klein uurtje klaar was, hihihi!

 13. Hoi Maris,
  Ik heb met plezier je blog gelezen want ook ik zit al een hele poos te twijfelen over een kleurrijke tattoo op mijn onderarm, ik ben nu nog helemaal blanco.
  Jij bent inmiddels bijna 3 jaar verder.. hoe bevalt hij nu? Het grappige is dat ik bij jou voor het eerst las wat ik me al heel lang afvraag.. zal hij wel leuk staan bij al mijn kleurrijke jurkjes met print.. hahaha!
  Groetjes,
  Linda

  1. Hi Linda!
   Idd bijna 3 jaar verder en ik ben me er niet meer bewust van. De eerste 4 seizoenen zijn denk ik wenfases, maar ik denk nu echt niet meer aan lengte van mouwen, printjes of sieraden: het hoort op een gegeven moment gewoon bij je denk ik.
   Succes & plezier met je eerste tattoo ?

   1. Dankjewel!
    Maar.. Ik mag dus concluderen dat je geen spijt hebt? ? Ook niet een heel klein beetje?
    Dat is wel mijn grootste twijfel denk ik. Bang dat ik spijt krijg..

    1. haha, nee: geen spijt en wil er nog 2 op mijn andere arm 🙂 Had denk ik echt alleen tijdens het eerste jaar wel eens twijfels of onzekerheden. Maar eenmaal alle seizoenen en verschillende situaties meegemaakt, ben ik er echt aan gewend geraakt en weet ik bijna niet beter. Eerste paar keren in formele of zakelijke situaties bijvoorbeeld, trok ik bewust lange mouwen of een blazer aan. Nu houd ik me daar echt niet meer mee bezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret