Filmtip: St. Vincent (2014)

st vincent

Ik zit op dit moment (december 2014) in een fase van mijn zwangerschap dat mijn energie tot ver beneden het vriespunt is gedaald en ik vooral veel tijd in lig- of hanghouding doorbreng op de bank.
Binnenkort zal ik me vast wel weer fitter voelen, maar nu kijk ik dus lekker veel films en series. Mijn voorkeur gaat uit naar feel good movies en deze hartverwarmende en grappige film die eerder dit jaar uitkwam, moest ik ook echt met jullie delen!

Bill Murray is één van mijn favoriete acteurs en deze hoofdrol is hem op het lijf geschreven. Hij speelt de chagrijnige en gokverslaafde alcoholist Vincent, die niet blij is met zijn nieuwe buren Maggie (Melissa McCarthy) en haar zoontje Oliver.

Wanneer Oliver op een dag zijn huis niet in kan en Maggie nog aan het werk is, belt hij met tegenzin aan bij buurman Vincent.
Vincent bedenkt vervolgens dat het makkelijk geld verdienen is om na schooltijd op dit jongetje te passen. Maggie gaat akkoord, het is immers goedkoper dan een babysitter.

Vincent past steeds vaker op Oliver en ze bouwen hierdoor een nogal bijzondere band op. Oliver lijkt de enige persoon te zijn die Vincent namelijk wél aardig vind.
Zelfs zijn russische vriendin (een stripper en prostituee, gespeeld door Naomi Watts) vindt dit uitermate bijzonder. Vincent is dan ook niet bepaald een standaard babysitter.
Hij neemt Oliver bijvoorbeeld mee naar de paardenraces en naar een bar zonder dit met Maggie te overleggen. Ook leert hij hem hoe hij iemand een gebroken neus moet slaan.

Ik zal verder niet teveel meer verklappen, maar jullie begrijpen dat er veel meer schuilt achter het chagrijnige gezicht van buurman Vincent!

Bekijk hier de trailer:

Heb je ‘m al gezien? Wat vond je ervan?
Of ken je ‘m nog niet en lijkt het je wat?
Do share!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop