Netflix Serie: Safe

safe

Netflix tipte me om de serie ‘Safe‘ te kijken en toen ik zag dat Michael C. Hall een hoofdrol had, sloeg ik ‘m meteen op in mijn lijst.
Maar het eerste wat ik dacht tijdens de eerste minuten van de eerste aflevering, was: ‘Huh: is Dexter Brits…?!’

Het duurde gelukkig maar ongeveer één aflevering, voordat ik aan dit aangemeten accent van de Amerikaanse acteur gewend was. En het is hem vergeven, want ik vind het een geweldige acteur (vooral in de series Six Feet Under en Dexter) met een goed en charismatisch hoofd.

Safe (seizoen 1: 8 afleveringen)

In de nieuwe Britse serie Safe (sinds 10 mei 2018 te zien op Netflix) speelt Michael geen gay lijkschouwer of seriemoordenaar (eerdergenoemde rollen die hem op het lijf geschreven zijn), maar de brave Britse chirurg ‘Tom Delany‘ die eveneens weduwnaar is en vader van twee tienerdochters.

Hij rouwt om het verlies van zijn vrouw, maar wanneer zijn oudste dochter vermist wordt, moet hij in actie komen en ontdekt hij duistere geheimen van zijn dierbaren, waaronder zijn overleden vrouw.

safe

Deze snelle serie zit vol mysterie, verrassende wendingen en duistere geheimen. Na elke aflevering (met een duur van 41 tot 48 minuten per aflevering) wil je meteen weten hoe het afloopt (bingewatching alert!) en iedere aflevering zit vol met verrassende onthullingen die je weer wat dichter bij de waarheid brengen.

safe

Persoonlijk vond ik dat er iets té veel verschillende verhaallijnen, vreemde personages en onthullingen waren gepropt in slechts acht afleveringen. Maar dit kwam mede omdat ik tijdens het kijken een gedeelte van de tijd mijn ogen op een handwerkproject gericht had en niet op het scherm.

Je hoofd erbij houden is wel een must dus, aangezien er zoveel gebeurt 🙂
Maar dit terzijde: waarom woont de toekomstige ex van de rechercheur in een camper in haar tuin? En de zijtakken van de verhaallijn met de Franse docent: too much om te handelen wanneer je ook steken voor een breiwerk moet tellen….

safe

De serie zit verder goed in elkaar, is nooit saai, mooi gefilmd en heeft een prima cast. Het is niet de beste serie die ik ooit heb gezien en een vervolg (die er waarschijnlijk na het gesloten einde ook niet gaat komen) hoeft voor mij ook niet, maar vermakelijk en verrassend was het zeker wel.
Wat mij betreft een aanradertje dus om op te slaan op je kijklijst voor Komkommertijd!

Check de trailer van Safe:

Heb je SAFE al gezien of ga je het kijken?

Meer kijktips?
Bekijk HIER alle films & series die ik heb besproken op mijn blog!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

 1. Al gezien, en omdat het geschreven was door één van mijn favoriete auteurs (Harlan Coben) had ik er hoge verwachtingen van, maar dat bleek al snel een grote vergissing.

  Trouwens, in 1989 heeft mijn man in Roseanne, ‘Becky’s Choice’ gespeeld (godzijdank kende ik dat watje toen nog niet! :D). ’t Was mij een beetje een te schreeuwerige serie.

  1. Oh wat grappig! Leuk voor het familie-album 🙂 Mijn vriend heeft ooit een rolletje in een Indiase Bollywoodserie gespeeld (in een heel fout glimmend pak haha). Daar hebben we een uitvergrote foto van opgehangen op onze Wall of Shame 🙂
   Het is inderdaad een schreeuwerige serie, maar ik houd d’r van! Heb je ‘No Second Chance’ (Une Chance de Trop) gezien van Harlan Coben? Die vond ik beter dan Safe (review volgt!).

   1. Yep, gezien (véél beter); Harlan Coben z’n boeken zijn trouwens ook niet mis (lezen lekker weg).

    Wij hebben een tijdje heen en weer gereisd tussen Rotterdam en Californië, en in de USA was ik (ben ik nog steeds) ‘lid’ van Amazon.com… èn ik was een fan van Michael Connelly z’n ‘Bosch’ boeken, en, natuurlijk, Amazon Prime daar begon de boeken te verfilmen, maar alleen voor het Amerikaanse publiek (ik heb het geprobeerd maar hier in Nederland kreeg je gewoon géén toegang). Ik hoop dat dié ook eens hier komen!

    Enne… niet om op te scheppen, maar mijn man was professioneel acteur: http://www.robertharper.net 😛 (ik ben z’n publiciste ofzoiets) ;).

    1. Mag best hoor (opscheppen) 🙂 Leuk om te zien!
     Misschien dat ik deze zomervakantie eens een boek van Harlan ga luisteren met mijn ogen dicht op het strand! Heb ook nog een lange lijst titels van Nicci French die ik moet inhalen.

 2. Ik vond die verhaallijn van de docente niet echt storend eigenlijk. Moest het er per se in? Nee, maar ik vond het toch ook niet onbelangrijk naar wat het met het gezin doet. Ik durf hier niet te veel op in te gaan uit angst voor spoilers 🙂 Harlan Coben is al jaren mijn lievelingsschrijver, dus uiteraard gaf ik deze serie een kans en ik ben blij dat ik dat deed!

  1. Ik was nog niet bekend met Harlan Coben (heb je ‘Une Chance de Trop’ ook gezien?) dus voor mij was het even wennen om zoooooveel verhaallijnen door elkaar en nonstop achter elkaar te verteren 😉 Ik vond het niet oninteressant, maar uiteindelijk wel afleiden van de andere verhaallijnen zoals bijv. de geheimen van zijn overleden vrouw en… lastig om dieper op in te gaan zonder te spoilen voor mensen die nog niet gekeken hebben haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret