Filmtip: What’s love got to do with it? (2023)

De film ‘What’s Love Got to Do With It?‘ draait sinds 8 maart 2023 in de bioscoop en ik was aangenaam verrast door deze feelgood film met accurate en positief belichte elementen uit de Islam.

Rom-com clichés

Ik ben best wel een sucker voor rom-coms. Dus toen ik las dat ‘What’s Love Got to Do With it?’ van dezelfde makers is als de klassiekers Bridget Jones’s Diary en Love Actually, waren de verwachtingen hoog. Want tja… je weet natuurlijk van tevoren al precies wat je kunt verwachten bij een cliché romcom en ik had hier dus juist echt heel veel zin in 😉 .

Hoofdrolspelers met veel te drukke banen (grappig genoeg werken ze bijna altijd in de media of hebben ze een hoge functie in de mode-industrie) ontdekken in rom-coms altijd een paar dingen. Zoals:
1) ze hebben achteraf toch liever geluk in de liefde, in plaats van die felbegeerde promotie en:
2) die geweldige grote liefde was ál die tijd gewoon al binnen handbereik, want meestal is hij/zij die collega, BFF sinds de kleuterklas óf gewoon de buurman/buurvrouw.

Met deze verwachtingen ging ik dus ook naar de bioscoop en… de film stelde niet teleur.

Nu in de bioscoop: What’s Love Got to Do With It?

De in Londen wonende single dertigers Zoe en Kazim zijn jeugdvrienden en hun ouders zijn nog steeds goedbevriende buren. Zoe is een succesvolle documentairemaker en Kazim werkt als arts in het ziekenhuis. Wanneer Kazim (moderne moslim, dating-moe en geïnspireerd door het sterke, gearrangeerde huwelijk van zijn ouders) besluit om ‘assisted marriage’ een kans te geven, raakt Zoe geïntrigeerd. Ze haalt hem over om mee te werken aan een documentaire over deze zoektocht en filmt méér details en verhaallijnen, dan alleen de eerste kennismaking via Skype of de bruiloft in Pakistan.

Ondanks dat ze sceptisch begon met filmen, ziet ze zelf ook in dat haar kansloze geswipe op dating apps en het steeds treffen van de verkeerde mannen ook niet erg hoopvol is voor de toekomst. Wellicht is de door haar bemoeizuchtige moeder (Emma Thompson) aan haar opgedrongen dierenarts wel helemaal geen verkeerde keuze. Zit er een kern van waarheid in, of is het wellicht juist een waardevolle toevoeging, dat mensen die jou écht goed kennen en het beste met jou voorhebben, meezoeken in jouw zoektocht naar de ware liefde?

Het is geen ijzersterke film, maar bevat wel álle feelgood elementen voor een entertainende middag of avond. De cast is leuk, de beelden zijn mooi en er zit een vlot tempo in het verhaal. Wat mij betreft een absolute aanrader om het komende niet heel zonnige Paasweekend voor naar de bioscoop te gaan!
Bekijk al mijn kijktips voor series en films >> >>

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret