Netflix Kijktip: Crazy Ex Girlfriend

Ik vertelde een aantal mensen dat ik enthousiast was over de Netflix serie Crazy Ex Girlfriend en de meeste reacties die ik daarop kreeg zijn samen te vatten met: ‘Ugh, dat is toch die wijvenserie waarin ze zoveel zingen en zo? YUK!’

Hear me out.

Ik heb echt een grafhekel aan musicals. Met een bezoekje aan het theater maak je mij echt niet blij en series zoals Glee vind ik ook niet leuk.
Wel houd ik van series die gedurfd, grappig, schaamteloos, op het randje en een tikkeltje grof zijn: en dàt is deze serie!

Ik kan zo snel geen serie of film noemen waarmee Crazy Ex Girlfriend te vergelijken is, dus ik hoop dat als je ook van bovenstaande elementen houdt je wat aan dit korte review hebt en het ook een kansje geeft.

Waar gaat de serie over?

De korte samenvatting: de serie gaat over het leven van de ietwat ‘gekke’ Rebecca Bunch (gespeeld door Rachel Bloom).
Zij is een succesvolle advocate in New York, die een tigtal verschillende soorten pillen slikt om haar kalmte te bewaren.
Wanneer zij een zenuwinzinking nabij is, wordt haar pad gekruist met haar teenage crush (Josh Chan) die haar vertelt over zijn cozy wozy thuishaven West Covina in Californië, waar hij weer naar terug gaat verhuizen.

In een opwelling besluit ze om alles in New York op te geven en met een smoesje naar West Covina te verhuizen, in de hoop daar Josh voor zich te kunnen winnen.
Ik realiseer dat dit plot slap klinkt, maar geloof me: de serie is veel uiteenlopender en verrassender, dan je op het eerste gezicht misschien zou denken.

Als je op YouTube zoekt naar leuke clips uit afleveringen, vind je helaas vooral stukjes van liedjes.
Dit geeft een verkeerd beeld van de serie, want in een aflevering van 42 minuten, worden maar maximaal twee liedjes gezongen en die duren meestal ook niet lang.
Er zit een lekker tempo in de serie en veel, heel veel leuke en grappige dialogen.

Zoals ik al schreef ben ik geen fan van musicals, ik houd niet van theatraal gezang.
Het heeft mij dus ook positief verrast, dat ik deze serie echt he-le-maal te gek vind.
Want als er dus een liedje of performance voorbij komt, dan is het echt supergrappig, vals of grof.

Check dit liedje van Hot Shot Nathaniel (op wie ik inmiddels een kleine crush heb):

Na ongeveer twee afleveringen, zat ik er helemaal in: mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

De cast bestaat uit zeer uiteenlopende personages, die allemaal stuk voor stuk op geniale wijze cliché types neerzetten. Van kantoortrut, arrogante yogamuts, Mommy boy en verveelde student: er komt van alles voorbij en met de nodige humor.

Na een paar afleveringen vroeg ik me wel af hoe de verhaallijn van ‘meisje wilt ex voor zich winnen’ zich in vredesnaam meerdere seizoenen op een boeiende manier kon blijven ontwikkelen.
Maar dit blijft dus niet de rode draad van het verhaal. Er ontstaan interessante vriendschappen (en nog veel meer gênante situaties), je krijgt meer inzicht in (familie-)relaties en ook op sommige personages en problemen wordt dieper ingegaan. Ook ben ik personages leuk gaan vinden, die me in het begin maar irritant leken.

Er zitten een aantal verrassende wendingen in het verhaal en ook worden er serieuze onderwerpen (zoals bijvoorbeeld Borderline en zelfmoord) aangekaart: ik heb werkelijk geen aflevering gezien die ik stom of saai vond.

Zelfs wanneer er wat zwaardere onderwerpen onder de loep genomen worden, blijft ‘humor’ de voornaamste toon van de serie.
Ik vind de serie echt ongelooflijk grappig en verrassend.

De hoofdrolspeelster is ondanks dat ze een ‘Crazy Ex Girfriend’ is niet irritant (vind ik) en haar schaamteloosheid vind ik stoer.
Ik vind het verfrissend en een verademing dat een leuke en mooie actrice gewoon in een vleeskleurige beha en met vetrolletjes durft te verschijnen en gênante scenes durft te spelen.
Dit is (naar mijn idee) redelijk ongewoon in dit Instagram-perfecte-filtertjes-tijdperk.

Ik vind het lastig om nog meer over deze serie te vertellen, zonder spoilers.
Geef het gewoon een kansje: deed ik ook en ik ben er heel blij mee!

Op dit moment staan er bijna 3 seizoenen van Crazy Ex Girlfriend op Netflix en wordt er iedere week een nieuwe aflevering toegevoegd.
Toen ik eraan begon dacht ik dat dit een typische serie was om lekker in mijn eentje te kijken, maar ik denk nu dat het best een serie is dat menig stelletje leuk zal vinden om samen over te gniffelen.

Hebben jullie deze serie al gekeken op Netflix of ga je het een kansje geven?
Laat het weten in een reactie!

 

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Ik moest er even inkomen, want in het begin was het alleen maar JOSSSHHHHH. Maar nadat we wat afleveringen/seizoen verder zijn: jaaaaa, heerlijk om te kijken. Zelfs als je andere dingen doet haha. Love Paula!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret