Inspiratie voor een gezellige slaapkamer inrichting

kleurrijke slaapkamer

Op het moment van schrijven, is het hier volop zomervakantie. Alleen is het helaas herfstvakantieweer 😉 . Ik breng dus geen hele dagen op het strand door, maar ben lekker aan het chillen binnenshuis en probeer die allerlaatste klusjes in ons nieuwe huis af te maken.

Gezellige slaapkamer

In mijn vorige huis was ik nét klaar met mijn slaapkamer restylen, toen de pandemie uitbrak. Meer dan ooit, heb ik toen leren waarderen hoe ongelooflijk belangrijk het is om een eigen plekje in huis te hebben. Het werd mijn toevluchtsoord van rust en ontspanning, een plek waar ik mij kon terugtrekken na een lange of pittige dag.

FOTO: make over van de slaapkamer in mijn vorige huis (2020)

Toen we tijdens de lockdown van 2021 naar dit huis verhuisden, hadden de woonkamer en slaapkamers van mijn kinderen natuurijk prioriteit om op te knappen. Maar mijn handen jeukten om zo snel mogelijk met mijn eigen slaapkamer aan de slag te gaan. Ik wilde zoveel mogelijk de fijne vibe van mijn vorige slaapkamer meenemen naar dit nieuwe huis. Maar ieder huis is anders en ondanks de vele overeenkomsten tussen mijn oude en nieuwe huis, waren er wat uitdagingen waar ik tegenaan liep tijdens het opknappen en inrichten van mijn nieuwe slaapkamer.

Zo is mijn nieuwe slaapkamer bijvoorbeeld kleiner qua oppervlakte, maar wel een stuk hoger en oh… het licht en geluid! In mijn vorige huis moest ik altijd mijn raam sluiten, vanwege de nonstop herrie (ik woonde aan een drukke weg). Ook waren mijn jaloezieën altijd gesloten, omdat er de hele dag volop zon in mijn slaapkamer scheen. In mijn nieuwe slaapkamer hoor je precies NIETS (af en toe een vogeltje of krekeltje) en ik heb dan ook geen verduisterende of inbetween gordijnen nodig.

nieuw beddengoed

Een simpel bamboe rolgordijntje volstaat gewoon in mijn nieuwe slaapkamer en ik kan mijn raam dag en nacht open laten staan, want ik slaap gewoon probleemloos door zo’n enkel vogel-of-krekel-tjirpje heen.

Tips voor het inrichten van een nieuwe slaapkamer

Wanneer je de foto’s vergelijkt van mijn oude en nieuwe slaapkamer, zie je dat ik wel dezelfde sfeer heb doorgetrokken. Ik heb gekozen voor eenzelfde kleurenpallet en botanische printjes, met speelse elementen.

Het inrichten van je slaapkamer met gezelligheid als doel, kan een positieve invloed hebben op je welzijn en slaapkwaliteit. Ik deel graag wat tips en inspiratie om van je slaapkamer een gezellige oase te maken.

TIP 1.
De kleuren die je kiest voor je slaapkamer hebben een grote invloed op de sfeer. Ik koos voor een basis in roze en groen en heb gespeeld met donkere en lichte tinten in deze kleuren. Deze kleuren dragen voor mij bij aan een kalme en gezellige ambiance.

roze kleurvlak op muur en plafond in slaapkamer

Wanneer je net als ik ook een hoge slaapkamer hebt, dan is het leuk om (een stuk van) je plafond mee te schilderen. Dit geeft zo’n speels effect en is geweldig leuk om tegenaan te kijken wanneer je in bed ligt.

TIP 2.
Planten geven sfeer. Wanneer je net als ik weinig zonlicht in je slaapkamer hebt, cheat dan gewoon lekker met kunstplanten. Zowel in mijn vorige als huidige slaapkamer, heb ik ook gebruik gemaakt van behang met een botanisch printje. Dit kan nogal overweldigend zijn wanneer het een grote wand bedekt. Daarom koos ik er in mijn vorige slaapkamer voor om alleen een deur met een druk plantenprintje te behangen en in mijn nieuwe slaapkamer de wand met een groot raam en radiator. Dit ‘breekt’ de boel een beetje, maar geeft het toch een sfeervolle touch.

slaapkamer kleurvlak botanisch behang


TIP 3.
Comfortabel en catchy beddengoed! Het bed is het middelpunt van je slaapkamer, dus zorg voor comfortabel en zacht beddengoed dat er uitnodigend uitziet om onder te kruipen. Ik ben nog aan het zoeken naar en spelen met nieuwe kussens en vind het leuk om contrasterende kleuren, printjes en materialen te gebruiken. Afgelopen week kocht ik nieuw beddengoed en ik vind het zo leuk hoe dit meteen het gevoel geeft van een mini make over!

Ik hoef nog maar een paar kleine touch ups in mijn slaapkamer aan te pakken en dan kan ik foto’s maken van de gehele ruimte: wordt vervolgd! Als je het leuk vindt om deze ‘behind the scenes’ te kijken, dan kun je mij volgen op Instagram —> @hare_maristeit

Dit artikel is geschreven i.s.m. decorette.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret