Kijktips: Netflix Docu’s over Backstreet Boys, Iris Apfel, What The Health, House of Cards (seizoen 5) en een George Clooney Film

Previously, on ‘Wat keek Hare Maristeit’ vertelde ik dat ik in mijn uppie aan een wijvenserie was begonnen, namelijk: Pretty Little Liars.
Hoe gaat het nu?

Ik ehm… ben nog steeds halverwege het eerste seizoen en heb al weken geen aflevering meer gekeken. Het staat even in de koelkast voor wanneer ik weer eens moeilijk kan slapen en met een koptelefoontje op mijn telefoon onder de dekens iets simpels en vermakelijks wil kijken.

Samen hebben we seizoen vijf van House of Cards gekeken, een paar lekkere wegkijkfilms en een aantal Netflix docu’s, waaronder het veelbesproken ‘What The Health?‘.

Ik praat jullie weer even bij, misschien staat er een leuke kijktip voor je tussen of wellicht heb je er één voor ons?!

House of Cards, seizoen 5

Toen ik een paar jaar geleden de eerste afleveringen van House of Cards keek, had ik niet kunnen bedenken dat wij een groot fan van deze serie zouden worden. Wij zijn inmiddels zwaar verslaafd en hebben ook dit seizoen zo snel mogelijk samen gekeken.

De eerste en de laatste afleveringen van dit seizoen vonden wij weer supersterk als vanouds, maar ergens in het midden zitten er wat saaie en langdradige afleveringen tussen met té veel politiek gelul (waarbij ik dus ook steevast in slaap viel).

Maar het is de makers vergeven, wij houden van Frank & Claire Underwood en wachten vol spanning af op seizoen 6!

Netflix Docu: Backstreet Boys, Show ‘Em What You’re Made Of

Ik heb iets met boybands (lees HIER maar terug). Ik vind ze megafascinerend en ben erg benieuwd welk vijftal (het zijn er bijna altijd vijf!) over tien jaar de muren van mijn dochter’s slaapkamer zullen sieren.

Toen ik nog een puberaal bakvisje was, hingen mijn muren vol met posters van Take That. Totdat ik Grungemuziek ontdekte, daarna verzweeg ik natuurlijk beschaamd dat ik ook albums van Take That in mijn CD-collectie had…

Met de Backstreet Boys heb ik nooit wat gehad, maar als ware boyband liefhebber wilde ik natuurlijk ook deze Netflix docu zien. Hoe gaat het 20 jaar later met ze en hoe blikken ze terug op hun hoogtijdagen?

Ik vond de docu érg Amerikaans en soms leek het zelfs zwaar geacteerd. Vooral Nick heeft me erg verrast met zijn gescheld en emotionele uitbarstingen: hij kwam niet bepaald ehm…. stabiel over.
Maar zeker een Must See dus, voor voormalige BSB-fans!

Pizzamaffia

Deze Nederlandse film van Tim Oliehoek (naar het gelijknamige boek van Khalid Boudou) keken we een paar dagen geleden samen op Netflix.
Ik vond ‘m erg vermakelijk, Seth vond ‘m ‘zozo’.

Het is een lekkere wegkijkfilm, de trailer laat het spannender (met meer actie) overkomen, dan dat het is. Ik vond het af en toe grappig en ook zit er een fijne dosis (familie)drama in.

De film gaat over twee neven, wiens vaders (die samen in een pizzeria werkten) ruzie krijgen. De broer die boos vertrekt opent een pizzeria aan de overkant van de straat en dit levert een ware pizzaoorlog op.

Netflix Docu: Iris

Eigenlijk verdient deze docu een uitgebreider review dan een snelle toelichting in dit verzamelartikel.
Iris Apfel is op het moment van schrijven 96 jaar oud, in deze docu is ze 93 en wordt onder andere de 100e verjaardag van haar man Carl (die in 2015 overleed) gevierd.

Iris is (voor mij) een waar stijlicoon en mijn site en stijl verbleken bij haar veelzijdigheid, eigenzinnigheid en vooral: KLEURgebruik. In de jaren 40 creëerde ze ophef door een spijkerbroek te willen dragen (een winkel wilde haar dit niet verkopen, want: vrouwen dragen geen jeans!) en tot op heden verschijnt ze nooit in saaie outfits ten tonele.

Haar garderobe beslaat inmiddels vele pakhuizen en in de docu zie je haar aan het werk, met het doneren en verkopen van haar enorme verzameling kleding en accessoires.
Zo wordt ze gevraagd om etalagepoppen van toonaangevende warenhuizen aan te kleden en voor exposities in musea.
Ook zie je haar helemaal in haar element: shoppen in afgelegen winkeltjes, zoekend naar unieke accessoires om te mix en matchen met haar uitbundige garderobe.

Iris is grappig, lief, kalm, eigenwijs en allesbehalve een suffe oude vrouw achter de geraniums. Deze docu moet je echt kijken, als je geïnspireerd wilt worden om niet saai en mutsig oud te worden!

Film met George Clooney: Up in the air

Toen we de intro van deze film (uit 2009) op TV voorbij zagen komen, klapte ik meteen mijn laptop dicht. Ook al had ik deze film al eens gezien, ik vond het de moeite waard om een avondje werken te skippen en ‘m nog eens te kijken.

Sowieso: George Clooney in de hoofdrol, what’s not to like?!
George speelt een crisismanager die het hele land doorvliegt om mensen op grote schaal te ontslaan.

Hij is nooit thuis en brengt de meeste tijd door in hotels, op luchthavens en in de lucht. Dit vindt hij heerlijk, want hij kan en wilt zich aan niemand binden.
Maar dan ontmoet hij zijn droomvrouw en zij heeft dezelfde levensstijl als hij. Gaat dit werken?

Het is een heerlijke film die ik zeker weer zou kijken als hij weer op TV komt. Ik gok dat dit ergens rond de feestdagen zal zijn, daar heeft het de perfecte sfeer voor namelijk 🙂

What the health?

Over deze docu is al veel geschreven en ik heb er zo min mogelijk over gelezen, zodat ik niet van tevoren al beïnvloed zou zijn.

De laatste tijd probeer ik me meer te verdiepen in zowel vegetarisch als plantaardig eten en ik ben nog erg zoekende naar een eigen invulling hiervan. Van mij dus ook geen diepzinnige toelichtingen over deze docu: je moet ‘m vooral lekker zelf kijken en oordelen 🙂

Wel wil ik kwijt dat ik de regisseur onprettig vind om naar te kijken. Hij komt niet sympathiek over in de manier waarop hij mensen interviewt en op een gegeven moment ging ik me zelfs ergeren aan het feit dat hij de hele docu lang een petje opheeft, ook bij zakelijke en serieuze besprekingen.

Het heeft me wel aangemoedigd om meer docu’s over dit onderwerp te willen kijken, waaronder CowSpiracy (van dezelfde makers). Er waren voor mij (newbie) wel wat eye openers, zoals de vergelijkingen die gemaakt werden met het gebit of het darmstelsel van carnivoren en planteneters, de ingrediënten van verschillende soorten moedermelk (mens, koe, rat enz.).

Verder vond ik deze docu érg Amerikaans met een hoog propaganda-gevoel, maar ik heb er open minded naar gekeken en er voor mezelf wat waardevolle inzichten uit gehaald.

Meer lezen over andere series, programma’s of films die ik heb gekeken (of heb geprobeerd)?

Klik HIER voor Chips, T2 Trainspotting, Better Call Saul, Allied, War Machine, OITNB (seizoen 5), Pretty Little Liars en Gilmore Girls, A Year In The Life.

Klik HIER voor Fuller House, Frozen, Finding Dory, Fire With Fire, The Grey, Sand Castle, Zwartboek en de film over de bloggende prostituee Bruna Surfistinha.

Klik HER voor 13 Reasons Why, 3096 Days (film over Natasha Kampush), The Arrival en de docu Audrie & Daisy.

Klik HIER voor Orphan Black, Designated Survivor, Narcos, Nashville, Gilmore Girls A Year In The Life en Frequency.

Klik HIER voor The Walking Dead, Shooter, Peter Jan & Virginia: Doen ze ‘t of doen ze ‘t niet? en Vier handen op één buik.

Klik HIER voor Sausage Party (animatiefilm voor 16+), Temptation Island (pulp) en The People vs O.J. Simpson (Netflix).

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

  1. What the health staat ook nog op mijn lijstje. Pizzamaffia heb ik ooit wel gezien, maar kan me er niet veel meer van herinneren. De rest ken ik niet.

  2. Hihi ik was echt MEGA fan van de Backstreet Boys 😛 Mijn hele kamer hing vol haha. Vond de docu ook niet echt fantastisch trouwens. What the Health heeft echt veel minpuntjes, maar het zet wel mensen aan het denken tenminste. Die film met G. Clooney wil ik ook wel zien!

    1. En op wie van de BSB had je een crush? 🙂 (schaam je niet om het te bekennen: ik was namelijk smoorverliefd op Mark Owen haha)
      Welke docu zou je me aanbevelen? Vond je CowSpiracy wel goed?

      1. Haha op Nick Carter, heel standaard 😛 CowSpiracy vond ik wel goed, maar ook wel heel Amerikaans hoor. De documentaires geven een beeld van hoe het ongeveer is, maar ik denk dat niet alle cijfers kloppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret