Netflix Serie: Jane the Virgin

 jane the virgin
Mijn vriend en ik kijken momenteel samen naar Game of Thrones (via een speciaal kanaal op Ziggo).
Dit probeerden we een paar jaar geleden ook toen ik hoogzwanger was, maar mijn hormonen en ik konden al dat geweld niet aan.
Gelukkig maar, want daardoor kunnen we nu fijn bingewatchen, zonder lange stops tussen de seizoenen 🙂

Wanneer ik de kans krijg, kijk ik ook graag een (wijven-)serie in mijn eentje.
Het is nog even wachten op nieuwe seizoenen van Crazy Ex Girlfriend en The Good Place en ik had bijna de hoop opgegeven om nog een serie te ontdekken die ik net zo leuk zou vinden.
Ik had het vooroordeel dat Jane the Virgin een beetje een tienerserie zou zijn, maar ik zat er gelukkig helemaal naast!

Qua toon en sfeer, doet het me een beetje denken aan Devious Maids en Desperate Housewives. Hoewel het natuurlijk vrijwel onmogelijk is om het niveau van laatstgenoemde serie te evenaren 😉
Maar eerlijk: ik vind Jane the Virgin een verrassende, vermakelijke en grappige serie!

Ik ben nu halverwege seizoen twee en ik had er moeite mee om namen en feiten (voor deze blogpost) op te zoeken, zonder het voor mezelf te spoilen.

Op het moment van schrijven (juli 2018) is het vijfde en tevens laatste seizoen in de maak.
Ik kan dus nog even vooruit en als je deze serie nog niet kent beloof ik in dit artikel niets voor je te verpesten, mocht je er nog aan willen beginnen.

Waar gaat Jane the Virgin over?

Iedere aflevering begint met een heerlijke intro door een verteller (Engelstalig met een zwaar Spaans accent) in satirische Telenovela-stijl.

Omdat er in iedere aflevering vrij veel gebeurt (understatement) en ieder personage een steeds ingewikkelder verhaallijn ontwikkelt, is zo’n korte recap voor aanvang van een aflevering wel handig.

De serie speelt zich af in het zonnige Miami en de hoofdpersoon is Jane Villanueva: een jong, lief, serieus en hardwerkend meisje die samen met haar moeder en Oma in één huis woont.

Jane gaat voor een standaard onderzoekje naar een gynaecoloog, valt tijdens de wachttijd in slaap en is slachtoffer van een misverstand: ze wordt per ongeluk geïnsemineerd met sperma van een man (rijke playboy en hoteleigenaar Rafael Solano) die ongelukkig getrouwd is met Petra (een geniale rol van Yael Groblas).

Jane is vastbesloten om als maagd in het huwelijk te treden, maar…. overleeft haar relatie met verloofde Michael deze onverwachte en onbevlekte zwangerschap!?

Laat je niet misleiden door de titel van de serie: er zijn veel, heel veel meer verhaallijnen (en spanning, actie, humor, drama) in de serie en ook erg veel grappige personages.

Mijn favoriet is Jane’s vader, Rogelio: hij is zo fout komisch dat het bijna pijn doet.

De toon en sfeer van deze serie hebben me echt positief verrast. Ik zou nog veel meer leuks over de serie kunnen vertellen, maar ik wil echt niet teveel spoilen: ik baal er al van dat ik per ongeluk wat shocking plots heb ontdekt tijdens het opzoeken van foto’s voor deze blogpost 🙂

Jane The Virgin: Trailer seizoen 1:

Nu ik midden in seizoen twee ben aanbeland, moet ik toegeven dat bovenstaande trailer de serie geen eer aandoet.
Het is een té korte samenvatting van een (naar mijn mening) te grappige serie met meerdere lagen en veel meer humor, dan hierin naar voren komt.

De eerste drie seizoenen (20-22 afleveringen per seizoen en 42 minuten per aflevering) van Jane the Virgin zijn nu te bekijken op Netflix.

Bekijk HIER alle films & series die ik heb besproken op mijn blog.
Als je een leuke kijktip voor mij hebt: laat het weten in een reactie!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Loooove Jane! Hopelijk knalt Netflix er snel nog een extra seizoen op, want welke wijvenserie moet ik anders kijken wanneer ik weer klaar ben met het nieuwe seizoen van OITNB?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret