Netflix kijktip: Beef (2023)

De serie Beef is sinds april 2023 te zien op Netflix. Het bestaat uit 1 seizoen met 10 afleveringen van gemiddeld 35 minuten en… ik heb ‘m in recordtijd gebinged. Fun facts: iedere aflevering begint met een mooie kunstplaat plus een quote van schrijvers en filosofen zoals Werner Herzog, Franz Kafka, Sylvia Plath and Joseph Campbell. Ook de muziek (van o.a. The Smashing Pumpkins, Tori Amos, Bush en The Offspring) in deze serie is echt waan-zin-nig!
90’s Grunge, voorzien van een heel rauw randje. Bij mij thuis staat de Spotify playlist (Beef Soundtrack) nu op repeat 🙂 .

Nieuwe serie op Netflix: Beef

De serie speelt zich af in Los Angeles en begint op de parkeerplaats van een winkelcentrum. De geïrriteerde en te hard ploeterende klusjesman Danny (gespeeld door Steven Yeun) rijdt per ongeluk bijna in op de rijke en succesvolle zakenvrouw Amy (gespeeld door Ali Wong), die vervolgens haar middelvinger naar hem opsteekt. Deze actie van haar leidt tot een bijna fatale achtervolging en daar stopt het niet; de twee raken tien afleveringen lang verwikkeld in een heel nare en obsessieve strijd.

Ondanks hun verschillende achtergronden en totaal verschillende leefwerelden, hebben Danny en Amy meer dingen gemeen dan ze aanvankelijk denken en zijn ze allebei even ongelukkig door enorm veel opgekropte woede. De strijd waarin ze verwikkeld raken geeft ze de nodige afleiding van de dingen waar ze eigenlijk mee zitten, namelijk; geld- en relatieproblemen.

Bekijk de trailer van Beef:

De rijke en succesvolle Amy lijkt alles perfect voor elkaar te hebben met haar Instagramable leven, maar ze is ook een vrouw die op haar tandvlees loopt en haar woede nergens kwijt kan. Hoeveel stress of druk ze ook ervaart, ze blijft ijzig en ogenschijnlijk kalm glimlachend alle problemen tackelen en verbergt daarbij haar imperfecties voor haar partner. De beef met Danny komt dan ook als geroepen, want dit geeft haar de kans om eindelijk al haar woede te uiten. Helaas ondergaat Danny ook de nodige tegenslagen en frustraties en gaat hij de strijd net zo geobsedeerd aan aan als zij.

Ik vond Beef één van de meest verrassende series in tijden: wat mij betreft echt een aanrader dus! Veel kijkplezier alvast 🙂 .

Bekijk meer film reviews & Netflix kijktips >> >>

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret