Verrassende serie op Netflix: Happy!

Happy! Netflix

De serie Happy! was in december in Amerika te zien op de zender SYFY en is sinds eind april te bekijken op Netflix. Helaas bestaat dit eerste seizoen maar uit acht afleveringen, maar er is een tweede seizoen besteld!

Netflix Serie Kijktip: Happy!

Ik was echt blij verrast door deze serie en ik geloof dat mijn vriend spijt heeft dat hij het geen kans heeft gegeven. De serie is snel, grof, gewelddadig, maar ook… lief en grappig! Grote contrasten dus in slechts acht afleveringen en… één van de hoofdpersonages is een vliegende unicorn. Ja, dat las je goed 🙂

Bekijk deze trailer maar even:

Waar gaat de Netflix serie HAPPY over?

Voormalig agent Nick Sax (Christopher Meloni, bekend van ‘Law & Order SVU’) is nu een aan lager wal geraakte en aan alcohol verslaafde huurmoordenaar. Wanneer hij zwaargewond raakt, denkt hij dat hij gek geworden is, doordat hij in de ambulance begroet wordt door een blije blauwe unicorn met veertjes.

Het schattige beestje heet Happy en hij is het denkbeeldige vriendje van Hailey. Happy heeft Nick’s hulp nodig om Hailey te bevrijden van haar ontvoerder: een very nasty, ugly ass en psychotische Kerstman.

Ik realiseer dat dit plot misschien niet heel sterk klinkt, maar de serie heeft me écht verrast! Deze donkere comedyserie is allesbehalve schattig en zoals ik al eerder schreef: behoorlijk grof, bot en gewelddadig.

Happy’s personage geeft een leuke en vrolijke toon aan de serie, maar ook de overige acteurs zijn ontzettend goed. Want zelfs tijdens gewelddadige scenes, schemert de humor er doorheen. Af en toe ben ik flink geschrokken, maar ik heb ook een aantal keren hard gelachen: erg afwisselend dus!

Happy is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks en met vlagen vind ik de serie ook een bepaald ‘comic’ gevoel oproepen. Ik vind het het echt één van de meest verrassende series die ik in tijden heb gezien, met mooi beeld, grappige verhaallijnen en sterke acteurs. Geef dit dus zeker een kansje, ook als je niet van unicorns houdt 😉 .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

 1. Ik ben door jou my crazy ex girlfriend gaan kijken en viel super in de smaak! Dus ga deze ook maar eens kijken :):) wie weet!

  1. Aaah, leuk om te horen! Ik kan echt niet wachten op het nieuwe seizoen van Crazy Ex Girlfriend!!! Had je ‘The Good Place’ al geprobeerd? Die vind je dan misschien ook wel leuk en grappig! Review staat ook op blog ?

    1. Ik vond die serie leuk om te bingewatchen, mede door de korte afleveringen. Toen ik steeds een week moest wachten op een nieuwe aflevering, was het iets minder leuk.
     Hopelijk kan ik bij het nieuwe seizoen het geduld opbrengen te wachten tot alle afleveringen er zijn 😉

 2. Ja Happy! Wij zijn 2 weken geleden aan deze serie begonnen en doen heel rustig aan met de afleveringen omdat we hem zo leuk vinden en er niet al te snel klaar mee willen zijn 😀 Vind de serie echt een briljante mix van humor, fantasie, actie en soms grof geweld.

 3. Heerlijke humor!!! Ik hoop dat seizoen 2 er snel aan komt en ik heb pas 3 afleveringen gekeken! Ronduit fantastisch!!!! De makers van crank mogen veel meer hiervan maken!!!!!

 4. Zo deze is echt leuk! je moet er wel even echt voor gaan zitten, want losse stukjes erbij kijken is te bizar. Maar als je in de serie zit is die geniaal! Wat ontzettend jammer dat het er maar een paar zijn! op naar seizoen 2!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret