Mijn Nieuwe Naaimachine

 bernina naaimachine hare maristeit

Onlangs ben ik gestart met de nieuwe rubriek ‘Easy Naaiprojecten‘ en ben ik de trotse en blije bezitter van een kick ass nieuwe naaimachine: de Bernina 215. Kenners zullen mijn blijdschap vast begrijpen, want het merk Bernina is zeg maar de ‘Rolls Royce’ onder de naaimachines.
Eén van de redenen waarom ik als een blok viel voor dit model, was omdat er een bijzondere optie ter beschikking is, namelijk: het toevoegen van een eigen skin! Hiermee kun je de machine eenvoudig pimpen tot een eigen individueel en uniek exemplaar en dat is natuurlijk iets waar ik erg gevoelig voor ben.

bernina 215

Op de website van Bernina kun je uit verschillende designs je favoriete printje kiezen, maar je kunt ook je eigen foto’s of afbeeldingen gebruiken om je naaimachine een persoonlijke look te geven. De skin wordt gedrukt op vinylfolie dat op maat gesneden is en dat je eenvoudig kunt aanbrengen. Voor het ontwerp van de ‘Hare Maristeit Machine’ schakelde ik de hulp in van mijn collega blogger Gewoon Marieke, die vorig jaar ook de printables had gemaakt voor mijn ‘Thirty Something Birtyday Party‘:

pofferspiesjes rainbow party
Ik vond dit regenboogthema toen zo leuk, het leek me te gek om dit nu ook op mijn naaimachine te hebben en natuurlijk met mijn logo erop!

Dit gepersonaliseerde design is een érg leuke bijkomstigheid, maar dat was natuurlijk niet de voornaamste reden dat ik voor dit type gekozen heb.
Het is namelijk een makkelijk te bedienen naaimachine, ideaal voor beginners of DIY-ers die maar af en toe een naaimachine nodig hebben voor een project. Ik val in deze categorie. Ik heb niet de ambitie om lederen tassen te gaan maken, maar de machine is wel (meer dan) goed genoeg voor projecten met bijvoorbeeld jeansstof.
Wat ik erg fijn vind aan deze machine, is dat je de naaisnelheid tot de helft kunt verminderen.  Hierdoor behoud je (vooral als beginner) de controle over de snelheid en de positie van de naald bij het stoppen met naaien.

babyjurkje plooien naaien

De Bernina 215 wordt geleverd met een flink aantal handige accessoires en op YouTube vind je veel handige filmpjes met duidelijke demonstraties van alle type Bernina naaimachines.

Ik kon na het bekijken van bovenstaand filmpje (ja: ze heeft een vreeeeeselijke stem… maar de uitleg is duidelijk!) meteen aan de slag en sindsdien ga ik als een trein: het één na het andere naaiproject rolt uit mijn regenboogmachine.
Hiervoor had ik een vrij simpele en redelijk goedkope naaimachine, nog uit mijn studententijd, die al flink wat mankementen vertoonde en op sterven na dood was. Hier heb ik altijd met veel plezier mee gewerkt, maar het verschil in kwaliteit met mijn nieuwe naaimachine is écht merkbaar. Je voelt gewoon dat je met een stevig apparaat werkt dat tegen een stootje kan en waarmee je vrijwel alle materialen kunt gebruiken voor een naaiproject. Ik ben dus echt in mijn nopjes met deze professionele machine!

Nog een leuk nieuwtje: mijn easy naaiprojecten zullen ook op het Bernina Blog verschijnen! Leuk hè?!

Hare Maristeit Bernina Blog

Je kunt HIER mijn auteursprofiel op de website van Bernina bekijken.

De komende tijd zullen jullie dus nog veel meer leuke en very easy peasy naaiprojecten vinden op mijn blog. Verzoekjes en suggesties hiervoor (of vragen!), mogen jullie achterlaten in de comments!

Hare Maristeit Cupcake Cadeau

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

8 reacties

  1. Ik ben ook niet zo’n naaister dus handige tips over het gebruik van de naaimachine voor bijvoorbeeld een rits inzetten (in een kussen hoor) zijn van harte welkom. Mooi apparaat trouwens, snap dat je er blij mee bent.

  2. Superleuk! Ik gebruik het oude naaimachine van mijn moeder, maar die heeft nogal wat streken.. Al komt dat waarschijnlijk ook omdat ik en mijn moeder maar gewoon wat doen :’) Ik ben benieuwt naar de komende ‘easy naaiprojecten’ 😀

    1. Ik weet niet hoe oud die machine is, maar kun je op YouTube geen filmpje met tutorial/demonstratie van dit type vinden?
      Dit vind ik persoonlijk veel fijner dan gebruiksaanwijzingen lezen, de helft vergeet ik of begrijp ik niet, het is veel fijner om het voorgedaan te zien worden 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret