Vega & Skinny Pompoenspaghetti Tikka Massala

 vega pompoenspaghetti tikka massala

Ik heb een supertof nieuw kookboek in huis met de titel ‘Pompoen!‘.
Dit boek staat boordevol verschillende recepten met (je raadt het al): pompoen in de hoofdrol.
Vandaag deel ik een skinny pompoenrecept dat is geïnspireerd op een gerecht uit dit boek.

Ik heb het iets versimpeld, door kant en klare pompoenspaghetti (te koop bij Albert Heijn) te gebruiken, in plaats van een flespompoen met een spiraalsnijder in slierten te snijden en eerst in de oven te bereiden.

Ook koos ik voor vegetarische kipstuckjes in plaats van kipfilet en heb ik nog een ingrediënt weggelaten.
En nu ben je natuurlijk poepnieuwsgierig naar het originele recept, right?
Koop het boek 😉

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gr pompoenspaghetti
  • 1 grote ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 duim gemberwortel
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 125 gr magere yoghurt
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el garam massala
  • halve tl chilipoeder of paprikapoeder (pas aan op je tafelgenoten!)
  • 175 gr vegetarische kipstuckjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

Snipper de ui en rasp de knoflook en gember.
Fruit de ui in een scheut hele olie aan in een wok.

Voeg de kipstuckjes toe en bak dit al omscheppend rondom bruin en gaar.
Voeg de knoflook, gember en overige kruiden toe en schep nog even om.

Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Voeg de yoghurt toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.

Kook de pompoenspaghetti in 1-2 minuten beetgaar.
Giet af en verdeel over de borden.
Schep er een flinke portie tikka-massalamengsel op en eet smakelijk!

vega pompoenspaghetti tikka massala

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Vega Pompoenspaghetti Tikka Massala” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

  1. Oh dat lijkt me lekker! Goede tip ook met die pompoenspaghetti, ik hou wel van tijdbesparende kooktips 🙂 Leuke kleurrijke foto!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hi!
Ik ben Maris Maria Renne, geboren in 1979 en ik woon met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem. Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site. Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >>

Toiletportret

Webshop