Superstarter: Havermout met Lychee, Ananas & Walnoten

superstarter lychee ananas walnoot

Dit is alweer het derde ontbijtje dat ik deel uit het boek ‘Superstarters‘ dat ik onlangs kreeg om te reviewen. Ik ben fan: can you tell?!

Was ik eerst een beetje havermoutmoe, ik heb het weer helemaal herontdekt!
Ook dit superontbijtje is weer superfris, dit keer door de twist van yoghurt in plaats van melk, waarmee de havermout is bereid.

Ingrediënten + Bereiding

  • 35 gram havermout, geweld in 2 el naturel yoghurt en 1 tl gemberpoeder
  • 4 lychees, ontpit en in stukjes
  • 1 schijf ananas, in stukjes
  • 1 el in de blender tot poeder gemalen walnoten
  • handvol vers muntblad

De havermout heb ik ’s avonds met de yoghurt gemixt en in de koelkast bewaard, zodat ik dit de volgende ochtend meteen kon gebruiken.
Zoals je op de foto’s ziet, heb ik de noten niet gemalen:

superstarter havermout lychee ananas walnoot
Ik vond het namelijk leuker en lekkerder om een crunchy bite aan mijn ontbijt toe te voegen.

De combinatie van de noten met de frisse lychees, munt en ananas is echt een leuke combi en ga ik zeker nog vaker maken! En yes: ik heb pecannoten gebruikt in plaats van walnoten, want dit vind ik net iets spannender dan walnoten 😉

Ook de bereiding van havermout met yoghurt vond ik erg geslaagd, al had de havermout met sinaasappel en kokosmelk tot nu toe mijn voorkeur.

Zie ook: Vegan ontbijtje met havermout, sinaasappel & lychee en Havermout met kokos, banaan en chocolade.

Ontbijten jullie vaak hetzelfde of varieer je regelmatig?
Laat het weten in een reactie!

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Tag @hare_maristeit dan in je foto en/of gebruik de hashtag #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

Laat een reactie achter

11 reacties

  1. Oh ik ben vreselijk nieuwsgierig naar dit boek. Mijn dochter ontbijt het liefst niet of met geen brood ? dus ik hoop wat leuks te ontdekken dat ik ’s morgens kan/durf klaar te maken.

    1. Dan vind je dit boek wel leuk denk ik! Er staan erg veel variatietips in. Ik blijf een beetje in de havermouthoek hangen, vooral omdat ik voor de meeste recepten al ingrediënten in huis had haha (lekker makkelijk) 🙂
      Review volgt snel!

  2. Zoals we zien op de foto’s heb je ook pecannoten gebruikt in plaats van walnoten 😉 Ziet er heel lekker uit! ? Hoe lang laat je de havermout wellen in de yoghurt? De hele nacht, of gewoon tien minuutjes ofzo?

  3. Ohhhh wat klinkt dat lekker!! Dit moet ik zeker eens proberen als slechte ontbijter! 😀
    Ik ga ook eens kijken of ze dat boek bij mij in de bieb hebben, klinkt als een typisch boek waar ik nog wat handige dingen uit kan halen 🙂

  4. Wow, ziet er ook weer lekker uit zeg! Alleen denk ik dat je pecannoten hebt gebruikt (zo te zien) i.p.v. walnoten…. ook superlekker natuurlijk!
    Ik ga deze snel proberen.

      1. Hahaha, sorry hoor….zag het toen ik m’n opmerking al had gemaakt. Had eerst de pagina even moeten refreshen 😉 Blijft een lekker ontbijtje!

  5. Ik denk dat het tijd word om dit boekje aan te schaffen. Vind het echt heel moeilijk om elke dag gevarieerd te eten, vooral omdat ik niet graag brood eet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop