Havermout met Yoghurt, Lychee, Ananas & Noten

superstarter lychee ananas walnoot

Was ik eerst een beetje havermoutmoe, ik heb het weer helemaal herontdekt. Dit super-ontbijtje is lekker fris, doordat de havermout bereid is met yoghurt in plaats van een melksoort.

Het recept komt uit het boek ‘Superstarters‘ en ik vind dit echt een inspirerend ontbijtboek! Zo maak ik bijvoorbeeld ’s zomers erg graag havermout met vruchtensap: een stuk lichter verteerbaar en het past zo goed bij een zonnige start van je dag.

Havermout met Lychee, Ananas & Noten: Ingrediënten + Bereiding

 • 35 gram havermout, geweld in 2 el naturel yoghurt en 1 tl gemberpoeder
 • 4 lychees, ontpit en in stukjes
 • 1 schijf ananas, in stukjes
 • 1 el in de blender tot poeder gemalen walnoten
 • handvol vers muntblad

De havermout heb ik ’s avonds met de yoghurt gemixt en in de koelkast bewaard, zodat ik dit de volgende ochtend meteen kon gebruiken. Zoals je op de foto’s ziet, heb ik de noten niet gemalen:

superstarter havermout lychee ananas walnoot

Ik vond het namelijk leuker en lekkerder om een crunchy bite aan mijn ontbijt toe te voegen.

De combinatie van de noten met de frisse lychees, munt en ananas is echt een leuke combi en ga ik zeker nog vaker maken! En yes: ik heb pecannoten gebruikt in plaats van walnoten, want dit vind ik net iets spannender dan walnoten 😉

Check voor nog meer ontbijt-inspiratie: Vegan ontbijtje met havermout, sinaasappel & lychee en Havermout met kokos, banaan en chocolade.

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

 1. Oh ik ben vreselijk nieuwsgierig naar dit boek. Mijn dochter ontbijt het liefst niet of met geen brood ? dus ik hoop wat leuks te ontdekken dat ik ’s morgens kan/durf klaar te maken.

  1. Dan vind je dit boek wel leuk denk ik! Er staan erg veel variatietips in. Ik blijf een beetje in de havermouthoek hangen, vooral omdat ik voor de meeste recepten al ingrediënten in huis had haha (lekker makkelijk) 🙂
   Review volgt snel!

 2. Zoals we zien op de foto’s heb je ook pecannoten gebruikt in plaats van walnoten 😉 Ziet er heel lekker uit! ? Hoe lang laat je de havermout wellen in de yoghurt? De hele nacht, of gewoon tien minuutjes ofzo?

 3. Ohhhh wat klinkt dat lekker!! Dit moet ik zeker eens proberen als slechte ontbijter! 😀
  Ik ga ook eens kijken of ze dat boek bij mij in de bieb hebben, klinkt als een typisch boek waar ik nog wat handige dingen uit kan halen 🙂

 4. Wow, ziet er ook weer lekker uit zeg! Alleen denk ik dat je pecannoten hebt gebruikt (zo te zien) i.p.v. walnoten…. ook superlekker natuurlijk!
  Ik ga deze snel proberen.

   1. Hahaha, sorry hoor….zag het toen ik m’n opmerking al had gemaakt. Had eerst de pagina even moeten refreshen 😉 Blijft een lekker ontbijtje!

 5. Ik denk dat het tijd word om dit boekje aan te schaffen. Vind het echt heel moeilijk om elke dag gevarieerd te eten, vooral omdat ik niet graag brood eet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret