Burger met Spinazie & Blauwe Kaas

burger blauwe kaas en spinazie

Deze burger met spinazie en blauwe kaas is niet heel mooi geworden, maar hij was wel waan-zin-nig lekker!

Ik heb momenteel een soort missie om bijna iedere week een nieuwe burger variant uit te proberen. Hierin ben ik een beetje aangestoken door de Instagram feed van @sanzie1982.

Bij haar thuis is het altijd ‘Zondag Burgerdag’ en ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik haar tweets of Instagram account in de gaten houd, omdat ik benieuwd ben naar wat ze nu weer heeft gemaakt.

Dit roept ook een creatief soort competitiegevoel bij me op, om haar weer af te troeven met een burgerrecept dat zij ook nog niet had gemaakt. En dit sturen we elkaar dan over en weer via PB’s. Lachen.

Ik houd wel van een kleine challenge en bovendien heb ik een leuk nieuw en inspirerend hamburgerboek in huis dat ik hier mooi voor kon gebruiken 😉

Ingrediënten voor 2 burgers

 • 2 broodjes
 • 2 goede runderburgers
 • 100 gr Gorgonzola
 • halve rode ui (in ringen gesneden)
 • handje spinazie
 • zout en peper
 • 1 el mosterd
 • 1 el mayonaise

burger-blauwe-kaas-spinazie

Hoe maak je het?

Meng de mosterd en mayonaise.
Bak of gril de burgers, hoe jij ze het lekkerst vindt. Ik heb de uien gewoon meegebakken totdat deze een beetje glazig werden.
Leg de broodjes even in de oven met de snijkant naar boven, zodat ze goudbruin worden.
Snijd de Gorgonzola in plakjes en leg ze in een aardewerk schaaltje op laag vuur (of even in de oven) en wacht tot de kaas zacht en heet is.

TIP!
Minder ingewikkeld en net zo effectief: leg de plakjes kaas op de burgers en laat het op laag vuur met een deksel op de pan smelten.

Verdeel de mosterd-mayosaus over de onderste helften van de broodjes en verdeel hier de blaadjes spinazie over.
Leg de burgers op de spinazie en beleg ze met de uien, gesmolten kaas en eventueel nog wat spinazie.
Houd servetjes binnen handbereik, want het is bijna onmogelijk om dit zonder knoeien te eten 😉

hamburgers big fernand

Ik heb me voor deze burger laten inspireren door een recept (dat iets ingewikkelder is) uit het burgerboekje ‘Hamburgers uit het atelier van Big Fernand‘.

You like? Bekijk dan alle lekkere burgerrecepten van mijn blog!

Maak je een DIY of recept van mijn site? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #HareMaristeit en/of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s !

[bctt tweet=”Yum! Burger met spinazie en blauwe kaas!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

13 reacties

 1. Ooh yummie! Alleen geen fan van blauwe kaas dus die zou ik vervangen maar voor de rest ziet het er heerlijk uit! Kookboek lijkt mij een aanrader.

 2. De combinatie spinazie en blauwe kaas is brand new voor mij maar lijkt mij verrassend lekker. Ik heb een “burgerman” en zal dit recept aan hem laten zien 😉

  1. Oh echt? Ik ben dol op salades met spinazie en blauwe kaas, pasta’s (en lasagne!!!!) met spinazie en blauwe kaas, borrelhapjes met spinazie en blauwe kaas: LOVE it! Ook lekker i.c.m. rozijnen trouwens 🙂
   Dit was voor mij de eerste keer dat ik het op een burger probeerde. Het is wel wat geklieder om gesmolten aan te brengen (zoals beschreven in recept). Dus een volgende keer leg ik de plakjes blauwe kaas op de burger en laat ik het op laag vuur met een deksel erop smelten denk ik.

   1. P.s. Nu bedenk ik me: waarom schrijf ik deze ‘deksel + laag vuur’-ingeving niet IN het artikel? Ga ik even toevoegen 🙂
    Oh ja, ik schreef trouwens ‘rozijnen’ maar ik bedoel natuurlijk ‘roKzijnen’.

 3. Lijkt me een leuk boekje! Het is dat mijn moeder 9/10 keer bepaald wat we eten, anders zou ik ook een burgerdag invoeren. Gorgonzola is ook echt lekker, al vind vriendlief dat dan weer echt vies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret