Deze Buffalo Wings lijken akelig veel op kippenpoten uit de oven, maar het is toch echt een 100% plantaardige snack bereidt met bloemkool.
Ze zijn spicy, knapperig en écht supersmaakvol!
Bloemkool is bij veel kinderen niet de meest favoriete groente die ze graag op tafel zien, maar bij mij thuis zijn de schalen helemaal schoon opgegaan en nog net niet uitgelikt. Ik heb voor de jongste tafelgasten ook een milde portie gemaakt, tips hiervoor deel ik ook!
Ik maakte ze in 2018 voor het eerst samen met mijn vriendin Sarah en deelde toen op Instagram Stories een paar sneak peek previews:
Daardoor ontplofte mijn inbox met geschokte berichten: ‘Jouw vriendin is toch een vegan!?!’ en ‘Huh, eet jij weer vlees!?’
Maar neen: ik eet nog steeds vegetarisch.
Ik snap de verwarring wel bij het zien van deze Buffalo Wings en de mensen aan wie ik het heb laten proeven hadden dit ook.
Op Pinterest had ik deze hippe snack al vaker voorbij zien komen, maar ik kon er geen voorstelling van maken hoe het zou smaken.
Nou: verdomd goed dus 🙂
Deze bereiding is dus zeker een aanrader ‘to spice things up‘ tijdens de strijd die ‘eet nou alsjeblieeeeeft je groenten op’ heet, maar het is ook echt een leuke snack om te serveren op een feestje of tijdens een avondje Netflix of voetbal.
Het recept dat ik vandaag met jullie deel is geïnspireerd op een recept uit het boek ‘Bosh‘.
Wij maakten een batch met hotwings voor volwassenen en een portie milde wings voor kleine kinderen.
TIP VAN ONS!
Eten er kinderen mee die nog niet klaar zijn voor spicy food?
Gebruik dan tomatenketchup in plaats van een pikante saus.
Ingrediënten voor 2 grote bakplaten
(Bijgerecht voor 4 personen)
- 1 grote bloemkool
- 150 gr bloem (soort naar keuze)
- 150 gr panko
- 300 gr pantaardige melk
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl peper
- 120 gr plantaardige boter
- 200 gr Buffalo Hot Sauce (wij gebruikten Frank’s Redhot Wings saus, te koop bij o.a. AH)
Ingrediënten voor dipsaus
- 150 gr Remia Mayolijn (deze is vegan proof)
- snuf zout
- snuf knoflookpoeder of een klein teentje versgeperste knoflook
- paar blaadjes fijngehakte peterselie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180℃ en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Snijd de bloemkoolroosjes en stammen in ‘bite size’ stukken.
Meng de plantaardige melk met alle kruiden en de bloem in een kom tot een glad beslag.
Vul een andere kom of schaal met de panko.
Dip de rauwe bloemkoolstukjes eerst in het beslag, rol ze dan door de panko en leg ze op de bakplaten.
Bak dit 20 minuten.
Verwarm in de tussentijd de plantaardige boter met de hot sauce of de tomatenketchup in een steelpannetje.
Haal na 20 minuten de bakplaten uit de oven en schenk de saus over de bloemkoolstukjes.
Draai om en rangschik, totdat ze allemaal goed doordrenkt zijn met de saus.
Zet de bakplaten weer opnieuw 20-25 minuten in de oven, totdat je mooie goudbruine korstjes hebt.
Eet smakelijk!
PIN DIT:
9 reacties
OMG ik heb geen tijd maar na de vakantie ga ik ze maken !ZO NIEUWSGIERIG!!! Panko de truc v knapperigheid?
Ik weet zeker dat Anniek & jij ze lekker gaan vinden 🙂 DO keep me posted!
Ooooh ik zou echt een moord doen voor weer zo’n schaal mmmm (en ik heb net gegeten)
Gauw weer maken!
Ik ben echt een groot liefhebber van vlees, waaronder kip, maar dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga een poging wagen!
Thanks Maris!
Ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Keep me posted 🙂 Je moet het overigens niet willen vergelijken met een kippenpootje kluiven, want de structuur is wel echt anders (je kunt dit gewoon happen en doorslikken). Mensen tegen wie ik niet heb verteld wat ik ze voorschotelde, gingen er hun tanden inzetten/namen een hapje alsof ze gingen kluiven en raakten daardoor in de war 🙂
Maar de smaak en crunch vond ik echt een grote verrassing! En ik vond/vind bloemkool een oersaaie groente, die hiermee dus een flinke upgrade krijgt 😉
Mennn mijn oven is kapot. Zodra hij weer gefixed is ga ik het uitproberen.
Dit heb ik nu al zeker 4x gemaakt en t is even wat werk en wachten maar DAMNNN zoo lekker ^^
Ik ga dit zeker proberen!!
Dankjewel! Niet moeilijk en klinkt héérlijk!