Kipburger met Guacamole & Bacon

kipburger-avocado-bacon
Yum yum yum en nomnomnom! Seth en ik hebben afgelopen weekend gru-we-lijk gezondigd!
Wij zijn echt gek op burgers en ik probeer regelmatig verschillende combi’s uit. Ik heb een paar verschillende hamburgers gemaakt en de recepten hiervan deel ik deze en volgende week met jullie.

Vandaag deze smaakvolle kipburger met bacon, guacamole en een plakje cheddarkaas. Yes: zo’n plastic plakje, sorry 😉

Ik heb het originele recept van de Chipotle Burger (dat ik vond op de website van Hellmann’s) iets aangepast. Daarin worden namelijk kippendijen gebruikt die je moet bewerken met ei en paneermeel en vervolgens moet grillen en….

Ik had gewoon niet zoveel tijd en ook geen zin om teveel moeite te doen. Maar ik kan me wel voorstellen dat het origineel nóg lekkerder is (en mijn versie is al YUM!), dus dit ga ik zeker nog eens proberen.

Ook kon ik bij onze buurtsuper geen mooie hamburgerbroodjes of chipotles scoren, dus eigenlijk is mijn burger best wel een beetje anders dan het origineel.
Ik heb het dus lekker simpel gehouden met kant en klare kipburgers (en dus zonder chipotle pepers) en plakjes plastic kaas, want: ‘Easy’ is my middle name’.
Wat betreft koken en andere huishoudelijke taken dan, verder ben ik niet altijd even makkelijk in de omgang.

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 kipburgers
 • 1 teentje knoflook
 • 1 kleine ui
 • 0,5 tl gemberpoeder
 • mespuntje zoet gerookte paprikapoeder
 • 2 plakjes bacon
 • 2 plakjes cheddar kaas
 • 2 hamburgerbroodjes
 • 2 el Mayo (ik gebruikte overigens geen mayonaise, maar Hellmann’s Real, omdat ik dit gewoon het lekkerst vind en nee: dit artikel is NIET gesponsord).
 • 1 el Ketchup
 • handje sla
 • 2 el guacamole

kipburger-bacon-avocado

Bereiding

 1. Zet de oven aan om de bacon te grillen op de grilstand. Dit kun je natuurlijk ook in een pan doen, wat je zelf het makkelijkste vind. De broodjes kun je ook, of in de oven grillen, of in de koekenpan/grillpan.
 2. Maak (pureer) een mengsel van de fijngesneden ui, fijngeperste knoflook, zout, peper, gemberpoeder en paprikapoeder. Wrijf hier de kipburgers mee in. Ik heb hier stiekem ook een scheutje zonnebloemolie aan toegevoegd.
 3. Bak de bacon in de oven (of pan) en gril de broodjes tegelijkertijd. Let wel even op want het kan ineens heel hard gaan. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.[bctt tweet=”Zin om te zondigen? Maak dit! Recept voor VERY yummy kipburger met bacon en guacamole!”]
 4. Verhit een koekenpan met olie en/of een beetje boter en bak de gemarineerde kipburger hierin goudbruin en gaar. Ongeveer 3-4 minuten per kant. Leg op het laatst een plak cheddar erop en laat die even meesmelten.
 5. Neem vervolgens je geroosterde broodjes en smeer de onderkanten flink in met mayo. Leg hierop je sla en op de sla doe je een flinke laag guacamole. Leg je burger hierop en bedek met de pepertjes en de bacon. Eindig met een flinke kneep tomatenketchup en een flinke eetlepel mayo.

 

Zijn jullie ook zo gek op hamburgers? En zo ja: welke burgers zijn jullie favoriet?
Bekijk HIER alle burgers (ook vega!) van mijn blog.
Suggesties voor burgers die ik eens moet maken, zijn welkom in de comments!

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?

Tweet je foto dan @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit en tag @hare_maristeit in je foto!

 

[bctt tweet=”Recept voor Kipburger met guacamole!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

 1. Ik ben dol op kipburgers maar alleen van vers kipgehakt of een verse burger Vd poelier onze favoriete is kipburger met tzatziki zelfgemaakt met een Italiaanse bol sla mega berg tzatziki burger tomaat tzatziki en dan proberen te eten zalig !

  1. Jaaaaah die zijn heerlak! Alleen ben ik soms te lui om verder dan onze (pauper-)buurtsuper te fietsen en grijp ik dus wel eens mis in het vleesassortiment 😉
   Ik maakte ook eens een Italiaanse pestoburger op een ciabatta, ook yum! Toch vind ik zachtere broodjes fijner/handiger om te eten. Maar de combinatie met frisse sausjes, daar ben ik ook dol op!

 2. whoaaa ik heb nu zoveel zin hierin, gelukkig heb ik al eten in de oven staan, anders was ik nu naar de winkel gerend om dit te kopen (en duidelijk over mijn maandbudget heen gegaan!)

 3. Jaaaa hier ook een burger-fan en ik maak de burgers altijd zelf van runder gehakt. Maar met kip ga ik binnenkort ook eens doen. Lijkt me lekker en iets minder zwaar dan een rundvlees burger. Hier is een italiaanse versie favoriet. Het gehakt kruiden met italiaanse kruiden, ciabatta als broodje met veel tomaat en rucola. En mozzarella laten smelten op de burger. Heerlijk!

 4. Zondigen met mate is niet zondigen 😉 Elke dag wat lekkers houd ik er gewoon in. Ziet er erg lekker uit! Heb laatst in een restaurant een geweldige burger gegeten… Heb nu gelijk weer zin er in 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret