Last Minute Xmas Tips

Ok, eerlijk zeggen: wie van jullie is er vandaag op pad geweest, voor een last minute rondje Xmas shoppen?
Ik zag op mijn Facebook nieuwsoverzicht flink wat mensen vandaag losgaan in de supermarkten en winkels en zich half hyperventilerend uitlaten over de kerststress.

De afgelopen jaren heb ik hier zelf ook herhaaldelijk mijn vingers aan gebrand. De laatste week van het jaar is bij ons jarenlang allesbehalve ‘Merry’ geweest (jarig kind + cadeautjes webshop naast de gewone feestdagen: HORROR!) en ik besloot dat dit anders moest. Ik doe niet meer aan stress en verplichtingen en bereid zoveel mogelijk ruim van tevoren voor.

Maar voor al die mensen die nu thuis op de bank neerploffen met hun last minute Xmas shoppings, al hun cadeautjes nog moeten inpakken en de tafel moeten dekken, heb ik wat easy peasy tips verzameld. In Hare Maristeit-style, dus: easy & colourful! HO HO HO!

Last Minute Xmas Cadeauverpakkingen

xmas-presents

Waarschijnlijk heb je het merendeel van je last minute shopping al in de winkels laten inpakken? Groot gelijk hoor!
Maar mocht je er nog een persoonlijke noot aan willen toevoegen of de indruk wekken dat je alles ‘zelluf’ hebt gedaan, hier wat easy peasy tips:
xmas-gift-bag-how-to

Kleine cadeautjes, zoals een kettinkje, LEGO-mini figure of een flesje nagellak, zijn niet handig om in te pakken. Een uitkomst zijn kleine doosjes, deze zijn voor een paar centen onder andere verkrijgbaar bij Xenos.
Maar als je dit nu last minute na sluitingstijd leest heb je hier natuurlijk niets aan, maar is er niets aan de hand.

Je kunt namelijk ook ‘zakjes’ vouwen rondom het kleine product (zie fotocollage hierboven). Laat de bovenkant van het zakje open, knoop er cadeaulint omheen en je bent klaar! Het staat een stuk feestelijker, nietwaar?

xmas-present-gift-bags

Sowieso zijn doosjes een stuk fijner om in te pakken, dan producten zelf. De ontvanger kan niet meteen voelen of raden wat erin zit, maar er is ook minder kans op beschadiging van de verpakking (tijdens transport naar de bestemming van de kerstviering).
Ook grotere spulletjes zijn fijner om op deze manier in te pakken. Neem bijvoorbeeld deze Pokémon 3DS XL beschermhoes die ik voor Mika heb gekocht:

cadeau strak inpakken

Van links naar rechts: stop het cadeautje in een doos, meet rondom het papier af, knip aan de zijkanten overtollig papier weg, vouw en plak strak vast en decoreer.

Kartonnen dozen kun je veel strakker en mooier inpakken, dan producten zelf. Werk ook altijd op een hard oppervlak, dus een tafel of op de vloer. Ga niet afraffelen op de bank of op je bed! Hierdoor kun je het papier gladder strijken en plakband mooier plakken. Het ziet er een stuk verzorgder uit!

Zorg dat je genoeg cadeaupapier hebt om het doosje rondom in te pakken en knip overtollig papier aan de zijkanten weg. De helft van de hoogte (van het doosje) is een goede richtlijn. Je vouwt dit namelijk toch weg. Wanneer je meer papier overlaat, dan moet je dit weer aan de onderkant vastplakken en dit maakt het geheel weer rommelig.
Trust me on this: ik heb duizenden pakketjes als cadeautjes moeten inpakken in mijn leven en carrière, ik weet waar ik het over heb.

xmas present decoration

Knip een takje inclusief kerstbal uit je kerstboom. Deze ging toch al hangen, nietwaar? Als je ten minste net als ik dit jaar een échte boom in huis hebt staan. Problem solved 🙂
Bekijk HIER de eerste échte kerstboom die sinds jaren in ons huis staat.

Het ziet er superfeestelijk uit en de ontvanger heeft meteen een leuk extraatje om volgend jaar in de boom te hangen en voor eeuwig aan JOU te denken wanneer deze kerstbal (of andere decoratie) in zijn/haar boom gehangen wordt.

xmas present reindeer

Trek twee candy canes uit je kerstboom en plak ze op het cadeautje. Plak hier oogjesstickers op, of teken deze zelf. Een mooie tekstballon erbij en tadaa: een rendier!

[bctt tweet=”Last minute tips voor het feestelijk inpakken van je kerstcadeautjes!”]

cadeau strik maken

Trek alle linten die je hebt uit de kast en strik deze om je pakje. Het is heus niet moeilijk om dit mooi en strak te doen, echt niet.
Bindt het eerst om de lelijke kant (de zijde met al het plakband) van het cadeautje heen en zorg dat je aan beide kanten evenveel lint overhoud. Knoop dit stevig vast en draai dan je pakje om.

Vouw de uiteinden onder het strakgevouwen lint aan de goede kant door en maak een stevige knoop. Hier kun je een mooie strik in maken, of nog meer lintjes aan vastknopen. Hier maak je met een schaar krullen in (papieren lint) of mooie strikjes (stoffen lint). The more, the merrier:

xmas-presents-bow

Met candy canes kun je nog veel meer grappige decoraties maken, dan alleen rendieren. Voor mijn Seth maakte ik bijvoorbeeld een hartje.

xmas-presents-close-up

Stem (indien mogelijk) de kleurtonen en printjes zoveel mogelijk op elkaar af, voor een mooi samenhangend geheel als eindresultaat. Of ga voor bont en mix alles wat goed en fout is of mismatcht. Het is Kerstmis, dus: be jolly!

xmas cadeaus

Easy Xmas Table Setting

Uit betrouwbare bron (mijn Facebook nieuwsoverzicht) weet ik dat veel mensen vandaag hun boodschappen voor Kerst hebben gedaan. Grote kans dat je morgen last minute dus de tafel gaat dekken en een groot gedeelte van de gezelligheid mist. Zonde!
Bij ons is de tafel al gedekt, ik hoef alleen nog maar soep in de borden te schenken en de schalen met gerechten op tafel te zetten!

xmas-table-setting-happy
Neem een wijntje, verman jezelf, en dek de tafel vanavond nog. Ben je te moe of heb je wilde plannen? Doe het dan morgenochtend!
Het scheelt een hoop tijd en stress als je dit niet vlak voor aanvang van het diner hoeft te doen. Dit hoeft niet sjiek de friemel, met een beetje kleur en wat grappige props, ziet het er al snel very Christmassy uit!

xmas-table-setting-colour

Zoals jullie waarschijnlijk weten, ben ik een voorstander van VEEL kleur. Toch moet je proberen om het zoveel mogelijk in dezelfde kleurtonen te houden, als je niet wilt dat je gasten het gevoel krijgen dat ze een kleurenblindtest moeten doen.
Voor mijn tafelsetting heb ik roze-tinten aangehouden, met een vleugje paars en turquoise.

xmas-table-plates

De melamine borden en soeplepels heb ik al jaren in huis. Ze zijn van het Deense merk RICE, blijven mooi en zijn bij voorbaat al goed voor een vrolijke sfeer!
xmas-table-bovenaf

Omdat vrijwel alles in dezelfde kleurtonen gestyled is, valt een accessoire zoals de ananas in de roze kerstboom éxtra op.

xmas-table-borden

De kerstige servetten met candy cane printje, kocht ik onlangs bij Flying Tiger.

xmas-styling-tip

Raap wat van je favoriete kerstdecoraties bij elkaar, schik ze op een mooie schaal en zet dit midden op de tafel als ‘center piece’. Ik gebruikte een paar theelichtjes (Xenos) en een goudkleurige kaars van een hert (ik weet niet waar deze gekocht is, het was een cadeau) en een ijsjeshanger (Action).

Het groene glaasje is van Ikea en de kandelaar kocht ik jaren geleden bij Flying Tiger. Toen hij slijtagesporen begon te vertonen, heb ik ‘m roze geverfd. Geen decoraties in huis? Trek wat kerstballen uit de boom!

xmas-champagne-glazen

Tot slot: dompel wat champagneglazen in een schaaltje water, vervolgens in een schaaltje met discodip en hang er een candy cane aan. Ik wilde dit zonder plastic verpakking doen, maar ze braken nogal snel, dus heb ik dit (storend!) maar laten zitten.
Decoreer de glazen niet te lang voor aanvang van je kerstdiner, want er is een kans dat de discodip gaat verkleuren of druipen en dat wil je niet.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips en gaan jullie net als ik stressvrije kerstdagen tegemoet!
Ik ga nu weer terug in mijn chillmodus en me opmaken voor een potje janken bij de All You Need Is Love kerst special vanavond. HO HO HO!

Keel calm & Jolly!
Maris

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Dat idee van het glas met het randje sprinkles is echt leuk zo met die candycane eraan. Ook leuk voor een glas warme chocolademelk. Ga ik zeker onthouden!

  2. Wat een goede tips! Ik was een van die hysterische shoppers dit jaar, volgend jaar doe ik alles via internet! Meer tijd voor het leuk inpakken van cadeaus. Trouwens, die doosjes kun je zelf ook vouwen van een wc rolletje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret