De Hysterische Kerstboom 2015 editie

kerstboom hare maristeit 2015
Vorig jaar hadden wij een grote witte kunstkerstboom in de woonkamer staan. Seth vond ‘m ver-schrik-ke-lijk, maar hij accepteert mij en mijn liefde voor hysterische kerstdecoraties, dus hij laat mij eigenlijk altijd wel gewoon mijn gang gaan. Hij weet dat het maar een paar weken per jaar is 😉

Hij heeft wel vaker uitgesproken dat hij graag een échte boom zou willen, maar hier heb ik niet zoveel mee.
Ik heb een hekel aan de naalden die je nog lang overal in huis terugvind. Daarnaast vind ik het zonde van de natuur en ook uit praktisch oogpunt (qua decoreren) ben ik geen fan van echte bomen, want na verloop van tijd gaat de boel zo hangen en zakken. I don’t like.

Maar nu wil het dit jaar zo zijn dat onze woonkamer gedomineerd wordt door de babybox en er geen ruimte is voor mijn gigantische witte boom. Daarom heb ik over mijn hart gestreken en Seth blij gemaakt, door op een middag thuis te komen met een medium grote boom in mijn fietskrat:

kerstboom in fietskrat

Nadat we de TV hadden verschoven, hadden we een perfect plekje voor de boom. Overigens is het een boom met kluit, zodat hij na de feestdagen in de tuin geplant kan worden.
In onze grote achtertuin faal ik namelijk iedere zomer met het in leven houden van groenten, fruit en bloemen. Plek zat dus voor een kerstboom!

kerstboom 1
De zwarte emmer waar de boom in zit, heb ik omwikkeld met roze cadeaupapier.

kerstboom 2

Vorig jaar had ik voor onze witte boom een lang snoer met gekleurde kerstverlichting gekocht bij de Action. Het is een snoer met één uiteinde, superhandig, want als het aan twee kanten vastzit, dan raakt het zo snel in de knoop.

kerstboom 3

De verlichting in de boom verspreiden vind ik het rotste klusje om te doen. Zo lastig om het gelijkmatig te verdelen!

Wat dan weer wel fijn is van een echte boom, is dat je het zwarte snoer van de verlichting nauwelijks ziet. Dit moest ik in mijn witte boom namelijk camoufleren met gekleurde slingers.

kerstboom 4

Ik heb één lange roze slinger rondom de boom gedrapeerd. Dit gelijkmatig verdelen, is bijna net zo lastig als het klusje met de kerstverlichting.

kerstboom tikkeltje schuin

En zo ziet het eruit, nadat ik klaar was met optuigen! Nou ja, ‘klaar’….
Ik wil nog wat nieuwe ornamenten scoren deze maand, ik ben alleen nog niets leuks tegengekomen. Ieder jaar voeg ik iets nieuws toe en zo heb ik ieder jaar een nog uitbundiger boom vol met herinneringen.

kerstboom top

Bovenop de boom zet ik altijd een roze gliterster en daaronder hang ik een hanger met ‘Merry Christmas’. Beide kocht ik geloof ik bij de Zeeman of Wibra. Ik weet het niet meer precies, ik heb ze al jaaaaaren.

De glazen Hello Kitty moet ook altijd bovenin schitteren, zo ver mogelijk buiten het bereik van kleine kinderhandjes. Hij is me erg dierbaar, een vriendin kocht dit een jaar of 10 geleden voor mij in Hong Kong.
Er hangen nog meer Hello Kitty kersthangers  in de boom, maar die zijn niet zo opvallend, groot en kwetsbaar zoals deze. My preciousssss….

kerstboom hare maristeit

De grote blikken ornamenten zoals de bloemen, ananas, anker, aardbei, hart, bootje en de vogel, zijn van Kitsch Kitchen.

Dit zijn echte eyecatchers om kale plekken mee op te vullen, of om aan de uiteinden van uitstekende takken te hangen. Daardoor vallen ze extra op en omdat ze nauwelijks iets wegen, verzwaren ze de takken niet. Die gaan dus niet hangen: I like!

   kerstboom close up

kerstboom close up zijkant
De kerstknuffeltjes die je her en der verspreid ziet, kocht ik toen mijn zoon nog een peuter was. Hij vond dit zo leuk destijds, hopelijk vindt mijn dochter dit over een jaar ook tof. Ik vind het in ieder geval nog steeds te gek en hang ze ieder jaar weer in de boom. De knijpertjes met de kerstkuikens, kocht ik vorig jaar bij Albert Heijn.

Over de ijsjes heb ik al wat vragen gekregen via social media: die kocht ik een jaar of vijf geleden bij de Action en ik heb ze helaas daarna nooit meer gespot 🙁
Helaas, want ik zou er ook wel meer willen hebben. Ik had er vijf en nu nog maar twee…

kerstboom close up hysterie
Ik moest ook even slikken trouwens tijdens het optuigen van de boom, ik liet namelijk mijn allerlaatste glazen cupcake uit mijn handen kapot vallen… Die kwam uit mijn eerste kerstcollectie uit de beginperiode van mijn webshop en betekende echt wat voor mij. Ik had er maar één voor mezelf bewaard, snik…

Maar goed, zo gaat dat soms met herinneringen en tradities en ik sta altijd open voor veranderingen of een nieuwe invulling.

kerstboom bovenaf

Ik heb nog twee kleine gekleurde kunstboompjes en hier wil ik komende week ook nog iets leuks mee gaan doen. Jullie dachten toch niet dat ik het zo karig met één medium size boompje in de woonkamer zou afmaken? Mwuahahahahaha (evil laugh). Wordt vervolgd 🙂

UPDATE: check HIER het resultaat!

Overigens heb ik al een beetje bedacht hoe ik de hysterische kerstboom 2016 editie wil gaan decoreren. Mogelijk staat dan de box nog in de woonkamer of wordt die plek opgevuld door een speelhoekje. Dat betekent waarschijnlijk dat er dan weer een medium size échte boom in huis komt en het is voor mij ieder jaar weer een uitdaging om de editie van het voorgaande jaar te overtreffen.

Hebben jullie een voorkeur voor echte bomen of (gekleurde) kunstboompjes? En is jullie kerstboom ook lekker hysterisch gedecoreerd?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit, want dat vind ik leuk om te zien!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

21 reacties

 1. Haha wát een partyboom! Veel leuker dan zo’n degelijke!
  Wij hebben er dit jaar nog geen, en aangezien we het grootste deel van de feestdagenperiode weg zijn, denk ik dat het er ook niet van komt 🙁 Vorig jaar had ik supergave zilveren glitterdino’s gemaakt, die combineer ik dan met de lelijkste hangers uit de kringloop. Ik heb een sterke voorkeur voor nors kijkende kerstmannetjes en figuurtjes waar een ledemaat ontbreekt of scheel oog op is geschilderd. Ook heb ik een heel lief houten kerstvrouwtje met een deegroller en een scheef brilletje.
  Ok, ik wil nu echt wel een boom!!!
  (Nog even dit: die van vorig jaar hebben we met kluit en al in de tuin geplant. Alvast om jouw verwachtingen te temperen: die lijkt nu hartstikke dood. Maar misschien gaat daar een jaartje overheen, dus ik laat ‘m nog even staan)

  1. Hm, zal me niets verbazen als deze boom ook het leven laat in onze tuin. Ik vermoord zelfs plastic planten of een cactus, ik zou er niet van opkijken. Maar we gaan het maar gewoon proberen! Volgens mij heb ik jouw zilveren dino’s vorig jaar gespot in de Xmas Photo Challenge, kan dat? Zal het nog even opzoeken, maar volgens mij waren Minke en ik fan 🙂

 2. Ik vind de witte boom van vorig jaar (ik moest even klikken) echt prachtig en deze net zo. Like & love it!
  Ik ga elk jaar voor een fake boom want ik trip als ik een naald op de grond zie liggen 😉

  1. Haha, echte bomen zijn ook niet mijn ding. Maar ik maak maar het beste van wat er op dit moment mogelijk is 😉 Ooit staat er een giga roze boom in de woonkamer. Seth won’t know what hit him mwuahahaha

 3. ik moet eerlijk zeggen dat ik jouw witte hysterische kerstboom mis.
  Niet dat deze niet leuk is, maar als ik bedenk wat voor rotzooi je straks hebt met de naalden die vallen.
  Poes die denkt dat het misschien leuk is om een gevallen naald te eten. of er door heen loopt en het blijft steken in haar pootje. Ik hou mijn hart vast. Maar dat ben ik, waarschijnlijk gebeurt het niet.
  <3 <3 <3 geniet van de kerst <3

  1. Haha, deze worst case scenario zal niet voorvallen. Poes is zo hoogbejaard, de enige meters die zij aflegt, is de route van de bank naar haar kattenbak/voederbak. Ze komt niet in de buurt van de boom 🙂
   Ik mis mijn witte boom ook. En het idee dat we volgend jaar weer een medium size gewone boom hebben: I don’t like. Maar wie weet, het jaar daarop, een vet grote over the top hysterische roze kerstboom. Yes: I like 🙂
   Jij ook merry dagen <3

 4. Geweldig kleurrijke boom. Zelf heb ik een gitzwarte kunstboom, dat krijg je ervan als je op de allerlaatste dag voor kerst nog een boom wilt kopen. Ik weet nog niet of ik ‘m ga opzetten.

 5. Na jaren een kunstboom (groen) met zilver en goud te hebben (meer zilver dan goud) en vorig jaar zelfs onbreekbare zilveren ballen met wat beton structuur… vanwege de jonge kat die we erbij hebben… Ga ik dit jaar toch proberen met breekbare kerstdecoraties….
  Ik zet dan eerst de boom met de lampjes een dag… daarna de gekleurde slingers erin… en als dat goed gaat dan komen de decoratie’s erin. Dit jaar ga ik ook voor kitsch. Heb ook die flamengo verlichting en gewone witte verlichting. De gekleurde kan ik hier alleen knipperend kopen en dat vind ik niet zo fijn haha. Mijn man houdt zijn hart al vast, want die geeft niks om kitsch en felle kleurtjes. Maar goed, ik was het een beetje beu dat brave zilver en goud… 😉 Zit nu ook thuis steeds van vilt zelf figuurtjes met de hand te maken, leuk om te doen, maar wel een enorm werkje… De patroontjes teken ik zelf en knip alles uit (wat een werk) maar het leukste is toch het naaien en vullen van de figuurtjes. Maar ben nog niet klaar. Als de katten die vilten figuurtjes uit de boom vissen en ermee aan de haal gaan, is dat niet zo erg als de breekbare kitsch decoratie’s. 😉

  1. Wat een werk! Maar wel lekker kneuterig om te doen onder een dekentje op de bank, terwijl je met een half oog televisie kijkt 🙂 Dat soort dingetjes helpen mij altijd om niet in slaap te vallen (story of my life). Benieuwd naar je kitschboom! Deel je een foto als ‘ie af is? En breekbare items zo hoog mogelijk hangen: doe ik al jaren i.v.m. grijpgrage kinderhandjes. Tenzij je een poes hebt die hoog kan springen, whoops!

 6. I see you don’t monetize your page, don’t waste your traffic,
  you can earn extra cash every month because you’ve got high quality content.

  If you want to know how to make extra money, search for:
  Boorfe’s tips best adsense alternative

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret