Ik pink even een traantje weg hoor jongens: deze week is het zowaar géén kakweer!
Zoals het een échte Nederlander betaamt, klaag ik steen en been over deze ontzettend droevige zomer. BAH!
Deze week valt de schade mee en dat betekent dus: IJS!
Deze simpele ijsjes bestaan maar uit drie (of twee) ingrediënten en de combinatie van lavendel en kokos is waanzinnig!
Ik ben gek op de zomerse en rustgevende geur van lavendel en ben ook de smaak gaan waarderen.
Superlekker in thee bijvoorbeeld, maar ook om mee te koken.
Zie ook: Oreo & Lavendel Cheesecake
Deze ijsjes waren eigenlijk een spontane ingeving van mij, die gelukkig erg goed zijn gelukt.
In deze post deel ik nog wat tips & tricks voor je eigen succesverhaal met zowel (vegan proof) ijsjes maken van kokosmelk, als hoe je gedroogde lavendel het best kunt bereiden.
Wat heb je nodig?
- 1 blik kokosmelk dat minimaal 24 uur in de koelkast heeft gestaan
- 1 el gedroogde lavendel
- handmixer, steelpannetje en ijsvormpjes
- Optineel: suiker of agavesiroop
Hoe maak je deze ijsjes?
Wanneer je een gekoeld blikje kokosmelk opent, merk je dat de ingrediënten gescheiden zijn.
De onderste helft bestaat uit kokoswater en de bovenste helft is een dikke laag crème.
Deze romige kokoscrème schep je voorzichtig in een klein steelpannetje. Het kokoswater bewaar je voor een hipster smoothie of sapje met spinazie of banaan of zo.
Verwarm de kokoscrème 8-10 minuten op laag vuur met een eetlepel gedroogde lavendel (eventueel met een schepje suiker of scheutje honing/agavesiroop), zodat de smaak er goed intrekt.
Giet het lavendel-kokosmengsel met een zeef in een mengkom, zodat de lavendelblaadjes eruit gefilterd worden.
Laat 30 minuten afkoelen en stollen in de koelkast en klop het vervolgens 5 minuten op de hoogste snelheid met een mixer in een mengkom.
Zoals je ziet heb ik dat voor deze foto’s niet gedaan (want: voor deze blogpost is het mooier mét zichtbare lavendel), maar het smaakt beter als je dit wél doet 😉
Tik een paar keer met de gevulde ijsvormpjes op het aanrecht, zodat eventuele luchtbellen verdwijnen.
Laat de ijsvormpjes 6 uur uitharden in de vriezer en: enjoy!
Een heerlijk tropisch en romig ijsje met een vleugje zomerse lavendel 🙂
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @Hare_Maristeit in je foto!
[bctt tweet=”Vegan Proof: Lavendelijsjes met Kokosmelk!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
3 reacties
Oh yummie 😉
Wauw, als ze net zo smaken als dat ze eruit zien!
Haha, ik vond ze lekker 🙂 Alleen zonder de gedroogde lavendel (die ik heb laten zitten voor de foto’s) smaakt het beter 😉