DIY: Melamine Etagère

cake stand diy
Vandaag heb ik een superleuke dag gehad op het Nederlandse hoofdkantoor van één van mijn favoriete merken: RICE.
Ik was samen met nog een paar andere kleurrijke bloggers en Instagrammers uitgenodigd voor een lunch, het bekijken van de nieuwe collectie en een workshop.

Mensen die me al langer volgen, weten dat ik zweer op dit vrolijke Deense melamine servies met de bonte printjes.
Ik heb inmiddels ook al een aardige collectie melamine in mijn knalblauwe servieskast.
Binnenkort deel ik een verslag over deze heerlijke dag bij RICE, maar deze simpele DIY voor een vrolijke melamine etagère is té leuk om later pas te delen!

Om zelf een vrolijke ‘cake stand’ te maken, heb je nodig:

 • drie melamine borden en/of schaaltjes
 • een setje etagère onderdelen
 • een schroevendraaier
 • een boormachine

Besluit van tevoren of je de borden/schalen netjes en gelijkmatig boven elkaar wilt stapelen, of dat je juist een speels effect wilt creëren.
Beslis ook of je de etagère wilt gebruiken voor alleen cakejes, of misschien ook voor snoepjes of nootjes. In dat geval is het namelijk ook handig om in plaats van een bord, een schaaltje te gebruiken.

Wanneer je net als ik drie verschillende kleuren, vormen en printjes gebruikt, is het ook erg leuk om bijvoorbeeld aan de linker- of rechterkant een gaatje te boren, in plaats van precies midden in het bord.

cake stands diy choosing plates

Tijdens de workshop vandaag mochten we kiezen uit heel veel verschillende vormen, kleuren en printjes melamine borden en schalen.
Mijn hart stond even stil en ik wist van gekkigheid niet welke ik moest nemen.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een groot ovaal bord met sterretjes, een rond dinerbord met afbeelding van een boeket bloemen en een klein ontbijtbordje met een flamingo.
Ook konden we nog eens kiezen tussen witte, goud- of zilverkleurige etagère onderdelen. Oooh… decisions, decisions!
Serieuze keuzestress hoor…

cake stands diy drilling

De etagères waren binnen no-time klaar. Een gaatje boren in een melamine bord is een fluitje van een cent en de onderdelen draai je er makkelijk in. Met een schroevedraaier kun je de boel nog extra stevig vastzetten.

Hierna hebben we cakejes versierd met glazuur, glitters, sprinkles, crazy eyes en prikkers. Zien ze er niet schitterend uit?

cake stands diy workshop

cake stands diy

cake stands judith en maris

cake stands diy cupcakes

cake stands diy 2 cake stands diy 3

Iedereen kreeg een rode clownsneus, waarmee je een stem kon uitbrengen op de mooiste etagère:

cake stands diy contest

Paula ( één van mijn favoriete Instagrammers: te gek om haar te ontmoeten vandaag!) was de terechte winnaar en kreeg daarom een leuke RICE beker en een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Happy Home‘.
Dit is één van mijn favoriete boeken trouwens, als je het nog niet kent/hebt, zet ‘m dan zeker op je verjaardagsverlanglijstje of koop ‘m lekker als cadeautje voor jezelf!

Wij gingen trouwens ook niet met lege handen naar huis: iedereen mocht haar zelfgemaakte vrolijke cake stand meenemen en kreeg nog een goedgevulde en gepersonaliseerde goody bag cadeau.

Omdat ze bij RICE weten dat ik wel van een feestje houd, zat mijn tas vol met party stuff. Ik ben er erg blij mee en de spulletjes zullen jullie vast nog vaak op foto’s van baksels en feestjes voorbij zien komen!
En mijn zoon was op zijn beurt weer heel erg blij met de cakejes die ik mee naar huis had genomen. Hij kwam net uit school toen ik weer thuiskwam vanmiddag, dus we hebben samen gezellig boekjes gelezen, thee gedronken en cakejes gepeuzeld:

cake stands diy at home 1

Wil je nu ook aan de slag om zelf een etagère te maken? Bekijk dan HIER alle borden uit het huidige assortiment van RICE en kijk HIER voor alle online en offline verkooppunten.

Ben je te nieuwsgierig om nog even te wachten op mijn verslag over het RICE bloggers event? Met de hashtag #OneDayMagic kun je op Instagram al flink wat sfeerimpressies van verschillende bloggers bekijken!

[bctt tweet=”Hoe maak je zelf een etagère van melamine bordjes?” username=”MarisMariaRenne”]

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

12 reacties

 1. leuk echt hartstikke leuk, maar ik kreeg een hartaanval lol, omdat . Waarom wil je zoiets moois als een een ricebordje vernielen, In dit geval iets anders van maken. Maar het is erg mooi geworden moet ik wel zeggen. Weet niet of ik dat zou kunnen op iets wat zo perfect is als een rice bordje (in mijn ogen hé!) als een diy om te toveren. Zucht weer dat warrige gedoe van mij. Hoop dat je mij begrijpt.
  Ik denk als ik m zo als etagere zou krijgen zou ik het leuk vinden, maar om het zelf te maken ieeeeeeeeeeeeeeehhhh mijn mooie rice bordje. hihi

  1. Ja die reactie hoorde ik vaker tijdens de workshop, maar ik vind het juist te gek! Mijn mooie RICE bordjes staan opgestapeld in de kast. Ook leuk om naar te kijken, maar in een etagère die een prominente plek op tafel krijgt, komen ze veel beter tot hun recht!
   Ik ben ook nooit zo bang om dingen uit te proberen en ja: daardoor moet ik wel eens projecten opnieuw schilderen of weggooien als het echt niet meer te fixen is. Jammer natuurlijk, maar als je iets niet probeert, weet je nooit hoe leuk het kan zijn 🙂
   En als het in dit geval mislukt was (kan niet mislukken trouwens, het is zooooooo makkelijk!) dan had ik een goed excuus voor mezelf om nieuwe bordjes aan te schaffen, mwuahahahaha (evil laugh)

 2. Ooo…wat een kleur!!! Heerlijk!! Ik zag dit merk voor het eerst hier bij de Loods 5..Ook zo’n toffe winkel, die (heel slecht voor mijn portemonnee) naast mijn werk zit!!! 🙂 Leuk idee zo’n étagère..Ik heb er ook ooit 1 zelfgemaakt, samen met mijn moeder met glazen bordjes en sierlijke glaasjes op zijn kop van de kringloop op elkaar gelijmd! Ik heb hem nog steeds en iedereen zegt altijd!! DIE IS MOOI!!! :)..Weet je misschien of die kabouterkaarsjes ook van RICE zijn? Ik vind ze zoooo leuk!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret