“One Day Magic” bij RICE Nederland

RICE Holland Bloggers Event

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat het Deense RICE één van mijn favoriete merken is. Mijn servieskast puilt uit met het kleurrijke melamine servies (waar uiteraard nog véél meer bij past) en ik ben ook gek op de vrolijk gekleurde raffia manden, de plaids, kinderspullen en tuin accessoires. Oké, het komt er eigenlijk op neer dus dat ik bijna alles van RICE te gek vind.

Toen wij de webshop nog hadden was dit ook mijn favoriete merk in onze shop. De sfeerfoto’s en productfoto’s van RICE waren ook altijd bepalend voor de uitstraling van onze webwinkel en hebben in de afgelopen jaren ook mijn stijl van fotograferen beïnvloed.
Wat RICE voor mij vooral betekent, is: ‘live colorfully’.

“Ik heb in mijn leven echt ervaren, dat kleur mij gelukkiger maakt.
In periodes dat het minder goed met mij ging of dat het leven gewoon even niet zo ‘gezellig’ was, heeft het mij altijd geholpen dat ik mezelf heb omringd met vrolijke spullen.

Dit klinkt misschien heel erg materialistisch, maar zo zie ik het niet.

Ik kies ervoor om mezelf alleen maar te omringen met mensen (!) en spullen waar ik blij van word. Mijn tijd verspil ik niet aan mensen die energie slurpen of mij niet gelukkig maken en mijn woon- en werkomgeving moeten vrolijkheid uitstralen en productiviteit aanmoedigen.”

Daarom is bijvoorbeeld bijna al mijn keukenapparatuur ook roze. Ik vind het nu niet meer zo erg om te koken, maar het was jarenlang echt iets waar ik een hekel aan had.
Wanneer je kunt werken met mooie en vrolijke materialen, is het klusje al aanzienlijk minder vervelend. Behalve mijn boekhouding dan, al mijn gekleurde mapjes, roze calculator en vrolijke stickers ten spijt…
Maar ik kan me voorstellen dat dit voor een sport beoefenen ook zo is: het is leuker of minder vervelend om te doen, wanneer je een fijne, mooie of vrolijke sport outfit draagt dat je motiveert.

rice cover spring summer 2015
Omdat ik dus een voorkeur voor kleur en een zwak voor producten met een knipoog of een leuk printje heb, ben ik dus een grote fan van RICE.

RICE lanceert meerdere keren per jaar een nieuwe en steeds weer verrassende collectie, steeds gebaseerd op een persoonlijk verhaal of een ervaring.
De nieuwe Spring/Summer collectie heet ‘In Color We Trust’ met als subtitel ‘Sweet 16’ omdat het precies 16 jaar geleden is dat Charlotte (de eigenaar van RICE) haar eerste twee kindjes op de wereld zette: zoon Max en het bedrijf RICE.

Het is dus een feestelijke collectie met veel nostalgie in een nieuw jasje en (vanzelfsprekend) heel veel kleur.
Je kunt HIER de Magalogue (combi tussen magazine en catalogus) bekijken.

Afgelopen week vond het allereerste Nederlandse RICE Blog Event plaats en natúúrlijk zei ik volmondig ‘JA HEEL GRAAG!!!!’ toen ik uitgenodigd werd voor deze exclusieve bijeenkomst op het RICE hoofdkantoor in Bussum.

Samen met nog een klein groepje kleurrijke bloggers en Instagrammers, werden we ’s ochtends ontvangen met heerlijke thee, verse yoghurt en fruit. Ik ontmoette hier ook twee van mijn favoriete Instagrammers: @colorfulsparkle en @judithinwonderland.

RICE Holland Bloggers Event 2015

Dagmar, de Marketing Manager uit Denemarken, was speciaal voor ons overgevlogen en vertelde gepassioneerd over de filosofie van RICE en de nieuwe “In Color We Trust” collectie.
Na de presentaties van Dagmar en Isabel (van RICE Nederland) vertelde iedereen wat kleur en RICE voor haar betekende.

Wat een feest van herkenning om al die verhalen van anderen te horen!
Zo heb ik verschillende dames horen vertellen over hoe mensen uit hun omgeving op hun kleurrijke huis reageren, heel erg herkenbaar!

RICE Holland Bloggers Event

RICE Candles

rice event keuken

Het is voor mij onbegrijpelijk dat zoveel mensen het leuk vinden om al die kleuren bij ons thuis te zien, maar het zelf niet durven toe te passen in hun eigen interieur.

Ik krijg vaak verbaasde opmerkingen over mijn in knalkleuren geschilderde meubels, en de vraag: Maar wat nou als je er spijt van krijgt!?’

Ik heb wel vaker spijt van een kleurkeuze, maar tsja: dan schilder ik het toch gewoon weer opnieuw? Je draagt toch ook niet jarenlang alleen maar dezelfde kleding, waarom zou je dan wel tegen dezelfde kleur op de muur of servies op tafel aankijken?

RICE Holland Bloggers Event

Na de presentaties en vragenronde, heeft iedereen nog nader met elkaar kunnen kennismaken onder het genot van nog meer heerlijke drankjes.
Ik kan er niet over uit hoe LEUK het was om Paula van ‘colorfulsparkle’ in het echie te zien 🙂

rice event colorfulsparkle
Als je iemand al heel lang volgt op social media en alles wat zij fotografeert ook zelf leuk vind, dan is het ook echt net alsof je iemand al heeeeeel lang kent. In het echt is ze net zo leuk als op haar Instagram account trouwens.

 rice event lunch

Na een heerlijke lunch van verse soep, vers brood en een salade van boerenkool en quinoa, was het tijd voor een erg bijzondere workshop.

Vorige week heb ik al een DIY artikel gedeeld over wat we hebben gedaan. We hebben namelijk een supercoole melamine etagère gemaakt van RICE borden en cakejes versierd met party stuff uit de nieuwe collectie van RICE!

DIY Melamine Cake Stands RICE

Decorating cakes with RICE Party Stuff

Hier kreeg ik ook veel verschrikte reacties op, zoals: ‘Whaaaah je gaat toch geen gaatjes boren in een mooi RICE bord!?!?!’

Maar ik ben juist superblij met mijn ‘one of a kind’ etagère en hij heeft inmiddels een prominente plek op de eettafel gekregen.
Mijn mooie RICE bordjes staan nu opgestapeld in de kast. Ook leuk om naar te kijken natuurlijk, maar in een etagère als eyecatcher op tafel, komen ze veel beter tot hun recht!

cake stands judith en maris

Ik ben ook nooit zo bang om dingen uit te proberen en ja: daardoor moet ik wel eens projecten opnieuw schilderen of weggooien als het echt niet meer te fixen is. Jammer natuurlijk, maar als je iets niet probeert, weet je ook nooit hoe leuk het kan zijn.

En als het in dit geval nou wel mislukt (het kán niet mislukken trouwens, het is zooooooo makkelijk!) dan heb je een goed excuus om nieuwe bordjes aan te schaffen 😉

RICE Holland Bloggers Event Workshop Space

RICE Holland Bloggers Event Workshop Material

RICE Holland Bloggers Event Workshop

RICE Whatever Bracelet

Ik ben superblij met dit ‘Whatever’ armbandje! Ik heb er ook eentje met mijn lijfspreuk ( F**K it) gekregen 🙂

RICE Holland Blog Event

rice event tafel

RICE Holland Blog Event In Color We Trust Collection

Ik kan uit ervaring vertellen dat je er flink hebberig van wordt, dat RICE regelmatig nieuwe collecties uitbrengt. Ik móet gewoon mijn servies steeds uitbreiden als er een nieuw te gek printje is uitgebracht, omdat ik weet dat deze na een tijdje nergens meer te koop is. In de nieuwe collectie heb ik mijn hart verkocht aan het citroenprintje, zo schattig!

RICE Holland Blog Event Servieskast

Zoals je aan alle foto’s kunt zien, was het een superleuke en inspirerende dag in een kleurrijke omgeving met veel grappige details en leuke mensen. Ik kan niet wachten op de volgende editie!

Vertel: wat betekent kleur voor jou en heb jij een kleurrijk huis?

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

  1. Hey, ik ben op zoek naar een vloerkleed van Rice voor in de kamers van mijn dochters. Weet jij een winkel waar ze die kleden verkopen, zodat ik ze in het echt kan bekijken? Ik heb al wat gesurfd, maar krijg het niet gevonden. Mijn hoop is nu op de “hare grote fan”
    gevestigd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret