Zelf Maken: Fruitige Chocolaatjes + Winactie!

easy candy tutti frutti

Zien deze chocolade fruitsnoepjes er niet geweldig uit?
Het lijkt misschien moeilijk om te maken, maar ze waren in nog geen 15 minuten klaar! Ik heb ze gemaakt met een siliconen mal uit Silikomart’s productlijn “Wonder Cakes”.
Lekker makkelijk dus voor een snelle traktatie, of wanneer je een leuke decoratie op bijvoorbeeld je cupcaketoefjes of sorbetijsjes wil toevoegen.

Ik laat je vandaag zien hoe ik ze gemaakt heb EN ik verloot twee mallen met een winactie!

easy candy 1

Een aantal maanden geleden maakte ik ‘Chocolade Ginger Lollies’. Toen ondervond ik wat problemen met het smelten van Candy Melts.
Het smelten van pure chocolade, gaat aanzienlijk sneller dan witte chocolade of gekleurde Candy Melts.

Op het blog van Gewoon Marieke staat een leuke How To voor het stressvrij en kliedervrij smelten van chocolade, namelijk: met plastic spuitzakjes in gekookt water.
Geleerd van eerdere teleurstellingen, heb ik de witte chocolade en de groene en rood gekleurde Candy Melts nu heeeeeeel fijn gesneden, voordat ik ze in goed afgesloten plastic zakjes (sealbags) heb gedaan:

chocolade smelten

Stop de goed afgesloten sealbags of plastic spuitzakjes met gebroken chocolade of fijngesneden Candy Melts in een kom met heet (gekookt) water.
De pure chocolade smelt zeer snel en kun je er dus binnen no-time weer uithalen. Kneed nog even goed door, want er kunnen nog wat klontjes achterblijven.

easy candy filling

Knip een puntje van een zakje af en begin direct met het spuiten van de gesmolten chocolade in de mal.
Vul alle vormpjes totdat het zakje leeg is.
Tik de siliconen mal een paar keer flink hard op het tafeloppervlak of aanrecht, hierdoor verdwijnen eventuele luchtbelletjes en wordt de chocolade gelijkmatig verdeeld. Dit is erg belangrijk voor een mooi resultaat!

easy candy filling 2

Na de pure chocolade, heb ik het zakje met de groene candy melts doorgekneed en opengeknipt.
Ik heb bij een aantal fruitsoorten alleen de blaadjes gevuld met de groene ‘smurrie’.
Dit is minder soepel dan de chocolade en verspreidde zich dus niet direct door de rest van het vormpje. Hierdoor kon ik gemakkelijk het overige gedeelte met de rode kleur of witte chocolade vullen.
Wanneer alles gevuld is, tik je weer een paar keer flink hard met de mal op het oppervlak.

easy candy correctie

Na een paar keer tikken, kan het voorkomen dat een aantal vormpjes ‘overstromen’ omdat ze toch iets teveel gevuld zijn. Niks aan de hand: met een vochtig doekje of keukenpapiertje, wrijf je het overtollige gesmolten snoep snel weer weg.

Zoals je op bovenstaande foto ziet, is het resultaat van de gekleurde Candy Melts niet zo glad en mooi als dat van de pure chocolade. Dit is niet erg, het is namelijk maar de onderkant en dit zie je dus niet!

easy candy de koelkast in

Wanneer alle vormpjes zijn gevuld, tik je nog een paar keer flink hard op het oppervlak en dan kan het in de koelkast.
Als je alleen chocolade gebruikt, is 15 minuten lang genoeg. Je bent dus snel klaar wanneer je bijvoorbeeld 30 traktaties voor een hele klas moet maken en maar 1 mal tot je beschikking hebt.

Candy Melts heeft een langere tijd nodig om uit te harden, ik heb daarom alles voor de zekerheid een half uur in de koelkast laten staan.

easy candy losmaken

Zodra je de mal uit de koelkast haalt, kun je alle vormpjes er direct en probleemloos uit ‘wippen’.
Ik heb in de afgelopen jaren verschillende siliconen mallen en bakvormen uitgeprobeerd, maar ik kan niet anders zeggen dan dat de siliconen bakproducten van Silikomart van aanzienlijk betere kwaliteit zijn dan de rest.
Het materiaal is zoveel soepeler, flexibeler en makkelijker in gebruik dan alle andere merken die ik in handen heb gehad.

easy candy snoepjes

Kijk dan hoe schattig dit aardbeitje is geworden! Het ziet er professioneel uit, nietwaar? Het was echt zo simpel om te maken en zo snel klaar.
Zoals je op de foto’s van het eindresultaat ziet, zijn er op sommige chocolaatjes toch nog wat ‘gaatjes’ zichtbaar. Het is dus echt heel belangrijk dat je heel, heel, heeeeeel vaak en vrij hard met de mal op een oppervlak tikt. Ik heb dit gedaan na toevoeging van een ander kleurtje, maar had dit blijkbaar beter nog een paar keer kunnen doen.

Afgesloten in een luchtdichte trommel (en eventueel in de koelkast) zijn de snoepjes nog erg lang houdbaar. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe lang precies, want erg lang kan ik er nooit vanaf blijven.

easy candy how to

Ik heb het eenvoudig gehouden door alleen candy melts en chocolade te gebruiken, maar je kunt natuurlijk helemaal losgaan met gesuikerd snoepgoed, suikervrije watermeloengummies of gevulde bonbons.

Bij deze ‘Tutti Frutti’ mal van Wonder Cakes wordt een hardcover boekje van Silikomart geleverd met recepten, inspiratie en How To’s om zelf aan de slag te gaan.

silikomart tutti frutti verpakking

Je kunt met deze mal natuurlijk veel meer doen dan alleen snoepjes of chocolaatjes maken. Wat dacht je van decoraties van marsepein of fondant? Of zeepjes!
Ook kun je de mal natuurlijk gebruiken om fimoklei in af te bakken of er ijsklontjes mee te maken: de mogelijkheden zijn eindeloos want in tegenstelling tot andere siliconen bakproducten, zijn de mallen van Silikomart bestand tegen temperaturen van -60° tot 230°C.

silikomart tutti frutti

De afmetingen van deze Silikomart ‘Easy Candy Tutti Frutti bakvorm’ zijn 16 x 16 cm en het is gemaakt van roze siliconen met subtiele glittertjes.
Met 1 vorm kun je  4 aardbeien, 4 kersjes, 4 appeltjes en 4 trosjes bananen maken, ieder met een inhoud van iets meer dan 4 ml.

silikomart tutti frutti candy

Winnen! <GESLOTEN>

Ik mag van Silikomart TWEE Tutti Frutti setjes weggeven, van een siliconen mal en receptenboekje!
Wil je hier kans op maken? Volg dan deze stappen:

1. Volg Hare Maristeit op Bloglovin OF op Instagram.
2. Laat in een comment op deze post weten dat je meedoet en waar je Hare Maristeit volgt.

Op woensdag 28 mei 2014 krijgen de winnaars per email een bericht. Zorg er dus voor dat je bij de comments een geldig e-mailadres invult. No worries: deze wordt uiteraard NIET gepubliceerd.

Heb je geen geduld om te wachten op de uitslag van de winactie? De siliconen ‘Tutti Frutti Mal’ van Silikomart is online voor € 14,95 te koop bij Kookwinkel.nl
In deze webshop worden bestellingen boven de €20,- gratis bezorgd in Nederland, België en Duitsland.

Over uitslagen van winacties wordt niet gecorrespondeerd. Meer info? Lees mijn disclaimer.
Wil je een product uit jouw webshop beschikbaar stellen voor een review of winactie? Lees HIER meer over de mogelijkheden van samenwerkingen met Hare Maristeit.

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

32 reacties

 1. Ik volg je via Bloglovin.
  De chocolade mallen zien er echt geweldig uit.
  Zou ze graag proberen met onze 5 kinderen die graag met mama in de keuken bezig zijn

 2. Wat een superleuke fruitchocolade!! Deze zou ik heel graag winnen! Leuk al die ideeën voor cupcakes en ijsklonten in de zomer. Ik volg je vooral op instagram 😉
  Groetjes Jessica.

 3. Heel erg leuk, deze fruitvormpjes! Hier kun je hele leuke traktaties mee maken maar ook versieringen voor op een lekkere taart 🙂 Ik volg je op facebook en op bloglovin’ en doe graag mee aan de verloting

 4. Superleuke set!! Via je Instagram stalk ik je al langer dus vorige week inspireerde je me tot mooie nagels en deze week doe ik graag mee met je winactie!!

 5. Wat een superleuke actie! Aangezien ik dol ben om bakken en ook nog eens enorm van fruitjes hou (ik ben weg van vintage kersen-kleedjes) zou ik deze echt supergraag winnen! Ik volg je op Instagram.

   1. Ik ben spijtig genoeg nog geen kussenhoezen met kersenprint tegengekomen (anders had ik er zeker ;-)) – maar ik ben al een tijdje aan het rondkijken voor stofjes met kersenprint. Voor kledij heb ik er al gevonden op http://juffertjeuil.be/stoffen/thema/fruit.html dus als je met een stikmachine overweg kan, is dat anders een oplossing! Ik heb zelf al een strandzak gestikt met een superleuk fruit design en had nog geen ervaring, dus kussenhoezen lijken mij ook erg goed doenbaar!

 6. Ik volg je op bloglovin en facebook, super deze winactie zeg! Zit er net aan te denken hoe leuk het zou zijn om mijn eigen snoepies te maken 🙂

 7. Wat een te gekke winactie zeg!
  Ik heb gelijk al allemaal ideetjes in mijn hoofd wat ik er mee wil maken.
  Ijsklontjes (hoe tof is het om een ijsbanaantje in je ranja terug te vinden) maar ook snoepjes, chocolaatjes etc.
  Lieve groet, Rensina

 8. Super leuk! Mijn vriend werkt in de chocolade industrie. Kan ie eindelijk thuis eens laten zien waait ie doet ;)!
  Doe dus graag mee, ik volg je op Bloglovin en heb je artikel geliked!

   1. Hij zit meer in het maken van de (vloeibare) chocolade en cacaoboter enzo. In ieder geval wel veel chocola op zijn werk! Gelukkig doe ik niet dat soort werk, dan zou ik heel wat meer moeten gaan sporten ;).

 9. Ik volg je al een tijdje op instagram! Deze vormpjes zijn wel een erg gaaf kadootje voor mn afstuderen & het kleintje wat op komst is ♡

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret