Krolse Tijden, Kittige Tijden #3 Zwangerschapsupdate: ‘De laatste loodjes!’

Onze prachtige lapjespoes Couscous is over twee dagen al uitgerekend. Wát gaat dat snel! We waren nog maar nauwelijks aan het idee gewend dat ze zwanger is en nu bereiden we ons dus voor op ons eerste (haar tweede) nestje met kittens.

Ik ben blij dat we nog geen nieuwe bank hebben gekocht en daar wachten we dus ook maar even mee, totdat alle kittens het nest hebben verlaten 🙂
Hopelijk gaan ze ook niet mijn met bloed, zweet en tranen gekweekte peperplanten slopen….?

Couscous is prachtig zwanger! Vanuit sommige hoeken zie je zelfs niet eens dat ze zwanger is:

Maar ze heeft wel degelijk een prachtige baby bump en draagt vooral aan de zijkanten:

Het doet een beetje denken aan een schattig hangbuikzwijntje, niet? Dit zeg ik uiteraard niet in haar gezicht…
Deze foto’s zijn vorige week gemaakt, inmiddels is ze nóg boller en haar buik wordt steeds breder en puntiger.

In dit filmpje komt haar buikje mooi in beeld:

Je merkt aan alles dat het voor haar echt de laatste loodjes zijn. Ze is vaak moe en erg aanhankelijk, net een zwanger mens 😉

Ze laat me geen moment met rust en ik moet driedubbel keer om me heen kijken voordat ik een stap maak, zodat ik niet per ongeluk op haar ga staan.
Ze wacht op mij wanneer ik op het toilet zit, ligt op de badmat wanneer ik onder de douche sta en loopt me voor de voeten tijdens het koken.

Wanneer ik op de bank zit, komt ze meteen op me gekropen en gaat ze op haar rug liggen. Ik mag haar buikje aaien en ze valt vrijwel direct in een diepe coma.
Superschattig natuurlijk, zo’n knuffelig en aanhankelijk beestje, maar ik heb dus zero privacy momenteel 🙂

 

 

Toen het vorige week zo bloedheet was en ’s nachts alle ramen en deuren openstonden voor een beetje verkoeling, wilde ze ook alleen maar OP mij liggen. Ik laat haar maar en probeer haar nu zoveel mogelijk extra te vertroetelen.

Bewaren

 

In de woonkamer hebben we een kraammandje voor haar gemaakt, maar hier gaat ze vooralsnog niet in liggen. In tegenstelling tot mijn peuterdochter, die er wél graag in gaat zitten. Zucht.

Het is een grote kartonnen doos met opstaande zijkanten, zodat de kittens er niet uit kunnen vallen. Aan één kant hebben we een uitsnede gemaakt, zodat Couscous er makkelijker in en uit kan springen. Een dekentje waar ze altijd graag op ligt heb ik in het mandje gedrapeerd, maar so far: nul interesse om erin te nestelen helaas.

Ik knijp ‘m wel een beetje, want Couscous lijkt Norah’s ledikantje (en ons nieuwe bed inclusief nieuw beddengoed!) tot nieuwe favoriete nestelplekje verkozen te hebben.
Hier probeer ik haar lief doch dringend meerdere malen per dag weer uit te bonjouren, maar ze lijkt haar zinnen vooral op het peuterbedje gezet te hebben.

Ook wilt ze momenteel graag en veel naar buiten en ligt ze urenlang in het grasveld van onze tuin. Zelfs nu het best wel grauw, grijs en regenachtig is, ligt ze graag in het natte gras of onder de grote Hortensia. Dit vind ik nu toch wel een beetje riskant en iedere keer als ze weer binnenkomt, check ik of er niet ergens kittens geworpen zijn. Het is makkelijker om haar binnen te houden als ik haar mijn schoot (zucht) aanbied, dus ik zit nu maar zoveel mogelijk op de bank te werken en kijk samen met mijn dochter veel kinderprogramma’s.

Couscous wordt nu ook echt iedere dag steeds dikker en haar buikje voelt nu hard en strakgespannen aan. Ze eet ook letterlijk voor twee (of vier, of zes…) en we geven haar op de twee vaste voedermomenten per dag ook wat meer voer dan gebruikelijk.
Toch vindt ze dit niet voldoende en gooit ze zelf (hoe slim!) de doos met brokjes om, wanneer wij haar niet snel genoeg op haar wenken bedienen of wanneer het nog geen voedertijd is.

Tsja: zwangere dames, hm? Ik snap dat wel.

Het wordt aangeraden om zwangere poezen brokjes of blikvoer voor kittens te geven, omdat hier voedingsstoffen in zitten die de nog ongeboren poesjes nodig hebben. Dus ook dit doe ik braaf 🙂

Inmiddels heb ik na de publicatie van aflevering 1 en aflevering 2 van deze poezensoap ook al veel adviezen en tips gekregen: dank je wel! Natuurlijk hebben we tijdens dit proces veel contact met onze dierenartspraktijk en volgen wij hun tips en richtlijnen voor de bevalling en nazorg.

We weten nog niet hoeveel kittens we mogen verwelkomen in ons gezin en welk geslacht zij zullen hebben: we laten ons graag verrassen (en vanzelfsprekend: als ze maar gezond zijn) 🙂 .
Ik heb nu vier namen achter de hand (die matchen met ‘Couscous’) en piekerpeins nog over twee reservenamen.

Dit weekend is dus de uitgerekende datum en we hebben vooralsnog maar geen afspraken of dingen buiten de deur gepland. We hopen dat we bij dit natuurwonder aanwezig mogen zijn, het lijkt heel me gek om ’s ochtends beneden te komen en een mand vol newborns aan te treffen!
Het telefoonnummer van de spoedlijn (dierenarts) staat al in mijn telefoon, ik heb op YouTube filmpjes bekeken van poezenbevallingen en hoop maar dat ik zo goed mogelijk voorbereid ben.

Het is voor Couscous de tweede keer dat zij een nestje kittens ter wereld zal brengen en van de vorige eigenaar begreep ik dat alles de eerste keer vlekkeloos en heel natuurlijk is gegaan: zij hebben niet hoeven bijstaan of ingrijpen.
Ik vertrouw er dus op dat dit nu ook allemaal goed zal komen en dat Couscous weet wat ze moet doen.
Maar ik vind het dus wel onwijsssss spannend en heel erg leuk!

Zodra de kittens er zijn, laat ik het uiteraard meteen weten!
Zou het dit weekend al gebeuren?

Wordt vervolgd!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

16 reacties

 1. Stiekem vind ik het ook spannend 🙂 haha
  Lijkt me erg leuk om mee te maken, wij hebben een kater dus zal niet snel gebeuren.
  Ben erg benieuwd naar de beval updates 😉

 2. Oe, spannend hoor! Ik kan me voorstellen dat jij zenuwachtiger bent dan Couscous. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe donsballetjes en het is dat ik er geen tijd voor heb, anders had ik me aangemeld om er eentje over te nemen.

  1. Ik bespeur ook geen zenuwen bij Couscous, alleen vermoeidheid 😉 Ik word inderdaad wel een tikkeltje zenwuachtig nu die uitgerekende datum in zicht is! Heel spannend allemaal en zo leuk!

 3. Ik moest zo hard lachen om jouw foto met Couscous en jouw opmerking dat ze telkens OP jou wilt liggen. Katten/poezen blijven aparte individuen met een eigen wil 😛

  Alvast heel veel succes met de bevalling! Gelukkig is het nu niet meer zo warm. Op naar de volgende aflevering 😉

  1. Ik ben voor Cous ook heel blij dat het nu even niet zo warm is (het mag van mij wel snel weer mooi zomerweer worden). Vandaag is ze uitgerekend en het zijn duidelijk merkbaar de allerlaatste loodjes: ze is zo hangerig en wilt alleen maar OP mij liggen. Heel aandoenlijk, maar ook best een tikkeltje irritant 😉
   Wordt spoedig vervolgd!

 4. Ik ben zelf ook nu uitgerekend dus ik volg je updates op de voet! Leuk dat poezen zich net zo gaan gedragen als mensen. Hoewel ik momenteel ook vaak niet te genieten ben…

 5. Spanneeeend!! Ik ben erg benieuwd, ook welke kleurtjes de kittens hebben. Ik hoop dat ze alsnog in de doos gaat liggen. En die opmerking van het kindje of ze de dikke poes mocht zien, hilarisch zijn kids. Succes alvast!

 6. Wat ben ik blij dat ik jouw site heb ontdekt Maris ?
  De manier waarop je schrijft zorgt ervoor dat er een heel brede glimlach op m’n gezicht verschijnt.
  Je hebt een prachtig gevoel voor humor en deze sluit helemaal aan bij deze van mij.
  En ik lag he-le-maal in een deuk toen ik op deze pagina kwam en de anekdote las over de kleuter die vroeg om jouw dikke poes te zien … en van de gerookte zalm hahahaaa ?
  Hilarisch gewoon!
  Ik hoop dat alles goed is gegaan met de bevalling.
  Ben je van plan om nog meer “babypoesjes” te laten komen of wordt Couscous (hele leuke naam trouwens) gesteriliseerd?

  1. Hi Tinneke,
   Dank je wel voor je lieve berichtje! Heel leuk om te lezen 🙂
   Inmiddels staan er 9 afleveringen van de Kittensoap op mijn blog, dus kun je verder lezen hoe al deze spanning en sensatie afloopt. Zonde van de spoiler alert als ik alles nu verklap 😉
   Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret