Stylingtips met Beestachtig Servies van XENOS + WINACTIE!

beestachtig safari servies xenos

Xenos heeft nieuw beestachtig servies met een safariprint in het assortiment.

Helemaal in mijn straatje dus, want ik ben dol op heftige printjes en een bont gedekte tafel!
Check de slogan maar in mijn header, daar staat: ‘Less is BORING!

Vandaag laat ik jullie zien hoe je in een handomdraai zo’n gezellige tafel kunt stylen én…. ik mag van Xenos ook nog eens zo’n toffe serviesset weggeven!

Mix & Match

Mocht je mijn blog voor het eerst bezoeken: ik doe dus niet aan eenvoudig. En ook niet aan saai.
Eén van de dingen waar ik moeite mee heb wat betreft interieur, outfits of gedekte tafels is: symmetrie.

Ik word namelijk een beetje neurotisch van even aantallen.
Zo wil ik bijvoorbeeld nooit twee dezelfde vazen, bloempotten of kandelaars op de vensterbank.
Drie dezelfde kan (in mijn belevingswereld) wel, maar liever nog heb ik drie verschillende kleuren, formaten of vormen.

Ditzelfde geldt voor mijn servies.
In mijn servieskast heb ik een aardige collectie borden, glazen en schalen, maar van de meeste exemplaren heb ik er maar één op voorraad.

beestachtig safari servies xenos

Dit heeft zo zijn voor-en-nadelen.

Ik kan gelukkig niet trippen als mijn ‘set van zes stuks’ opeens nog maar uit vijf stuks bestaat na een ongelukkig voorval met de afwas of een niet nader te noemen peuterkind.
Maar als er dus onverhoopt wél iets sneuvelt, dan heb ik jammergenoeg geen reserve-exemplaar.

beestachtig safari servies xenosFoto: soep in een kom met zebraprint van buiten en een safariprint aan de binnenkant.  Zalmsnippers in een schaaltje met safariprint van buiten en een panterprint aan de binnenkant.

Bij ons thuis hebben we geregeld gezellige etentjes met vrienden of familie.
Ik vind het heerlijk om uitgebreid met z’n allen te tafelen en ook om iets lekkers op tafel te zetten.
Alleen ben ik niet het type dat tijdens de aanwezigheid van ons bezoek urenlang in de keuken staat om mooie bordjes op te maken.

Ik ben meer iemand die van tevoren al veel sushi klaarmaakt, een quiche heeft gebakken, een grote pan verse soep op tafel zet of iedereen zijn eigen Mexicaanse wrap laat vullen.

Bij dit soort gerechten, schept iedereen zelf op wat hij lekker vindt en ook de hoeveelheden waar hij zin in heeft.
En omdat smaken nou eenmaal verschillen en ik niet van symmetrie houd, dek ik de tafel dus ook lekker bont met verschillende kleuren en soorten servies.

beestachtig safari servies xenos

Op bovenstaande foto’s zie je één van mijn favoriete soepjes: basilicumsoep met zalmsnippers.
Hier voeg je naar smaak schepjes crème fraîche en verse dille aan toe, zoveel als je zelf lekker vindt.

De toppings heb ik geserveerd in losse schaaltjes en de pan met soep staat op een onderzetter.
Zet er nog een karafje water en een fles wijn bij en… je hoeft niet meer op te staan!

Je kunt gewoon gezellig bij je gezelschap blijven zitten en van een heerlijke maaltijd en avond genieten.

beestachtig safari servies xenosFoto: cruesli in kom (diameter 16 cm) met safariprint aan de buitenkant en panterprint aan de binnenkant. Grote koffiemok met safariprint en gebaksbordje (diameter 19 cm) met panterprint. Die doet het dus ook prima als ontbijtbordje 😉

 

Ditzelfde doe ik wanneer wij samen thuis ontbijten.

De één begint de dag graag met een kom havermout of muesli, de ander met een boterham of beschuit met muisjes.
Meestal begin ik de dag met een GROTE kop koffie, maar de laatste tijd heb ik een fase van verse muntthee met citroen, gember en honing.

TIPS & TRICKS voor het bont stylen van een tafelsetting

Dingen waar ik op let bij het mix & matchen van servies, is vooral de afwisseling.
Dus bijvoorbeeld een effen knalroze bord, met daarop een kom in een tof printje.
Of andersom: een effen gekleurde kom op een bord met een heftig printje.

Ook wissel ik graag af met materialen, zoals een keramieken kom op een melamine bord en verschillende kleurtjes bestek.
Vaak komen opvallende printjes beter tot hun recht, wanneer je het combineert met een heldere knalkleur of een effen ondergrond.

Door de tafel te dekken met tafelzeil, kom je ook al een heel eind.
Ik heb verschillende kleuren en printjes in huis, waardoor ik eindeloos kan combineren met gekleurd servies of contrasterende printjes.

beestachtig safari servies xenos

Je raadt het al: ik heb ook niet twee dezelfde placemats in huis en ook alleen maar verschillende kleuren en printjes borden of kommen.

Wees ook niet bang om printjes met elkaar te combineren.
Gevlochten gekleurde placemats bijvoorbeeld, matchen prima met een zebra-of-panterprintje, als je het ‘onderbreekt’ met een effen knalkleur ertussen.

Juist doordat iedereen iets anders eet én ander servies heeft, wordt het een gezellig, vrolijk en kleurrijk geheel, zonder dat het een bij elkaar geraapt zooitje wordt.

Wanneer je safariprintjes terug laat komen, maar het voor iedere tafelgast op een andere manier combineert, heb je tóch een zelfde stijl op tafel, maar wel een verrassend, gezellig en afwisselend totaalplaatje.

WINACTIE! <GESLOTEN>

Ik mag van Xenos één van mijn lezers verblijden met een setje beestachtig keramieken servies uit de nieuwe collectie!
Kan jouw saaie tafelsetting dus ook wel een vrolijk safariprintje gebruiken, dan waag je een kansje 🙂

WHAT TO WIN?

Deze Mix & Match set bestaat uit:

 • 4 ontbijtborden (diameter 22 cm)
 • 4 gebaksborden (diameter 19 cm)
 • 2 schaaltjes (diameter 12 cm)
 • 4 grote koffiemokken (inhoud 40 cl)
 • 2 kommen (diameter 16 cm)

HOW TO WIN?

Wil je kans maken op deze beestachtige serviesset?
Geef dan in een reactie onder dit artikel antwoord op deze twee vragen:

1) Wat is  jouw favoriete dier?
2) Wat vind je van de vernieuwde look & feel van de Xenos winkels?

That’s it 🙂

Xenos kiest op maandag 9 oktober 2017 een winnaar uit alle inzendingen.
Hij/zij krijgt op deze dag persoonlijk bericht van mij.

beestachtig safari servies xenos

 

[bctt tweet=”Stylingtips + Lekker Soeprecept + Winactie Beestachtig Servies van @XenosNL” username=”MarisMariaRenne”]

Over uitslagen van winacties op mijn blog, wordt niet gecorrespondeerd.
Voor meer info verwijs ik je naar mijn disclaimer.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

92 reacties

 1. Leuke actie! Ik laat Het aan ander erover omdat partnerlief me zou vermoorden met zebra’s en safari print haha. Ik ben nu de kringlopen leeg aan t roven voor ouderwets servies dat met verjaardagen naar buiten kan haha lekker ouderwetse kopjes met n goud randje en zo! Hihi (die ene keer per jaar wordt t getolereerd!)

 2. Van alle prachtige en slimme dieren die er bestaan ga ik toch voor de hond! Daar heb ik het meest mee en hoewel ik er nu geen kan hebben, wil ik het ooit wel weer.

  Ik vind de vernieuwde Xenos vooral heel fris! Ruim opgezet, veel winkelruimte, overzichtelijk en uitnodigend. Ik kan de winkel niet voorbij lopen, vind er altijd wel iets handigs of moois, vooral ter decoratie van het huis, binnen en buiten.

 3. Hier in ons zijn we dol op de strepen en streken van de Zebra’s die maken ons telkens in de dierentuin aan het lachen. De Xenos is voor ons een winkel met producten die anders zijn dan ergens anders en ons uitnodigen tot kopen. De sfeer is verrijkend en straalt rust uit. Een fijne winkel om vaak even te neuzen met ons gezinnetje

 4. Wat een leuke winactie! Je foto’s brengen kleur op deze donkere en regenachtige dagen. Ik word zelf altijd vrolijk als ik giraffen zie. Ik zou er zo graag eens een willen aaien. Gewoon haar/zijn hoofd tussen mijn handen nemen en een heerlijke knuffel geven. Ze zijn mooi, elegant, sierlijk en ook wel een beetje schattig door hun hoorntjes en die geweldige ogen met lange wimpers.
  Als tiener kwam ik al graag bij Xenos. De laatste tijd zien de foto’s er mooi en wat minder rommelig uit. Elke keer weer een leuk uitstapje en nooit met lege handen naar buiten komen. De stoere en natuurlijke meubelen gecombineerd met de pluizige kussens en dekens. En hun seizoensartikelen? Telkens weer een uitdaging om niet teveel mee naar huis te nemen.

 5. Geweldig 😉
  Ik hou van giraffen omdat ze slim zijn en prachtig….
  Ik vindt het erg jammer dat de winkel die dit verkoopt hier niet meer is.
  Dus doe ik heel graag mee met jouw leuke winactie….

  Xoxo

  1. De vernieuwde winkels zijn mooi en heel groot zodat men alles zeer overzichtelijk kan zien….
   Groot assortiment voor ieder wat wils….
   Groot en klein en voor jong en oud….

 6. Ik ga voor de wasbeertjes (volgens mij heten ze zo toch? Racoon soms kan ik alleen maar op de engelse versie komen echt stom?) die zijn en schattig en brutaal?
  Xenos daar heb ik al heel veel geld in gestopt, en nog…
  Die spullen zijn zo leuk en apart en avontuurlijk daar kan ik niet naar binnen zonder dat ik met iets naar buiten komt. Het mooiste vind ik de woonspulletjes en het hout! Maar inderdaad ook het bonte servies de marokkaanse of spaanse schalen ze zijn zo mooi en ook de prijs is mooi! De winkel ziet er altijd heel erg uitnodigend uit Topwinkel!!??✨✨✨

 7. Ik ben gek op katten :), sinds we een kat 3 jaar geleden adopteerden uit het asiel..

  De Xenos, tja daar kom ik met regelmaat, kort geleden nog een lampje gekocht voor op mijn hoofd om in het donker te gebruiken voor mijn werk…, ik kom er nu nog vaker, de nieuwe ‘look’ van de winkel hier dichtbij is uitnodigender, je stapt er vaker binnen…

 8. Mijn favoriete dier is mijn hondje kruimel. Hij is mijn alles en zonder hem had mijn leven er heel anders uit gezien.

  Xenos is en blijft een top winkel! Ik zou zeggen ga zo door!

 9. Mijn favoriete dier: de giraffe! Prachtig dier, mooie poten, sierlijke nek en volgens mij een zacht karakter <3

  Helaas is de Xenos bij mij in de buurt recent gesloten; ik ga heel snel kijken bij een stad verderop om de nieuwe winkel te bekijken!

 10. Mijn dochtertje gaat voor de flamingos zonder twijfel. Zelf vind ik het grafische van de zebra’s heel mooi, maar eigenlijk hebben alle dieren wel iets. Hoewel ik minder blij wordt van spinnen 😉 en verder was en blijf ik gewoon fan van de xenos. 🙂

 11. Allereerst wauw ! Erg toffe nieuwe lijn, ons oude 4 kant servies is toe aan vrolijke vriendjes onze dochter van 1,5 doet de hele dag een leeuw / tijger na met grommen dus mijn fav dier op het bordje is de graauwwww !
  Nu duimen maar

 12. Wow. Superleuk servies. Vroeger had ik koeien en zebra servies van Xenos. Helaas veel gesneuveld in de jaren. Mijn favoriet is denk ik toch nogsteeds zebra. Maar dan met felle kleuren ? vorige week ff in de xenos hier geweest. Zag er goed uit. Er stonden tipitenten met veel kussens en krukjes erin en erom. Erg leuk gedaan vond ik. Blijft een leuke winkel om in rond te neuzen ?

 13. ik hou van printjes dus doe graag mee! mn servies is wit met een hartje, van de xenos. dus daar kan wel een oppepper bij
  daarnaast heb ik net een nieuwe keuken, met een plank. en ik weet nog niet wat ik daar op wil zetten….
  hopelijk m’n nieuwe serviesgoed.
  xenos vind ik een erg leuke winkel, kom er regelmatig, voor mijzelf maar ook voor kadootjes.
  heb net de rotan tafel gekocht. zo niet handig maar wel erg leuk ?

 14. Wow Maris wat een gaaf servies ga je weggeven. Ik vind het echt zo geweldig gaaf. Dus niet meedoen is geen optie ?. Ik vind de Giraffe het mooiste dier. Ooit een bevallig gezien hier in het Gaya park echt zo geweldig. Dus ik ga zitten duimen dat mijn naam getrokken wordt!

 15. Mijn lievelingsdier is een flamingo. Heel vrolijk word ik ervan ?…
  Past ook wel bij m’n pastel kleur voorkeur ?.

  Xenos is heel goed bezig! Jullie gaan mee met de leuke hippe printjes/kleurtjes en wensen van de klant. En dát tegen een heel zacht prijsje…

  Ik sta op het punt om te bevallen van mijn derde dochtertje, wat extra servies is meer dan welkom!

  Groet!!!

 16. Wat een toffe winactie! Mijn lievelingsdier is de otter, zooo schattig! Wat mij betreft mag de volgende serviescollectie van de Xenos daarmee versierd zijn 😀 Ik ben en blijf fan van de Xenos, van servies tot gekke cadeautjes: ik kan er altijd slagen!

 17. BEESTACHTIG LEUK SERVIESGOED en ik waag graag een kansje!

  1) mijn favo dier is een dolfijn.
  2) de vernieuwde look & feel van de Xenos winkels ervaar ik als een warm bad. Ik voel me er thuis en blijf rond snuffelen tot ik iets van mijn gading vind.

  Duim duim duim.
  ????
  Fijne dag en groetjes van Riekie

 18. Wauw leuk! 😉 Een nieuw servies is zeker welkom! 🙂 Begin van het jaar een nieuwe keuken gekregen, nieuw servies is dan ook super welkom! Mijn lievelingsdier is een hond hahaha.. Beetje moeilijk om daar een serviesprint van te maken he hahaah.. Verder ben ik dan ook dol op tijger/luipaardprintjes, dus zal zeker leuk zijn!
  Groetje Ilsiee

 19. Wauw dit servies zou geweldig zijn voor mijn broer en zijn vriendin! Ze hebben net een nieuw huis gekocht (nu nog bouwval) en dit servies zou zeker welkom zijn en is helemaal hun smaak!
  1 Mijn lievelingsdier is gerookte zalm
  2 Ik vind de nieuwe look van de Xenos heel mooi!! Van de spulletjes werd ik altijd al blij, (elke keer zie ik weer nieuwe leuke hippe dingetjes), maar ik was erg verrast laatst in Leiden, wat een overzichtelijke en ruime winkel met die lage kasten! Echt een verbetering!

 20. Binnenkort maar eens een bezoekje brengen aan de vernieuwde Xenos. Ik ben eigenlijk benieuwd wat jij als bestek gebruikt, ik herken de soeplepels en botermesjes van rice en de opscheplepel is (meen ik te herinneren) Mepal maar het gewone mes en vork, die zie ik niet erbij liggen. Ik heb zelf een saai (=recht) bestek en eentje met paars met witte stippen maar beide van metaal. Al heel lang ben ik aan het rond kijken naar wat leuks maar kom niet echt wat leuks tegen.

  1. Haha, scherp 🙂
   De grote (opschep)soeplepel is inderdaad van Rosti Mepal, Noodlelepels en botermesje zijn van Rice. Voor deze maaltijd heb je geen ander bestek nodig, dus dat heb ik ook niet gefotografeerd 🙂 Ik heb verschillende soorten bestek, van o.a. Ikea, Xenos en Kringloopwinkels. Weinig hetzelfde (afwisseling voor foodfoto’s) en altijd op zoek naar nieuwe items 🙂

 21. Een echt lievelingsdier heb ik niet maar van vlinders word ik vaak blij 🙂
  De vernieuwe Xenos was mij nog niet opgevallen… wel dat het assortiment weer een stuk leuker is.
  Gaaf servies! Misschien moet ik ook maar eens het een-stuks-beleid invoeren. Dan doen de barsten (baby en peuter in huis) misschien wat minder pijn.

 22. Wat ben je toch weer een heerlijk maf kleurijk mens. Dank je wel voor de glimlach op mijn gezicht. Mijn favoriete dier is een Koala en ben helemaal happy met de nieuwe wind die waait bij de Xenos. Lekker hip en toegankelijk.

 23. Ik heb genoten van je blog, je kijk op styling en je review. Wie wordt daar nu niet vrolijk van? Mijn lievelingsdier is de Leeuw, waarschijnlijk ook omdat het mijn sterrenbeeld is en ik sowieso meer om katachtigen geef. Van de vernieuwde Xenos ben ik ook blij geworden, een meer uitnodigende winkel met een helder en verfrissend assortiment.

  Zo, en nu ga ik eerst kijken of ik mijn freaky styling met tweetallen (plantjes, vaasjes) nu eens echt los kan laten en eens lekker los kan gaan met stijl, vorm en kleur op tafel.

 24. Ahhh deze actie had tijdens mijn Proud to be kittycatty fout fase moeten zijn, ik had toen zonder te overdrijven elk kledingstuk in een kittig panterprintje. (Zucht.. goede oude tijd).
  Maar weer terug naar waar t om gaat. Mijn favoriete dier is een kat. Zonder twijfel.
  De nieuwe Xenos look vind ik fijn, geeft een meer rustig gevoel tijdens het winkelen. En dit zonder het leuke assortiment te verliezen!

  Leuke winactie weer, good luck to all ?

 25. Ik heb eigenlijk geen echt favoriet dier, de meeste dieren maken onze wereld mooier. Ik wordt van de Xenos altijd heel hebberig vooral de sfeerbeelden met gezelligheid inspireert tot leuke nieuwe hoekjes in huis. Het servies vindt ik geweldig lekker niet doorsnee, maar toch heel leuk en kleurrijk. Top om daar van te mogen eten.

 26. Ah leuk! Ik heb ook ‘maar’ 1 set in huis en verder allemaal verschillende borden en printjes door elkaar. Ik vind dat zoveel gezelliger! Dit servies zou vooral ons dochtertje (van 2,5 jaar) helemaal geweldig vinden. Zij heeft het de hele dag over dieren, vooral olifanten en nijlpaarden zijn favoriet bij haar. Mijn favoriete dier is de ezel. Ik doe graag mee!

 27. Mijn favoriete dier is een hond. De patronen van wilde dieren zoals giraffes, tijgers en zebra’s vind ik erg mooi. Dit setje vind ik dan ook geweldig. Ben al een poos niet meer bij de Xenos geweest, maar ik geloof dat ik toch maar eens moet gaan kijken. Ik denk dat ik de vernieuwde Xenos wel leuk ga vinden 😉

 28. Leuke actie weer! Je weet het ook weer superleuk te stylen hè? Bedankt voor de tips!
  Ik doe graag mee aan deze winactie.
  Mijn lievelingsdier is een giraf. Ik zag laatst in de dierentuin een zwaarverliefd stel. Zo leuk om te zien. Helaas was ik te laat om mijn telefoon te pakken maar het zag er echt prachtig uit.

 29. Mijn favoriete dier is de kat, lekker aaibaar en eigenwijs, altijd gezellig!
  Bij Xenos kom ik altijd verrassende dingen tegen de vernieuwde look maakt de winkel alleen maar nog aantrekkelijker!!

 30. panda is favoriet
  mijn kleindochters gaan helemaal uit hun plaat als de naam van oma hier als winnaar staat

 31. 1 mijn favo dier is een dolfijn, die van onze elise een olifant en die van onze jarno een giraffe.
  2 erg leuk; xenos wordt steeds beter!

 32. Dieren erop helemaal beestachtig leuk dus doen wij mee voor dit leuke idee ????
  Altijd gezellig winkelen bij Xenos…..altijd wel iets leuks te vinden.

 33. Onze favorieten zijn nog steeds de olifanten . Maar alle andere dieren zijn natuurlijk ook geweldig . Morgen vlug naar de overkant om te kijken bij xenos wat er zoal voor nieuws is . Wist niet dat er zulk leuk serviesgoed was.

 34. Leuke winactie! Mijn favoriete dier is een teckel, ik ben gek op deze eigenwijze hondjes. Ik vind de vernieuwde look van Xenos erg geslaagd, het geeft een veel fijnere sfeer. Het heeft een meer stijlvolle uitstraling en ik vind het fijn om er te winkelen

 35. Wat een leuk servies, zo grappig , mooie print en kleuren.
  Mijn favoriete dier is nog altijd de Giraf, zo’n elegant dier. Altijd mijn favoriet geweest.
  De nieuwe look van Xenos vind ik best wel mooi.
  In plaats van die houten stellingen, nu mooie strakke. Maar toch warm met de hout print erachter. Mijn stijl.
  Het Logo vind ik ook mooi, net even anders.

 36. De giraf met de wonderschone wimpers heeft mijn hartje gestolen! En Xenos is en blijft één van mijn favoriete winkels, het assortiment is net even anders en net wat exotischer dan dat van andere winkels, en met de nieuwe gezellige en ook speelse inrichting loop ik hier nóg vaker naar binnen!

 37. mijn favoriete dier is de olifant, het zijn soms net mensen, hoe sociaal ze zijn.

  de indeling bij de xenos is mooi, een heerlijke winkel om rond te kijken

 38. Wat een leuk servies. De nieuwe Xenos is weer vernieuwend en wereldser geworden. Mijn favoriete dier is een giraffe. Heel gracieus als ze rustig lopen maar als ze de dolle vijf minuten hebben en rond rennen ziet het er heel komisch uit. Geweldige dieren.

 39. Hallo,

  Ik lees voor het eerst uw blog en ben er helemaal weg van. Ik hou ook enorm van vrolijk en speels servies / gedekte tafel. Dat maakt een mens toch helemaal happy?.
  1. Mijn lievelingsdier is Olifant. Wat een ontzettend gewelidg mooie en liefdevolle dieren zijn dit!
  2. Als ik heel eerlijk ben is er bij onze Xenos in Leeuwarden de laatste tijd niet veel veranderd haha. Maar ik vind het een heerlijke winkel om te shoppen. Ze hebben altijd leuke spullen voor themagerichte aankleding (zo leuk voor de kids), en daarnaast ook servies, hebbedingetjes, kruiden, thee en nog veeeeel meer. Altijd wel een reden om binnen te lopen hihi.

  Groetjes Romana

 40. Paarden vind ik zo mooi en elegant. En als we het dan toch over safari hebben dan lijkt een zebra best veel op een paard dus dat komt helemaal goed. En de vraag over xenos is voor mij heel simpel. Ik mag zowieso graag door de xenos lopen, ik vind het een karakteristieke winkel met mooie spullen en heerlijke geuren en prachtige kleuren. Als ik er langs loop dan trekt het mij en als ik dan vlakbij de kassa ben, dan krijg je de buitenlandse specerijen, hier dus een echte liefhebber.

 41. Mijn lievelingsdier is de olifant! Tja, misschien om dat je ook als je dik bent nog gracieus kan zijn hahah!
  Daar heb ik een handje van namelijk… vreselijk onhandig zijn! Dus tja heb echt geen 12 gebaksbordjes meer!! Bij Xenos is het wat gezelliger geworden, en echt weer heel leuk spul is er binnen! Elke week een rondje; anders is mijn week niet goehoed!
  Vrolijke groetjes, Denise

 42. Mijn favoriete dieren zijn de Giraffen.Zo geweldig die langnekken.
  Nu de Xenos gepimpt is ben ik er weer vaker te vinden

 43. Heerlijk leuk en vrolijk servies! Mijn favoriet is de giraf! Dat de xenos met de tijd meegaat is alleen maar positief te noemen!

 44. 1) Wat is jouw favoriete dier? een olifant
  2) Wat vind je van de vernieuwde look & feel van de Xenos winkels? beestachtig leuk !

 45. Mijn favoriete dier is een zebra. Altijd leuk om op te zoeken in de dierentuin. De nieuwe Xenos winkels zijn moderner en spreken mij meer aan. Leuk ook om cadeautjes te zoeken.

 46. Oeh wat leuk! Ik doe graag mee! Mijn favoriete dier is de bordeaux-dog! Een stoer beest met een hart van goud ♡
  Xenos is een hip en warm bad! Love it! ♡

 47. De feline, de katachtigen zijn absoluut mijn favoriet. Niet dat ik kattig ben, misschien een beetje. Maar katten betekenen zoveel voor mij, ik ben geboren met katten, opgegroeid met deze zachte en lieve beestjes.

  Ik heb deze zelfstandige een rustige wondertjes op zien groeien. Zien genieten, op mijn schoot zien liggen. Purr.. purr… hun ademhaling maakt mij rustig.

  Mijn favoriete kat die ik ooit gehad heb was Miesje een grote zwarte dame met de mooiste groene ogen die je ooit in je leven zult zien. Ik was 8 jaar oud en mijn vrienden grapten altijd dat ik een heks was omdat Miesje mij altijd volgde. Miesje was een schat van een beest.

  Ik heb later andere katten gehad en geloof mij, die waren ook geweldig, maar Miesje blijft mijn eerste kat. De katten die ik nu heb genieten overigens van een huis vol Xenos spullen. Xenos is absoluut mijn favoriete winkel. Door de veranderingen heeft de Xenos een meer moderne en overzichtelijke look gevonden. Echt een totale verbetering!

  Hannah Kagenaar

 48. Mijn favoriete dier is een dolfijn. De nieuwe look van Xenos is echt een verbetering, warm en het assortiment is leuk!

 49. Ik vind heel veel dieren leuk, maar vooral konijnen. De Xenos heeft een wat gezelliger uitstraling dan voorheen.

 50. 1) Ik hou van alle dieren, maar mijn lievelingsdier zijn de apen, voor een gorilla.
  2) Ik vind het een erg leuke verandering van de Xenos winkels, ze verkopen erg leuke producten.

 51. Leuk,leuk,leuk…..???
  Ik ga voor de olifant! ???
  Net een paar borden laten ☹️☹️☹️vallen dus kom maar op

 52. Giraffen vind ik van die sierlijke dieren. Xenos had eerst een wat goedkope uitstraling. Het wordt steeds hipper en de look en feel is meer gericht op inrichting en styling

 53. Ben in Afrika geweest en heb daar heel wat coole beesten echt in t wild gezien. Geweldige ervaring. Zo puur en indrukwekkend. Ik ging bij de eerste de beste gazelle al uit mijn dak. Mijn lievelingsdier is de olifant. Zo groot en log en tegelijk zo lichtvoetig. Je verwacht als zo n beest aan komt lopen je staat te schudden maar je hoort hem amper. Geweldig. En hoe lief en zorgzaam ze met hun jongen omgaan en beschermen. Prachtige beesten.
  En wat ik van de Xenos vindt? Ik hou ervan. Alhoewel ik als ik daar binnen loop meestal niet iets nodig heb maar toch ALTIJD met iets leuks of handigs naar huis ga. Leuke woning gadgets, handige dingen voor op reis, de goedkope bakproducte en t kekke servies. Een neus voor nieuwe ontwikkelingen gen en trends, ga zo door.

 54. Ik ga voor het favoriete dier van mijn dochter: de mereneter.
  Vreemde keuze misschien, maar ze heeft daar iets mee..

  De nieuwe Xenos stijl vind ik beter dan de oude. Dit voelt moderner en aantrekkelijker.

 55. Waauw! Wat een super tof servies!! Ik vind de nieuwe Xenos look en feel veel fijner. Het voelt cleaner, georganiseerder en stijlvoler. Daardoor winkelt het er veel fijner.

  Mijn lievelingsdier voor een servies is toch wel de ordinaire panter. Hihi. Een beetje panterprint never hurt anyone.

  Buiten printjes en serviesjes om is mijn lievelingsdier toch wel een huiskat. Zo liefdevol, gezellig en vriendelijk ❤️

 56. 1) Wat is jouw favoriete dier? dat is de orang oetan
  2) Wat vind je van de vernieuwde look & feel van de Xenos winkels? Super leuk, stijlvol en hip

  Ik doe graag mee aan deze super leuke actie!

 57. Leuke blog, ook echt iets voor mij, symmetrisch en alles hetzelfde is maar saai, door vrolijke kleuren, vormen en materialen ziet het er altijd heel uitnodigend uit op tafel, hou ik van! En mijn kinderen ook!
  Ik maak graag kans op een mooi servies, een geweldige aanvulling op ons bonte spul nu!
  Mijn favoriete dier is de aap! Heerlijk gek en verrassend herkenbaar!
  Xenos is een heerlijke winkel die ik bijna nooit oversla als ik ga winkelen. Ze slaan wat mij betreft de goede weg in, met hun assortiment en uitstraling! Bovenop de trends en ruime keuze voor goede prijzen.

 58. Wat een leuke blog! Symmetrisch en rustige kleuren dat is zo saai! Ik hou ook zo van kleurrijk, verschillende vormen en materialen, waardoor het gezellig aandoet en uitnodigend. Mijn kinderen houden daar ook zo van!
  Mijn lievelingsdier is de aap, heerlijk gek en stiekem zo herkenbaar! Mooie pure beesten (maar dat zijn alle dieren wel!)…
  Xenos is een winkel die ik bijna niet oversla tijdens een bezoek aan het centrum. Ze zijn de juiste weg ingeslagen met hun collectie en uitstraling. Ze o

 59. Mijn favoriete dier is het stokstaartje. Ik vind deze dieren zo enorm grappig. Ze lijken het altijd hartstikke druk te hebben en ik kan hele verhalen verzinnen over hun leven als ik naar ze kijk. De Xenos is een winkel die ik normaal gesproken niet vaak bezoek. Op de een of andere manier heeft die winkel een wat ouderwetse uitstraling in mijn ogen. Maar als ik zie hoe jij een en ander combineert, nodigt me dat eerlijk gezegd wel uit om eens een bezoekje te brengen aan de Xenos.

 60. Mijn favoriete dier is de pinguïn, omdat ze zo grappig zijn 🙂 Kom graag bij de Xenos voor creatieve materialen en “tuttefut” spulletjes voor in huis. en tegenwoordig is de winkel speelser opgezet en minder rommelig, Het lukt me eigenlijk nooit om met lege handen de winkel te verlaten.

 61. Hi!

  Ik ga helemaal zwijmelen van konijnen, maar voor tijgers heb ik ook altijd een zwak gehad. Ze zijn stoer, sterk en toch zo zorgzaam.
  En de nieuwe xenos is uitnodigend, vrolijk en super gezellig! Xenos is te gek! En super servies! Helemaal verliefd ?

 62. Mijn favoriete dier is altijd al de zeehond geweest.
  Ik kom niet veel bij Xenos sinds ik in rolstoel zit winkel erg smal en veel breekbaar dus daarom kom ik er niet meer vroeger kwam ik er erg veel heerlijke sfeer, aardige mensen en altijd iets leuks of lekkers

 63. Wat een leuke win actie en wat een leuk servies Het favoriet dier hier is de giraf.
  Je hebt wel lef met je styling, maar vind het wel heel erg mooi, maar denk dat ik het niet zou durven

 64. Mijn favoriete dier is een olifant, vooral als ik een baby olifantje zie smelt ik weg. De nieuwe look&feel van xenos vind ik tof, lekker fris en helemaal mijn ding.

 65. Mijn favoriete dieren zijn mijn kinderen ? maar verder ben ik ook gek van katten en katachtigen.

  Ik vind het servies super leuk! Xenos is altijd een heerlijk sneupwintel, waar ik mijn uitzet nog voor een groot deel kocht ?

 66. Van alle dieren is de tijger mijn favoriet. Zo’n mooi dier, gracieus en stoer tegelijk. En wat betreft Xenos, ik moet mijzelf altijd goed beschermen (daarmee bedoel ik mijn pinpas in een kluis leggen) ik ben dol op de Xenos. En nu helemaal, eerlijk waar. Alles schreeuwt MOET IK HEBBEN NU. Ik wist niet dat het nog beter kon maar ze hebben zichzelf weer overtroffen.

 67. mijn favoriete dier woon in Zuid-Afrika en heb hem in het wild gezien het is het jachtluipaard .

  en de Xenos vind ik een leuke winkel waar ik graag door heen loop en af en toe me zelf verwen met wat leuks of lekkers voor in huis

 68. Ohhh,wat een leuke blog! Ik doe heel graag mee, en eerlijk gezegd ben ik toch wel heel erg dol op vogeltjes. De huismus bijvoorbeeld. Zeer ondergewaardeerd als je het mij vraagt;-) ik ben fan van Xenos en hun winkels, ben verhuisd en woon er nu veel te ver vandaan om zomaar eens binnen te lopen. Nu is het dubbel feest als ik er weer eens kom. Net een mini vakantie door allerlei landen heen!♡♡♡

 69. Normaal gesproken kom ik regelmatig bij Xenos, maar door drukte ben ik er al een tijdje niet geweest. Deze vernieuwing is dus even aan me voorbijgegaan. (Maar ik ga zeker binnenkort kijken.) Favoriete dier: kat.

 70. Mijn favoriete dier is de Neushoorn, rustig en log sjokt hij over de Savanne, bijna sereen (tot hij kwaad wordt natuurlijk…) soms lijken ze ondeugend te kijeken en dan nog dat wiebelstaartje wanneer hij draaft, prachtig!

  De nieuwe uitstraling en sfeer van Xenos vind ik prettig, wat meer op de huidige trends gericht dan voorheen. De ruime opzet van de winkels is aangenaam en wanneer ik in Zeist ben word ik dan ook even naar binnen ‘geslurpt’. En als we het over het nieuwe servies hebben past dat bij hun Slogan ‘avontuurlijk en werelds’ ik hou daarvan, bij je ontbijt al even afdwalen naar de Savanne van afrika

 71. Wat huisdieren betreft ben ik echt een hondenmand al houd ik ook van konijnen haha. En daarnaast is de olifant mijn favoriete dier! Geweldig mooie beesten. Maar ik houd van bijna alle dieren die geen insekt zijn haha. Xenos is en blijft een van Mijn favo winkels alleen zit er helaas geen in de buurt!

 72. Ik ben dol op de zebra. De strepen fascineren me altijd weer. Xenos heeft iedere keer weer verrassende vernieuwende collectie en ik ben er dol op!

 73. Wat en te gekke combinatie zo. Het geeft je tafel een gezellige geinige sfeer. Echt mooi met al die kleuren bij elkaar, zo vrolijk! Mijn favoriete dier is een Panter.

  Ik vind de vernieuwde look & feel van Xenos echt prachtig, gezellig en tof! Ik ga er met plezier naartoe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret