Mijn kast staat in de Kek Mama!

Blauwe kast in Kek Mama

Voor een reportage in het magazine Kek Mama, werden er drie verschillende kasten gezocht. Jullie mogen één keer raden wiens niet te missen knalblauwe buffetkast er in dit item staat te shinen 😉

Kasten reportage kek Mama

Ik vind die andere twee kasten ook erg mooi! Bij de foto van de bruine kast vertelt de eigenaresse dat ze ‘m zo graag zou schilderen, maar dat dit niet mag van haar moeder en man. Ik dacht meteen: ‘Aaaaah, zielig!’

Seth en ik zijn nu vijf jaar samen en we beginnen nu een beetje samen een stijl te ontwikkelen. Als we gaan verbouwen of verhuizen, dan komt er ook een grotendeels nieuwe inrichting en die items zullen dan aan onze beide smaken moeten voldoen.
Op dit moment domineren mijn meubels met mijn duidelijke stempel. Seth is helaas niet zo dol op al mijn knalkleurige meubels, dus ik zal t.z.t. wat concessies moeten doen.

Dit wordt nog wat en is eigenlijk wel echt goed televisiemateriaal denk ik…
Ik voorspel hysterisch gehuil van mijn kant, bij alle basic dingen die Seth aandraagt. En ik voorzie eyerolls van hem, bij alle items die ik voorstel. Ik vrees dat we mediation nodig gaan hebben.

kek mama 2

De witte kast op de linkerpagina vind ik ook erg mooi. Zoiets zou ik eigenlijk ook wel willen. Alleen zou ik ‘m dan natuurlijk volproppen met gekleurd servies en staat er niets kaarsrecht.
Sowieso zou ik nu voor een buffetkast met glazen deurtjes kiezen. Want dat onze blauwe kast open is, staat me eigenlijk nu toch best wel tegen. Ik heb namelijk echt een gruwelijke pesthekel aan schoonmaken zoals jullie weten. Dit vind ik echt zonde van mijn tijd.

De tekst bij de foto van mijn kast is:

Maris (37) woont samen met Seth (37) en is moeder van Mika (10) en Norah (1).
“Ik geef al mijn meubels een leuk kleurtje. Daar word ik vrolijk van. De kast heb ik voor drie tientjes op de kop getikt bij een kringloopzaak. Hij was donkerbruin en mijn vriend vond hem spuuglelijk.
Dankzij een lik blauwe verf past hij nu perfect in ons interieur, al vindt mijn vriend deze tint wel erg heftig.
De planken heb ik beplakt met tafelzeil. Tot voor kort stond er alleen servies in de kast. Maar nu mijn dochter rondkruipt en spullen uit kasten trekt, belandt er steeds meer rommel op de planken.”
Tekst & Fotografie: Tessa Heselhaus

Twee kleine rectificaties: Seth is 34 jaar (geen 37) en de kast heb ik voor 40 of 45 euro gescoord. Iets meer dan drie tientjes, maar nog steeds een mooi koopje 😉

De nieuwe Kek Mama (juli 2016) met de bloedmooie Fajah Lourens op de cover (ik wil haar lijf…) ligt NU in de winkels.

Als je het leuk vindt om meer over mijn kast te lezen, heb ik nog wat leuke linkjes voor je!
Aanschouw hier de voor- en nafoto van de buffetkast:
voor en na buffetkas
In november 2014 deelde ik de blogpost ‘Ik hou van meuk!‘ waarin ik een aantal foto’s showde van meubelstukken die ik zelf heb opgeknapt.

RICE servieskast Hare Maristeit

In juli 2014 deelde ik een artikel met close up foto’s van mijn buffetkast, waarbij ik vertelde welke spullen er allemaal te zien zijn.
Wat was het toen nog overzichtelijk…

buffetkast
Sinds mijn babydochter een spoor van vernieling in de woonkamer achterlaat (bless her…), moest ik noodgedwongen meubels en spullen gaan reorganiseren.
Na het maken van deze fotoreportage voor Kek Mama (in maart), ben ik begonnen aan het Grote Ontspullen Project.
Ik heb meer dan 30 dozen en vuilniszakken (!!!!) gedoneerd aan een Kringloopwinkel en ook veel spullen verkocht.
Zie ook: tips voor het online verkopen van je tweedehands spullen.

crosley-platenspeler
Ik was van plan om deze zomer de kast en het blauwe tafeltje met de blauwe platenspeler op te knappen.
Mijn idee (lees: Seth’s verzoek) was een paar tinten lichter en de planken in dezelfde kleur. Ook wilde ik voor een matte verf gaan dit keer, dat is wat minder ‘in your face’ dan zijdeglans of hoogglans.

Alleen heeft mijn dochter nu weer een nieuwe fase, waarin ze meubels sloopt, kapot knaagt of er met speelgoed tegenaan beukt (bless her…).
Misschien dat ik hier nog even mee wacht dus. Wordt vervolgd…

Binnenkort staat er weer iets uit ons huis in een nieuwe editie van Kek Mama! Ik verklap nog niet wát dit is en wanneer dit nummer verschijnt 🙂
Kijk voor meer foto’s en artikelen waaraan ik heb meegewerkt op de pagina IN DE MEDIA.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

16 reacties

 1. Wat een verschil kan een likje verf maken zeg. Ik vind je blauwe kast heerlijk zomers en zelfs in de winter zou ik er helemaal vrolijk van worden

 2. Ik vrees dat ik de kleur blauw maar héél even leuk zou vinden. Zulke kleuren zijn toch net wat te heftig voor mij.

  Binnenkort wil ik ook op zoek naar een buffetkast en die in een leuk kleurtje schilderen. Een buffetkast staat heel hoog op mijn verlanglijstje want ik word soms gek van de uitpuilende keukenkastjes.. Wel moet ik eerst even mijn andere schildersprojectjes afmaken, deze week hoop ik eindelijk de laatste kozijnen een nieuw kleurtje te geven. 🙂

  1. Ik ben de kleur na al die jaren nog niet beu. Maar uit naam van de liefde, ben ik wel bereid een compromis te sluiten. Ik ben heel blij met deze kast, hij had alleen wat breder en meer gesloten mogen zijn. Nu dat ik mijn spullen niet overal meer kwijt kan (bless the baby…) is het altijd rommelig.

 3. Ik vind de kast zo gaaf met de blauwe kleur, ben heel benieuwd hoe de inrichting word als jullie dit samen opnieuw gaan doen 🙂 Ik vind zelf zo’n ouderwetse apothekerskast zo gaaf met tig laatjes, die zou ik ooit nog wel willen hebben.

 4. Leuk joh dat je in een tijdschrift belandt; nou ja, je kast dan. 😛 Ik snap wel dat het Seth iets te veel knal wordt. Zelf heb ik 1 knalrode muur in mijn kamer en verder bestaat alles uit cremé en grijstinten. Heb dan wel weer een knalrood koffiezetapparaat en een rode gitaar, haha. Tja, ik houd van rustiek met her en der een accentkleur. Misschien kun je Seth nog zo gek krijgen dat je per kamer 1 of 2 kleuren laat domineren; heb jij je felle kleuren, en heeft hij niet al die ‘bamcolours’ in 1 ruimte. 😛

 5. Wat leuk zeg! Is ook wel een heel toffe kast moet ik zeggen! Al ben ik al bang om een muur in een andere kleur dan wit te schilderen, laat staan een kast hahaha. Maar wel leuk om te zien!

 6. Ik vind hem zo onwijs leuk. Ik heb ook zo’n soort kast maar dan gesloten 😉 En de deurtjes behangen met foto’s dus je ziet ook niks van de inhoud. Wat opzicht best jammer is natuurlijk maar ergens ook hartstikke handig. Hij is wit en vrees dat man niet blij zou zijn met jou kleur blauw. Heb wel hier al een pot blauw staan voor de stoelen. Langzaam aan laten wennen zeg maar…

 7. Tof!! En wie weet komt er in een eventueel volgend huis juist wel een hele goeie nieuwe spot voor de kast.
  Bij ons stond een zelfde soort kast, (ook geverfd van spuuglelijk naar knalblauw) eerst in de woonkamer en in ons nieuwe huis in de bijkeuken. Ik sta daar nu altijd shinend (net als Nigella ;-)) mijn spullentjes bij elkaar te zoeken voor het koken!

 8. Leuk, ik heb ooit een acteercursus gedaan (een week in een boerderij in Frankrijk samen met een groep cursisten) waar Fajah ook aan meedeed. Ik vind de kast ontzettend leuk. Hier ook een man die waarschijnlijk de kleur veel te heftig vindt. In een grijs verleden heb ik ooit een ladenkastje wit geverfd (dacht ik. Uiteindelijk bleek het meer een shine-trough witte kleur te zijn). Maar het is het nooit helemaal geworden. Uiteindelijk is ie dan toch bij de kringloop beland. Snik.

 9. Ik heb het tv kastje van mijn oma. Hij stond eerst bij mijn ouders en toen ik uit huis ging mocht ik hem hebben. Hij is ongeveer 100 jaar oud toenertijd al en donker eiken. Nu is hij prachtig hel rood! Gelukkig mocht ik hem van Paps schilderen, enkel niet weg doen. Geen probleem. Vind het zo’n gaaf ding zo!

  1. Leuk is dat hè? Op mijn blog vind je nog meer artikelen met foto’s van meubels die ik heb opgeknapt, waaronder ook meubels van mijn Opa en Oma. Kon het niet verdragen dat ze naar een Kringloopwinkel zouden gaan, maar het was niet in de stijl van mijn interieur… inmiddels hebben sommige items al meerdere metamorfoses ondergaan, maar ik denk dat mijn grootouders dit wel prima hadden gevonden ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret