Krolse Tijden, Kittige Tijden #7 ‘Trial & Terror’

kittens
Vandaag zijn de kittens precies zeven weken oud en sinds een paar dagen breken ze de tent af.

De eerste weken riep ik nog tegen Seth dat ik ze al-le-maal wilde houden. Toen ik weer enigszins bij zinnen kwam, heb ik nog geprobeerd hem ervan te overtuigen dat we heus nog wel plek zouden hebben voor twee kittens én Couscous.

Maar nu ik er een week vol pure terror, pisvlekjes dweilen en drolletjes ruimen op heb zitten, heb ik al iets minder moeite met het naderende afscheid. Dat klinkt misschien harteloos, maar hopelijk begrijpen jullie wat ik bedoel.

Ik vind katten echt de allerleukste huisdieren en kittens zijn über cute, maar ik ben gewoon geen Crazy Cat Lady.

We wonen niet heel groot, ik werk vanuit huis, ik heb twee kinderen en een grafhekel aan schoonmaken. Dat ik nu vijf katten moet verzorgen en er vier regelmatig moet corrigeren, is gewoon niet mijn roeping.

Update: 7 weken oude kittens, hoe gaat het nu?

kittens

Couscous claimt steeds vaker ‘Me-time’. Snap ik.
Ze is regelmatig even weg (de tuin uit) of gaat ergens anders liggen wanneer de kittens slapen.

kittens

Met een specifiek ‘miauwtje’ roept ze de kittens om te laten weten dat ze mogen drinken. Dit laat ze dan even toe, daarna loopt ze weg. Ze eten nu vaak samen in de bijkeuken, waar ik dus tegenwoordig een fulltime cateringbedrijf én schoonmaakbedrijf run. Volkomen kansloos trouwens ( #fail) want zodra iedereen gegeten of gescheten heeft, is het overal weer vies. Kittens eten niet netjes. En de kattenbak is ook leuk om in te spelen.

kittens

Vandaag sjouwde ik weer kilo’s kattenbende met me mee uit de supermarkt om dit weekend door te komen (kittenbrokjes, blikvoer, pakjes kattenmelk en een kilo houtsnippers voor de kattenbak) en vroeg de kassadame of ik in een asiel werkte 🙂

kittens

Ze hebben zo’n drie tot vier eetmomenten per dag en de kattenbakken (we hebben er nu even twee) moeten minimaal één keer per dag schoongemaakt worden. Als ik dus de mazzel heb dat alle vijf de poezels hun uitwerpselen netjes op de kattenbak hebben achtergelaten.

De laatste dagen was dit helaas niet zo en hier werd ik op een gegeven moment toch wel een beetje moedeloos en chagrijnig van.

De afgelopen week heb ik meerdere malen per dag mijn neus moeten volgen. Meestal kwam de stront-of pislucht uit het speelhoekje van mijn dochter (bloedirritant!) en lag er dan weer een plasje en/of drolletje onder haar keukentje of speelgoedkist. Een ander favoriet pisplekje is op mijn mooie kleedje onder het bijzettafeltje.

Die heb ik dus na een hete wasbeurt maar even opgeborgen en leg ik pas weer terug wanneer de kittens verhuisd zijn.
Maar die potty training (kittens herhaaldelijk op de kattenbak zetten) is dus een dagtaak. Gisteren heb ik een paar keer alle kittens uit zichzelf op de kattenbak gespot en ik hoop dus dat de potty training heeft geholpen.

Dit vond ik dan wel weer heel grappig:


De potty training met mijn dochter gaat mwâh-ish.
No pressure, ieder kind in z’n eigen tijd en zo, maar het potje is inmiddels al wel door de kittens in gebruik genomen als chillplek 🙂

kittens
V.l.n.r. Oreo, Badjak, Sambal en Tofu.

kittens

Ook ben ik blij dat we nog geen nieuwe bank hebben gekocht! Hier wachten we dus nog maar even mee 🙂
Mijn mooie nieuwe kussens zijn helaas al wel flink beschadigd door hun vlijmscherpe nageltjes 🙁

Tot twee weken geleden heb ik nog getwijfeld of we Badjak én Tofu zouden houden, maar inmiddels ben ik erover uit dat we naast Couscous, alleen Badjak zullen houden.

Tofu (die met de vlekjes) is absoluut de mooiste kitten uit het nest, maar ik heb écht een ‘klik’ met Badjak. Hij is gewoon mijn favoriete fluff:

De andere drie kittens hebben allemaal eenzelfde soort ‘blik’ net als Couscous. Iets eigenzinnigs en arrogants, I like 🙂

Maar Badjak heeft dat dus niet. Badjak kijkt ongelooflijk sullig uit zijn oogjes en hij is ook wat molliger en wolliger dan de rest.
Daarnaast is hij ook een stuk rustiger dan zijn broertje en zusjes. Hij zoekt me vaak op om te knuffelen of om tegen mij aan te slapen. I LOVE!
Het lijkt een beetje alsof hij een ‘oude ziel’ heeft.

In bovenstaand filmpje zie je hoe fijn ik met hem kan kroelen. Hij vindt echt alles best en blijft gewoon liggen.

kittens

Maar hij is ook heus wel sociaal. Samen slapen met de anderen vindt hij prima, maar als er een massale catfight is, dan is hij het snel beu en loopt hij weg om ergens rustig te kunnen chillen.

kittens

kittens

In dit filmpje zie je goed de verschillende karakters van de twee rode katertjes:

Sambal wilt spelen en probeert Badjak wakker te maken, maar hij reageert met een: ‘lamenouslaaaaaaaapennnnn’ 🙂

Hieronder wat filmpjes die ik deelde op Instagram Stories en die goed weergeven hoe ze steeds actiever en drukker worden:

 

 

 

 

 

Kleine ijdele voetnoot: in bovenstaand filmpje draag ik een kinderachtig haarspeldje. Zo ga ik uiteraard niet de deur uit, maar als je peuterdochter dit in je haar klikt en roept hoe MOOI je bent, dan laat je dit zitten.

 

 

Couscous moet naar het toilet en kittens spelen ondertussen met haar staart en meppen op het kattenluikje.
Ik denk dat dit (niet rustig naar het toilet kunnen) voor alle moeders met peuters en kleuters wel herkenbaar is, right?

 

Er is dus constant geluid en (ge-)rommel in huis. Ik kan er uren naar kijken als ze zo leuk aan het spelen zijn, maar het is ook wel eens vermoeiend om de hele tijd die ruis om je heen te hebben. Leuk als we in relaxmodus op de bank hangen, maar als ik moet werken, dan is dit toch wel hinderlijk.
Dan zit er eentje met een lawaaierig speelgoedje te spelen, rolt de ander door de kamer in het tunneltje, en vechten twee andere kittens HARD met elkaar.

Dat vechten is natuurlijk gewoon ‘spelen’ maar het gaat er vaak echt best wel hard aan toe. En soms wordt er ook wel eens iets omgestoten, zoals een vaasje of een (vol) glas met drinken.

 

Sinds een paar dagen springen ze ook. Op meubels, op de trap, op elkaar, op de bank, of gewoon zomaar, hoog in de lucht. Dit ziet er supergrappig uit, maar vier springende kittens (en een peuter die dit he-le-maal te gek vindt) is dus best wel druk.
Ik heb maar twee ogen en twee handen en zij zijn met z’n vieren. Er is er gewoon altijd wel eentje die ergens iets aan het slopen is, zit te poepen op een plek waar het niet mag of aan een kabeltje te knagen.

Mijn schoonzusje maakte een screenshot tijdens onze videochat een paar dagen geleden:

Dan ligt je peuter op bed en denk je een fatsoenlijk gesprek met iemand te kunnen voeren.
Maar de kittens ontdekten toen voor het eerst de vensterbank en ik was behoorlijk afgeleid en bang dat ze de planten (mijn zorgvuldig en met bloed, zweet en tranen gekweekte moestuinstekjes!) zouden slopen.
Tijdens het gesprek liep er ook constant een kitten over me heen, klom er één op de bank, viel er weer eentje van de bank af, werd hij/zij er door een andere kitten vanaf gemept of moest ik mijn telefoonkabel uit klauwtjes/een bekje peuteren.

Maar natuurlijk voel ik mij hartstikke #blessed
Ik vind het heel bijzonder om eens een nestje met kittens te mogen meemaken en vind het tot nu toe zeven erg bijzondere weken.

Dit is ook de eerste keer dat ik een kat zal hebben, die ik al sinds de geboorte (of als jonge kitten) heb.
Voordat wij Couscous (zij is nu 2,5 jaar oud) vorig jaar in huis namen, heb ik alleen hoogbejaarde katten geadopteerd. Het lijkt me heel bijzonder om een huisdier een heel leven lang bij je te mogen hebben: van jonge, speelse en vitale kitten, tot suffe oude theemuts!

What’s Next?

We gaan dus 100% kidsproof kittens afleveren aan de nieuwe eigenaren 😉
Norah is dolgelukkig met de beestjes en is er de hele dag druk mee in de weer. De kittens vinden gelukkig alles best en kunnen tegen een stootje.
Ze worden door haar in het pispotje gelegd en rondgetild, in haar karretje gestopt en rondgereden en de hele dag door geaaid.

Ze houdt het ook in de gaten wanneer het eten op is en laat dit me dan weten, so cute! En naar de poesjes vragen, is dus ook het eerste wat ze doet zodra ze ’s ochtends wakker wordt of wanneer ik haar ’s avonds ophaal van het kinderdagverblijf.
Ik ben benieuwd hoe ze erop gaat reageren, als de kittens straks bijna allemaal weg zijn… Gelukkig gaat dit in twee etappes en niet rigoureus in één keer.

Oreo zal over 1-2 weken het nest verlaten en blijft Oreo heten. Vind ik leuk, want ze is nou eenmaal echt gewoon een zwart-wit koekje 🙂
Oreo gaat naar een leuk, groot, liefdevol en gezellig gezin met nog (veel!) meer andere dieren. Deze lieve mensen (met al wat grotere lieve kinderen) zijn échte dierenliefhebbers en ik denk dat Oreo hier heel erg gelukkig gaat worden.

Tofu en Sambal gaan half september samen naar een prachtig mooi groot huis met een enorme lap grond. Hier hebben ze naast volop ruimte ook twee leuke kleine kindjes om samen mee op te groeien. Zij zullen na de verhuizing andere namen krijgen. Heel grappige namen, namelijk: Leia & Luke 🙂

Op social media (vooral op Instagram Stories) zal ik de komende tijd natuurlijk nog foto’s en filmpjes blijven delen van de kittenterreur, maar de kittensoap KTKT zal binnenkort wel eindigen.
Ondanks dat ik het momenteel best wel heel erg druk en rommelig vind, vind ik dit ergens ook wel weer een beetje jammer 🙁

Ik vind ze namelijk allemaal leuk, lief, grappig en mooi. Maar vijf katten vind ik té veel werk en het past niet bij ons. Toch lijkt het me heel gek om ze straks te moeten gaan missen…

 

Meer lezen uit de soap ‘Krolse Tijden, Kittige Tijden‘?

Aflevering 1: Schaamteloze stoeipoes…
Aflevering 2: We zijn zwanger!
Aflevering 3: Zwangerschapsupdate: de laatste loodjes!
Aflevering 4: De kittens zijn geboren!
Aflevering 5: De Kraamtijd.
Aflevering 6: Gender Reveal

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

 1. Helaas deden niet alle filmpjes het bij mij (misschien wel op laptop, maar dan moet ik uit bed ?).

  Wat gaat het snel zeg! Poging tot springen/het springen lijkt me erg grappig om te zien.
  Maar begrijpelijk dat het te druk wordt en onrustig. Hopelijk kunnen de kussens nog iets gered worden?

  Wij vinden het overigens erg leuk om het allemaal mee te krijgen. Onze poes is bij haar vorige gezin al geholpen en zal dit nooit ervaren. We hebben ook niks van haar toen ze klein was, en ze lijkt het meest op Oreo (qua uiterlijk). Dus nu doen we soms alsof zij dat is hahaha ?

  1. Ach, wat grappig 🙂
   Op mijn mobiel doen alle filmpjes het wel, dus geen idee waar het aan zou kunnen liggen!
   De kussens heb ik een beetje bijgetrimd en schoongemaakt, maar ze zijn wel minder mooi/nieuw helaas. Ach ja, hoort erbij en het zijn maar kussens 🙂
   Dat springen is inderdaad supergrappig om te zien, maar als ze met z’n vieren tegelijk van/op de bank/stoelen/meubels/elkaar/de vloer springen, maakt het wel veel herrie haha

 2. Hahahaa wat een bende he haha. Wij hebben 3 katten. Måns de kater is bijna 14 jaar. Luna (schildpad poes) is 9 jaar en Maja is nu 3. Die laatste was erg vermoeiend. Wat een ondeugend ding haha. Ik heb het geweten. Dacht, ach, we hebben er al 2, dan moet een derde ook makkelijk kunnen. Maar kleine Maja is heel ondeugend en luisterd dus echt niet. Gelukkig is ze nu wel veel rustiger dan in het begin. En als ze je dan aankijkt met die lieve oogjes, kan je er niet lang boos op blijven. Nu moet ik wel lachen om haar streken. Gelukkig hangt ze niet meer in de gordijnen. Mijn man’s nichtje heeft ook pas kittens gekregen, ook 4 stuks. We waren daar op visite en ze dagen elkaar echt uit. Dat hoort bij kittens. Kijken wie de sterkste is. Rustige kittens zijn ontzettend lief, maar als ze echt heel erg passief zijn, moet je je wel gaan afvragen of er niks mis met ze is. Dus houdt het in de gaten. Waarschijnlijk is de rustige kitten gewoon een geval apart 😉 Succes nog met het opruimen en corrigeren. Hebben ze allemaal al een thuis voor over zo’n 6-7 weken???

  1. Jaja! In de afsluiting van het artikel staat waar de kittens naartoe gaan verhuizen en hoe ze na de verhuizing zullen gaan heten (twee krijgen andere namen) 🙂
   Badjak is vooral rustig, maar doet ook wel mee met de catfights hoor. Alleen aanzienlijk minder dan de andere drie 🙂
   Ik zou alleen twee kittens best leuk vinden, maar vier stuks + de moederpoes + twee kinderen + thuiswerkend + een klein huis + een schoonmaakfobie = gewoon niet mijn ding 🙂 Maar vind ze allemaal stuk voor stuk hartstikke leuk en lief, dus beetje mixed feelings. Vandaag geen drolletjes of pisplasjes hoeven opruimen, dus dan vind ik ze weer helemaal geweldig en gezellig haha

 3. Hahaaa wat leuk om te zien! Superschattig! Maar ik begrijp je wel helemaal: dit is wel érg druk 😀 Schoonmaken lijkt me sowieso onbegonnen werk met zo een groot gezin haha. Erg leuk om al die filmpjes te zien!

 4. Wat heerlijk om even mee te kunnen genieten (zonder de nadelen haha..)! Ze zijn zo schattig en grappig! Ik moet meteen weer denken aan de tijd dat onze kat nog kitten was. Zo’n lief zacht bolletje dat nog geen controle heeft over z’n pootjes en steeds omvalt.. Smelt!
  Gaat Badjak nog een andere naam krijgen trouwens?

  1. De kittens vallen hier niet meer om, maar zijn nog wel fluffige bolletjes wol, erg aandoenlijk en ze vallen natuurlijk regelmatig ergens vanaf 🙂 Ik vind de naam Badjak zelf nog steeds heel leuk, maar mijn zoon piekerpeinst over een andere naam. Als hij me kan overtuigen, gaan we ‘m hernoemen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret