Middagje Struinen in Almere

Almere Centrum is in 2017 verkozen tot ‘Beste Binnenstad 2017-2020’. Daarom heeft de stad mij uitgenodigd om het centrum eens te komen verkennen en hierover te schrijven. Hierop zei ik uiteraard enthousiast: ‘Ja leuk!’.

Want ondanks dat ik zelf in een te gekke stad woon, vind ik het altijd leuk om andere steden te ontdekken en om in een andere sfeer te winkelen.

Op Instagram Stories had ik gevraagd of jullie leuke tips voor hotspots in Almere hadden. Ik heb daar superleuke reacties op gekregen en ik heb ook wat met een aantal tips gedaan toen ik vorige week samen met mijn dochter een middagje ging struinen in Almere Centrum.

Cream Beauticians

Vanuit mijn woonplaats Haarlem is het ongeveer een uurtje reizen met de trein en stap je vanaf Station Almere Centrum ook direct het winkelgebied binnen.

Onze eerste pitstop was bij beauty salon Cream Beauticians op de Grote Markt, slechts enkele minuten lopen vanaf het station:

Na een kleine tienertoer met je kleuter, is het namelijk wel fijn om eerst even ergens neer te strijken voordat je hardcore gaat struinen en shoppen.

Op Instagram Stories kon je zien hoe mijn dochter haar allereerste manicure kreeg: zo, zoooo super cute! Hier had ze het ook al dagen over: ‘Mama, denk je dat ze paarse nagellak hebben…?’
Uiteraard hadden ze dit. En ze ontplofte helemaal van geluk toen ze daar bovenop ook nog een topping met glitters kreeg 🙂

De salon is ruim, sereen en er werken superlieve meiden: we werden er zo hartelijk ontvangen!
Volwassenen kunnen hier terecht voor vrijwel alle beauty behandelingen (van peelings tot microblading en waxen), maar extra leuk vind ik dat juniortjes hier ook terecht kunnen.

Mijn dochter voelde zich zo trots met haar eerste mooi gevijlde nageltjes en ze zat er zo schattig bij, helemaal in opperste concentratie en met een ultraserieus bekkie.
Ze werd helemaal gepamperd (op een stapel kussens haha: zo lief!), kreeg een beker limonade en een koekje en ze voelde zich echt een prinses.

Dit was voor mij echt een speciaal ‘moeder-dochter-momentje’ tijdens ons middagje shoppen en wat mij betreft echt een aanrader om te doen als jouw mini ook een nagellakfan is!

Schoonheidssalon Cream Beauticians
Grote Markt 117
1315JC Almere

 

IJspressi

Van alle tips die ik van Almeerse lezers heb gekregen, werd de ijssalon van IJspressi het meest genoemd.

Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn lezers mij ook echt goed kennen, want toen ik deze ijssalon binnenstapte, voelde ik mij metéén thuis:


Foto: mijn dochter wilde op alle foto’s haar vers gelakte paarse glitternagels showen, dus ook op het terras van IJspressi 🙂


Want eerlijk, zeg nou zelf: deze foto’s zouden bijna bij mij thuis kunnen zijn gemaakt?
Het interieur is he-le-maal in mijn kleuren en stijl haha! Alleen hebben zij veel mooiere tegels op de vloer.
En toffere roze apparatuur, dit terzijde.

Van het vriendelijke en enthousiaste personeel mocht ik een aantal verschillende ijssmaken proeven, wat mijn keuzestress alleen maar groter maakte.
Ze hebben namelijk zóveel verschillende en bijzondere smaken versgemaakt ijs, waaronder ook vegan en/of suikervrij ijs.

Ik koos uiteindelijk voor Licor 43 en een frisse yoghurtijs. Mijn dochter had haar zinnen al dagenlang op paarse nagellak + chocolade-ijs gezet en peuzelde laatstgenoemde in recordtijd op, zonder haar vers gelakte nageltjes te beschadigen.

Er is ook een fijne speelhoek voor kinderen, dus hier kon zij fijn even spelen terwijl ik nog een Latte Machiato met Hazelnootsiroop bestelde.
Mocht je dus geen ijsliefhebber zijn (bestaan die mensen…?), dan wil je sowieso een keertje naar IJspressi voor de speciale koffies.


IJspressi
Schutterstraat 44 (is praktisch óp de Grote Markt)
1315VJ Almere


Het Beeldverhaal

Een shoptip die ik ook een aantal keren voorbij heb zien komen, was ‘Het Beeldverhaal‘.
Deze stripwinkel zit net als de ijssalon van IJspressi in de Schutterstraat en dit zit praktisch aan de Grote Markt dus.

In deze verrassende winkel zijn vrijwel alle figuren uit tekenfilms of stripverhalen vertegenwoordigd met te gekke merchandise. Hier kun je dus heel leuk slagen voor kleine Elsa-fans of grote Toy Story liefhebbers.

Ik heb overwogen om die toffe Mrs. Potts theepot mee naar huis te nemen: hóe cute is dit!?

Het Beeldverhaal
Schutterstraat 27
1315VH Almere


Amazing Oriental

Mijn Indische lezers drukten me op het hart dat ik Amazing Oriental simpelweg NIET mocht overslaan.
Ik ben dol op struinen in de toko en ga ook nooit zonder er iets te kopen naar huis. Amazing Oriental is echter geen kleine toko, maar een gigantische Aziatische supermarkt met verschillende vestigingen in Nederland (en helaas voor mij niet in Haarlem).

Ik heb té veel leuks en lekkers gezien waar het water me bij in de mond liep, maar het rustig alles bekijken en winkelen ging inmiddels niet meer met mijn enthousiast rondrennende kleuter.
Hier ga ik dus zeker nog een keer voor terug: alléén, met een boodschappenlijstje en een rolkoffer.

Alle Aziatische keukens zijn overzichtelijk in lange rijen en schappen vertegenwoordigd en het is ook bijna onmogelijk om na het passeren van de kassa’s de verleiding te weerstaan geen vers bereide maaltijd mee naar huis te nemen.

Amazing Oriental vind je vlakbij de hoofdingang van het station, tegenover de Primark.
Hier hebben we uiteraard ook even flink geshopt, want Primark hebben we ook niet in Haarlem en mijn dochter was binnen een maand uit haar nieuwe zomergarderobe en schoenen gegroeid 🙂

Amazing Oriental
Metropolestraat 64
1315KM Almere

Mijn ervaring met een middagje shoppen in Almere

Wat ik erg tof vond aan mijn middagje in Almere: het centrum heeft prima gratis WiFi. En dat kwam mooi uit, want deze chaoot was vergeten haar power bank mee te nemen en dit scheelde flink wat van mijn bundel en batterij 😉

Wat voor mij ook een nieuwe ervaring was tijdens het winkelen: mijn dochter kon vrijwel overal los en veilig rondrennen.
In Haarlem moet ze toch altijd wel mijn hand vasthouden en heb ik drie paar ogen nodig om te voorkomen dat ze niet door een fietser of scooter geschept wordt.

Het centrum van Almere is ruim opgezet, waardoor je echt rustig en ongestoord kunt winkelen met kinderen.

Heb je nog tips voor mij om te bezoeken tijdens mijn volgende bezoek aan Almere Centrum?
Laat het weten in een reactie!

 

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret