Foodfestivaltip: Proefpark Haarlem 2018

proefpark haarlem
De weersverwachtingen voor dit weekend zijn helaas niet geweldig. Maar mocht je er toch even uit willen en tussen de regenbuien door zin hebben om een leuk & lekker evenement te bezoeken, dan is de alweer zesde editie van Proefpark Haarlem zeker een aanrader!

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus 2018 is het monumentale en sfeervolle Kenaupark (drie minuten lopen vanaf het CS) gevuld met kleurrijke Foodtrucks, Foodiejays en kookbattles voor lekkerbekken van alle leeftijden.
Ik breng ieder jaar wel even een bezoekje (voor een rucolakroket en wijntjes proosten met vrienden) en vind dit persoonlijk het leukste jaarlijks terugkerende foodfestival in mijn hometown.

proefpark haarlem view
De deelnemers aan ProefPark Haarlem concentreren zich op de zogenaamde “eerlijke keuken”.
Soul/comfort/streetfood van natuurlijke, verse ingrediënten, streekproducten en vlees dat niet afkomstig is uit de bio-industrie. En dat voor gewone prijzen. Maar boven alles staat dat het lekker, inspirerend en gezellig is.

Er is een podium op het midden van het terrein waar lezingen en demonstraties worden gegeven door topchefs uit de regio, afgewisseld met optredens van lokale artiesten en FooDieJays.

proefpark haarlem

De toegang is het gehele weekend gratis en de rest wordt tegen betaalbare prijzen aangeboden. Geen complete maaltijden, maar proeverijen tussen de €2,50 en €9,50. Het is het gehele weekend niet toegestaan om eigen eten en of drinken mee te nemen naar het Kenaupark.

FESTIVALTIPS!

  • Neem plastic zeil of vuilniszakken mee om onder je picknickkleed te leggen: dan blijven je billen droog.
  • Trek je regenlaarzen aan als je gaat (nattig grasveld!) en trek een luchtige jas of vest aan die je gemakkelijk weer kunt uittrekken. Want als het droog is, dan is het namelijk prima toeven op het terrein en voelt het weer gewoon zoals een zomerdag hoort te zijn!

proefparkhaarlembbq

Koken & Kinderen

Kinderen zijn meer dan van harte welkom op dit evenement. Natuurlijk valt er genoeg te proeven en te spelen, maar ze worden ook actief betrokken bij het ProefPark. En niet alleen kinderen, maar ook ouders die lekkerder, gezelliger en gezonder voor (of met) hun kinderen willen koken.

Inschrijven voor de workshops is niet nodig, maar in mijn ervaring zijn de beschikbare plekjes wel altijd snel vergeven. Wees er dus op tijd bij als er iets tussen staat dat je aanspreekt!

proefpark2014
proefpark haarlem
Onderste foto: op een eerdere editie van dit foodfestival deelde een bloemenmeisje eetbare bloemen uit aan de bezoekers. Deze smaakten naar knoflook en ik heb dus niet helemaal opgegeten 🙂

 

Let op: het programma is nog niet helemaal compleet, dus volg Proefpark Haarlem op FacebookTwitter of Instagram voor de laatste informatie. Zéker met veranderende weersomstandigheden op komst.

proefpark2014 2 

proefpark haarlem

proefpark haarlem

BRONNEN FOTO’S: de foto’s in deze blogpost zijn een mix van mijn eigen foto’s (voorgaande edities van dit festival) of heb ik gevonden op de de facebookpagina van Proefpark Haarlem.
Kijk HIER voor meer foto’s en een goede sfeerimpressie.

Kennen jullie dit foodfestival al?
Laat het me weten als je ook gaat!

proefpark haarlem

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

  1. Oeh dat ziet er leuk uit! En tof dat er geen entree wordt gevraagd!
    Was echt in shock toen ik ooit €5,- voor een soortgelijk festival moest betalen en daarvoor niet eens een klein mini welkomsthapje kreeg op een grijs, smerig en muziekloos industrieterrein ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret