Woonkamer Make Over: mooi nieuw behang!


Het duurt niet heel lang meer, voordat ik een uitgebreid artikel met voor-en-nafoto’s van mijn woonkamer kan delen met jullie.
Ik ben nu al een jaar bezig met het opknappen van mijn huis en ik ben ZO blij dat ik al die tijd foto’s heb gemaakt!

Vaak heb ik namelijk het idee dat het allemaal niet opschiet, of heb ik geen zin meer om nog iets aan te pakken of af te maken.
Maar dan pak ik foto’s van een jaar geleden erbij en zie ik het zelf ook: ik heb echt wel shitloads veel werk verricht 🙂

Met de veranderingen in de woonkamer ben ik het meest blij. Hier brengen we ook de meeste tijd door en sinds de nieuwe indeling, nieuwe meubels in de zithoek én alle opknapwerkzaamheden, voel ik sinds lange tijd weer rust en blijdschap over me heenkomen.

Vorige maand heb ik een muur in de woonkamer behangen en sindsdien roep ik zo’n 31 keer per dag: ‘Het klopt nu! Het KLOPT!!!’
Het behang heeft een mooie en opvallende print, dat sfeerbepalend is voor de nieuwe look & feel.

Tijdens al het klussen had ik wel een bepaald beeld in gedachten wat ik wilde qua sfeer. Maar sinds dit behang op mijn muur pronkt, kan ik veel gerichter shoppen en stylen om alles eindelijk af en he-le-maal naar mijn zin te maken.

Toffe winkel: ‘De Mooiste Muren’ in Haarlem

Het behang heb ik trouwens niet zelf uitgekozen. Deze mooie print is me aangeraden door de eigenaresse van ‘De Mooiste Muren‘, één van de allermooiste en tofste winkels van Haarlem.

De Mooiste Muren is leverancier van de verfmerken Farrow & Ball, Little Greene en Paint & Paper Library.
De meeste kleuren en ondergronden mengen zij in eigen beheer in de winkel aan de Gierstraat 20 in Haarlem. Voor de uitgebreide behang en stoffen collecties kun je schuin aan de overkant terecht op nummer 47.

Het team van De Mooiste Muren bestaat uit gepassioneerde, opgeleide en ervaren stylisten, met ieder een eigen achtergrond, waardoor zij een breed publiek kunnen bedienen. Hun uitgangspunt is de wens van de klant en het doel is om samen met de klant de juiste sfeer of identiteit te vinden.

Naast adviezen in de winkel, komen zij ook aan huis voor uitgebreid kleuren- en materiaaladvies. Aanradertje dus, als je net als ik een beetje vastgelopen bent!
Mocht jij nou wél precies weten wat je wilt of niet in de regio Haarlem wonen, dan kun je vrijwel alles uit het assortiment online bestellen in de webshop van demooistemuren.nl.

Eigenaresse Veerle had mijn foto’s en blog bekeken en… ze wist veel beter dan ik wat ik nodig had 🙂
Ze heeft me zo verrast en geïnspireerd met haar keuze: dit was echt de motivatie die ik nodig had om weer door te pakken met mijn restyling proces.

Ze koos voor de print ‘Tiger Leaf‘ van het merk ‘Osborne & Little‘ en toen ik het zag riep ik voor het eerst: ‘dit klopt!’
De achtergrond is rustig oudroze, net zoals het grote diagonale vlak op de andere muur in mijn woonkamer en een aantal van mijn eettafelstoelen.
De bladeren hebben verschillende groentinten, waaronder de mint-tint die weer terugkomt in mijn buffetkast en andere eettafelstoelen. En het heeft een modern Indisch tintje vind ik, wat weer helemaal bij mij past.

Het is weliswaar een druk printje, toch oogt het niet druk, maar juist sfeervol!
Dit komt mede doordat mijn muur ‘gebroken’ wordt door plinten. Plinten die ik eerst maar stom en storend vond.
Maar door Veerle’s enthousiaste betoog zie ik het nu bijna als een kunstwerk: ik heb de plinten juist als basis gebruikt, door ze een functie te geven.

Het effect is zo speels: het klopt haha 😉
Ik heb nog overwogen om het behang door te trekken op andere vlakken of om de plinten in een contrasterende kleur te schilderen. Maar hier heeft Veerle me van goede feedback voorzien en het is goed zo. Mijn woonkamer is niet heel groot en op deze manier komen de muren niet letterlijk op je af. Er is nu rust, maar ook speelsheid.

Lieve vrienden hebben me geholpen met behangen van het kleine vierkante vlak. De strook boven de plint heb ik oudroze geschilderd en boven de deur heb ik een mooie klok opgehangen.
Op de website van De Mooiste Muren vind je handige tips, tricks en een instructievideo, voor het behangen van printjes.

Het resultaat!

Op onderstaande foto’s zal de oplettende kijker nog wat schoonheidsfoutjes spotten, maar f*ck it.
Zoals ik al schreef ben ik nog niet klaar met de finishing touches en moet ik de zin en motivatie nog vinden voor het afwerken van de allerlaatste klusjes.

Maar ik wilde niet nóg langer wachten met het delen van deze foto’s en op Instagram krijg ik regelmatig vragen van volgers WANNEER dit artikel nou online komt 😉
Onder de foto’s vermeld ik de merken/shops van de getoonde producten.

Behang: ‘Tiger Leaf’ van OSBORNE & LITTLE
Eettafel en stoelen: KWANTUM
Lamp: ZUIVER
Klok: KARLSSON

Fruitmand & Vaas/Kan met oog: FLYING TIGER
Grote poster: ZILVERBLAUW
Posterlijst & Grote bladeren in vaas: IKEA
Borduurwerk in lijstje: SILLY CHARMS
Roze 2-tone vaas: PRESENT TIME

Sinds het behang op mijn muur pronkt, ben ik in de ban van bamboe en riet.
Eerder vond ik dit niet in mijn interieur passen, maar nu (komt ‘ie weer…) ‘klopt het’.

Bij IKEA kocht ik rieten plantenpotjes voor op de vensterbank: dit matcht weer zo mooi bij mijn tafel en de frames van de stoelen!
Vorig weekend scoorde ik op de IJhallen een te gek bamboe bijzettafeltje voor in mijn zithoek (foto deel ik nog) en deze vintage krantenbak:

Ik val gewoon leuk nog een keer in herhaling: ‘het klopt!
Het is echt een mooie, kleurrijke, vrolijke, rustige mix van kleur, met een beetje een Indische touch vind ik 🙂

Hoe vinden jullie het geworden?
Laat het weten in een reactie!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

9 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret