Inspiratie voor mijn opnieuw in te richten woonkamer

poedertinten interieur
Als je mij op Instagram volgt (@hare_maristeit) dan heb je de afgelopen maanden kunnen zien dat ik flink bezig ben met het opknappen van mijn huis.
Er is flink puingeruimd en veel knalkleuren hebben plaatsgemaakt voor zachtere pasteltinten en poedertinten.

De grootste schilderklussen zitten er gelukkig bijna allemaal op (halleluja: wát een hoop werk!) en langzaamaan kan ik eindelijk gaan beginnen met ‘The Fun Part’ namelijk: het herinrichten!

Op Pinterest ben ik al driftig plaatjes aan het pinnen van toffe interieurs en inspiratie voor nieuwe meubels en woonaccessoires.
In samenwerking met Woonexpress deel ik vandaag een eerste sneak peek van mijn ideeën voor de restyling van de woonkamer. Op de website van Neerlands grootste woonwarenhuis heb ik namelijk héél veel (teveel…) items gespot die helemaal matchen bij de nieuwe look & feel van mijn huis.

Pasteltinten & Poedertinten

Een tijdje geleden liet ik al de grootste nieuwe blikvanger in mijn woonkamer zien. Ik schilderde een diagonaal kleurvlak op de muur, in de kleur Antoinette van Annie Sloan:

Ik koos er bewust voor om niet de gehele muur in deze kleur te schilderen. Deze muur eindigt namelijk tegen een schuine wand. Dit zou mijn kleine woonkamer nog kleiner laten lijken en benadrukt de onhandige indeling van de verder gelukkig wel erg leuke en speelse ruimte.

Deze leuke en speelse indeling heeft dus zo zijn beperkingen. Zo is er eigenlijk maar één plek waarop een bank kan staan. In deze muur zit een deur, waardoor de bank niet breder dan 225 centimeter mag zijn. Anders gaat de deur niet helemaal open.
Iets wat ik nu met een bank van 230 centimeter breed toch als best wel onhandig ervaar 🙂


Foto: deze tweezitsbank ‘Eede‘ heeft een perfect formaat voor mijn kleine woonkamer en een speelse ronde vorm. De neutrale grijze kleur blendt mooi met de voornamelijk roze-tinten die ik in mijn interieur wil aanbrengen.
Een tof kleed voor onder de bank en salontafel staat ook nog op mijn wish list.

Ik ga dus op zoek naar een tweezitsbank (of een 2,5), een fauteuil én een poef.
Makkelijk te verplaatsen items zijn namelijk ideaal wanneer je zoals ik niet al te groot woont, in tegenstelling tot een grote en toch wel aanwezige bank met bijvoorbeeld een chaise longue of een hoekbank.

Ook viel mijn oog op dit pláátje in de collectie kasten:

Deze robuuste vintage wandkast van duurzaam mangohout heet ‘Witveen‘ en is geïnspireerd op de schoonheid van India.
Hij heeft vier deuren met glas en een bijzonder patroon.

Mijn huidige ‘Duck Egg Blue Buffetkast‘ wil ik na zoveel liefdevolle make overs uiteraard niet wegdoen. Maar dat deze kast ‘open’ is stoort me inmiddels een beetje: het oogt al snel te rommelig.
Nu er veel grote spullen van mijn dochter weg kunnen (zoals een zeer aanwezig speelgoedkeukentje) is er binnenkort weer plek voor een extra kast, waar ik rommeltjes en speelgoed achter gesloten deuren wil gaan opbergen 🙂
Een kast zoals Witveen zou denk ik héél tof staan naast mijn buffetkast: alsof ze bij elkaar horen!

Woonexpress Items op mijn Wish List

Zoals je leest ben ik nu meer gek op pasteltinten en poedertinten, in combinatie met hier en daar wat subtiele donkere accenten en warme materialen.
Ook een vleugje goud of koper matchen hier goed mee.

Uiteraard houd ik nog wel steeds van speelse effecten, felle accenten en een eigen stempel, want sommige dingen veranderen nou eenmaal nooit.

 1. Hanglamp Genivy is met de hand geblazen en met zijn bruin/gouden rookkleur een echte eyecatcher boven de eettafel. Hij is bol van vorm, van heel dik glas gemaakt en lekker groot.
  Deze lamp is in twee verschillende formaten verkrijgbaar:

  Twee dezelfde lampen in verschillende maten naast elkaar, geeft een speels effect maar is wel één rustig geheel boven je eettafel.
 2. De trolley Eethen met handige wieltjes komt overal van pas:
  Leuk in de keuken bijvoorbeeld voor flessen en glazen of je kookmagazine’s in de zijvakken.
  Zelf zou ik ‘m in de woonkamer laten shinen met woonaccessoires of gebruiken als extra bijzettafel.
  De bekleding van de bank op bovenstaande foto vind ik ook érg tof. Pastelblauw, mintgroen of jeans is ook erg tof om te mixen met poedertinten!
 3. TV meubel ‘Loenen‘ heeft een stoere uitstraling en is gemaakt van mangohout. Ik wil graag wat donkere en stoere meubels en items gaan toevoegen aan het interieur. Dit brengt het geheel wat meer in balans, in combinatie met de zachte pasteltinten.
 4. Op de nog aan te schaffen bank wil ik een aantal kussens van verschillende formaten, kleuren en materialen. Dit fluffy exemplaar met de naam ‘Grilla‘ heeft een hoog knuffelgehalte en lijkt me erg chill-proof.
 5. Wanneer alle meubels een plekje hebben, staat een mooie vloerlamp bovenaan op mijn wish list. Dit koperen XXL exemplaar vind ik héél mooi en zal veel sfeer creëren!
 6. De oudroze poef ‘Doorn‘ is ideaal om als extra zitplek te gebruiken of wanneer ik op de bank mijn benen wil strekken.
  Door zijn stevigheid is de poef ook perfect als bijzettafel te gebruiken: een mooi dienblad erop en tadaa!
  De poef is bekleed met een luxe velours en de onderste rand is gemaakt van goudkleurig metaal.
 7.  De cognackleurige 2,5-zitsbank Pampus heeft een strakke belijning maar door de gebruikte stof een echte vintage uitstraling. Qua afmetingen zou hij perfect passen in mijn woonkamer en de kleine zwarte poten geven de bank een grappige twist.

Tot slot nog een leuke afsluiter!
Mijn allereerste grote haakproject begint ein-de-lijk een beetje op te schieten:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een update over mijn 1e grote haakproject ❤️ Soms haak ik in een week een grote stapel Granny Squares, soms raak ik twee weken de haaknaald niet aan. Ik hoop deze week weer wat tijd en rust te vinden om wat nieuwe lapjes te maken, zodat hij af is voor de winter van 2021 ? Ik vind het wel heel erg leuk en meditatief om te doen. Het is heerlijk ontspannen om gewoon een film of serie te kijken en zonder na te denken lekker iets te frunniken met je handen. Stiekem zou ik eigenlijk liever aan een ander project willen beginnen, maar ik ben vastbesloten om dit af te maken ? De kleuren van het garen voor deze deken zijn okergeel, lila, oudroze, grijs en donkergroen. Allemaal kleuren die terug gaan komen in de restyling van mijn woonkamer ? Zijn jullie er al een beetje aan gewend om minder knalkleuren op de foto’s van mijn interieur te zien? P.s. In mijn stories deel ik foto’s van ‘the making of’ van deze foto ?

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Ik ben al een tijdje bezig met het haken van Granny Squares en inmiddels is het al een deken geworden waar mijn peuter onder past. Nu ik nog 😉

Zoals je ziet heb ik bij het kleurgebruik van het garen, rekening gehouden met de nog te realiseren make over in de gewenste tinten voor de woonkamer.
Ik hoop dat ‘ie af is, wanneer ik een nieuwe bank heb.

Wat vinden jullie van mijn Make Over plannen? 
En zijn jullie ook fan van poedertinten en gouden accenten?
Laat het weten in een reactie!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

 1. Wauw, wat gaaf die schuine streep op de muur! Ik vind je tv-kast met de kleur gesorteerde boeken (#goals!) trouwens ook heel tof. Je woonkamer ziet er nu al prachtig uit. Ik ga ook meteen even die lamp bekijken op de site van Woonexpress. Ik krijg over een week de sleutel van mijn appartement en deze lamp is best wel mijn ding 🙂

  1. Dank je wel! Ben ook erg blij met die schuine streep: het heeft wat jaren geduurd voordat ik ein-de-lijk dé oplossing vond voor deze leuke, maar onhandige muur 🙂

   Spullen op kleur sorteren is ‘mijn ding’. Mijn kleding, boeken, servies: alles staat op kleur haha…

   Succes met verhuizen en veel plezier en geluk op je nieuwe stek!

 2. Heel mooi die schuine streep! En ook mooi dat je naar de zachtere tinten gaat. Alles heeft zijn charme, maar ik ervaar ook die fases waarin ik gewoon soms iets anders wil inpassen (maar wel in de huidige sfeer. Die bij ons een beetje ‘vintage/Indisch/Ikea/antiek’ is. Mijn blik viel gisteren bij mijn neef op een waan-zin-ni-ge zwart wit foto van een heel groot formaat. Ik heb ‘m stiekem al gespot op marktplaats. Maar 750 euro (het is kunst) is een te grote uitgave op dit moment.

  1. Dank je wel! Ik zal nog steeds wel blijven vallen voor opvallende items met knalkleuren (blijf toch een kitschy ekster haha), maar in de basis wil ik het neutraler en zachter. Denk dat interieurfases (of je wisselende garderobe/haarstijl) meeveranderen met je persoonlijke groei.

 3. Ik ben geen fan van goud, maar vind die poedertinten erg mooi. Onze woonkamer heeft weinig daglicht en dat hebben we op willen lossen met veel witte meubels en muren. Maar dat vind ik toch wel weer saai worden. Zo’n lichte kleur zou hier ook mooi staan.

  1. Ik snap je wel. Het duurde bij mij 30-something jaren voordat ik goud en donkere/sombere tinten kon waarderen. Op de lelijke flatscreen na, heb ik geen zwarte items in mijn interieur, maar ik voel me er nu weer anders bij. Smaken en stijlen veranderen 🙂

   Witte meubels, witte muren en een witte vloer is iets wat ik een aantal jaren geleden heb gedaan. Oogt rustig en fris in een kleine woning zoals de mijne, of wat je zegt: wanneer je weinig daglicht hebt. En gekleurde items (knal of pastel) ‘poppen’ dan ook veel beter 🙂 Succes met uitkiezen van een lichte poedertint, gaat vast heel mooi worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret