Mijn Smartphone & Ik

iphone-roze

Het is nu bijna vijf jaar geleden dat ik mijn eerste Macbook aanschafte. Dit stond al zoooo lang op mijn verlanglijstje en ik was als een kind zo blij toen ik er eindelijk mee de winkel uitliep.
Ik had alleen één ding gruwelijk onderschat: ik was al ruim vijftien jaar gewend aan een gewone PC en Windows. Ik kon de eerste periode echt he-le-maal NIET overweg met mijn Mac.

Maar…. Once you go Mac, you never go back!

Wat betreft smartphones, stapte ik jaren geleden over van Blackberry naar Samsung. Ik was fan van Blackberry, omdat ik de toetsen handiger vond om mee te typen dan een touchscreen.
Ik stapte vervolgens over op een Samsung (ik weet niet meer welke), omdat deze destijds de beste camerafuncties had. De afgelopen jaren heb ik ook altijd een Samsung gehad. En in het begin moest ik dus vreselijk wennen aan het typen en swipen op een touchscreen: I don’t like. Maar ook dit deed ik al snel alsof ik nooit anders heb gedaan.

Veel mensen reageerden verbaasd omdat ik best wel een Mac-fan ben en geen iPhone had. Maar ik heb altijd geroepen dat ik een Samsung-meisje ben. Toch stapte ik een paar maanden geleden over op een iPhone en…. ik snap nu ook de Apple-hysterie en sluit achteraan in de kudde.
Al moet ik wel bekennen dat ik de eerste dagen erg chagrijnig werd van het wennen aan het besturingssysteem: er zit maar één knop op!?

Nu weet ik niet beter meer en ik vind deze smartphone echt de fijnste telefoon die ik OOIT gehad heb.
iPhone forever!

iPhone 6S & iPhone 7

Ik koos een paar maanden geleden voor de (toen nog gloednieuwe) iPhone 6S: hij schiet weergaloze foto’s, heeft een langere accuduur en een sterkere en nog duurzamere aluminium behuizing in onder andere de kleur…. ROZE!
En ik houd van roze, zoals jullie allemaal inmiddels wel weten denk ik?
En oh…. hoe heerlijk is het dat mijn telefoon en laptop aan elkaar gekoppeld zijn? Een verademing!

Maar toen werd ik toch een tikkeltje jaloers op mijn Blog Buddy Nesrin, want zij heeft dus sinds kort de iPhone 7, ook in het roze:

mijn-nieuwe-roze-iphone-7

Het ging na het lezen van haar review toch wel een beetje knagen dat ik niet ietsiepietsie langer had gewacht met overstappen, maar goed: iets met ‘gedane zaken’ en zo…

Ik ben natuurlijk heel erg blij voor haar. Heus. En een beetje jaloers. Geen afgunst. Gewoon gezonde jaloezie dus.
Moving on…

De iPhone 7 (Plus) heeft een grotere cameralens waarmee je scherpere foto’s maakt, ook met weinig licht. Niet onbelangrijk voor een blogger in deze donkere maanden.
Ik ben absoluut helemaal tevreden over mijn 6S, maar stiekem zou ik toch wel de 7 Plus willen hebben…

Bescherming van mijn telefoon: wat voor een hoesje?

Ik móest en ik zou persé een roze iPhone hebben natuurlijk. Maar…. ervaring heeft geleerd dat ik ook echt een beschermhoesje MOET hebben en dat betekent dat je dus helemaal niets van het shiny roze achterkantje ziet! <insert bedroefd trompetgeluid>

telefoonhoesje

Voor het spelen van Pokémon Go samen met mijn zoon, kocht ik een stevig siliconen beschermhoesje. Ik wilde namelijk niet panisch achter hem aanrennen en constant ‘voorrrrrzichtigggggg’ tegen hem roepen.
Maar toen ik bovenstaande foto zag van mijn Blog Buddy Simone en ik die samen iets bekijken op mijn telefoon, dacht ik: het is tijd voor iets minder kinderachtigs, nu we toch geen Pokémon meer vangen…

telefoonhoesjes

In de webshop van My-Jewellery.com spotte ik een aantal doorzichtige telefoonhoesjes van soepel materiaal en met leuke printjes.
Ik houd niet van harde plastic hoesjes, soepel materiaal ligt lekkerder in de hand én gaat minder snel kapot.

Met één van deze hoesjes zou de mooie roze kleur van mijn nieuwe iPhone dus wél zichtbaar zijn, maar toch zwichte ik uiteindelijk voor een telefoonhoesje in boekvorm:

telefoonhoesje

Deze scoorde ik voor een paar euro bij Flying Tiger en hij is verkrijgbaar in verschillende kleurrijke uitvoeringen. Een hoesje als dit is niet altijd even handig wanneer je buiten op straat foto’s wilt maken, maar toch is het voor ‘mijn soort mens’ veiliger om te hebben.

In mijn overvolle tas sjouw ik namelijk naast mijn telefoon ook vaak een sleutelbos, portemonnee, losslingerende make up, een flesje water voor mezelf en drinken voor de baby mee. Ook kan het gebeuren dat ik in mijn tas graai en dat er een rijstwafeltje aan de voering plakt. Dat wil ik niet op mijn telefoonscherm.

Voor mijn beeldscherm is het dus beter dat mijn telefoon rondom beschermd is, ook al zie ik daardoor niets meer van mijn toffe roze gadget…
Voor mijn vorige smartphone had ik trouwens dit hoesje, ook erg geinig aangezien ik een hardcore Nutella-fan ben:

nutella telefoonhoes

Mijn vorige telefoon liet ik heel ongelukkig uit mijn handen op de straatstenen kletteren en toen had ik (ondanks een beschermhoesje…) 394 barsten in mijn scherm. Dat zijn geen leuke reparatiekosten 🙁
Met het oog op mijn onhandigheid en mijn grijpgrage baby, leek het mij dus verstandig om weer voor een telefoonhoes in boekvorm te kiezen.

Wat doe ik allemaal met mijn telefoon?

Eigenlijk gebruik ik mijn telefoon vooral als een mini computer en camera, ik bel niet zoveel en blijf altijd ruim netjes binnen mijn bundel.

Mijn iPhone maakt echt bloedmooie scherpe foto’s die ik ook vaak voor mijn blog gebruik. Ik heb een aantal fotobewerking apps die ik af en toe gebruik, voordat ik een foto deel op social media. Mijn favorieten zijn Snapseed en Cymera.

minke test foto apps

Ook leuk om te lezen: ‘Getest: Gratis Photo Apps!‘ en ‘Tips voor het maken van foto’s met je smartphone‘.

Wanneer ik thuis aan het werk ben gebruik ik mijn telefoon eigenlijk nauwelijks, alleen om foto’s te maken. Ik werk voornamelijk vanaf mijn laptop. Surfen en social media op mijn smartphone, doe ik eigenlijk vooral onderweg.
Op blog events is het ook handig om zo’n fijne en goede smartphone bij je te hebben: minder gesjouw dan een loeizware camera om je nek en je kunt ook meteen spontane dingen delen op social media.

Nog steeds ben ik geen fan van typen op een touchscreen.
Ik beantwoord onderweg de belangrijkste mailtjes en deel updates op social media, maar chatten doe ik eigenlijk alleen maar als het vanaf mijn Macbook kan. Dus alleen op Gmail (Hangouts), Twitter (privé berichten) en Facebook Messenger.

Chatten op mijn telefoon vind ik verschrikkelijk, ik word gewoon niet blij van lange gesprekken via Instagram (privé berichten) of WhatsApp.
Ik heb echt een grafhekel aan WhatsApp en ik heb het sinds kort (na aandringen van mijn Oma) weer geïnstalleerd. Ik ben er ruim acht maanden vanaf geweest en ik heb het werkelijk gemist als kiespijn.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik het dan wel weer fijn vind om weer terug te zijn in een paar familiegroepjes. Het is leuk om up to date te blijven en foto’s uit te wisselen. En om feedback te vragen voor Indische recepten natuurlijk 🙂
Maar mensen die een lang gesprek willen aanknopen, verwijs ik door naar mijn e-mail of vraag ik om mij te bellen. Erg hm? Maar ik houd gewoon écht niet van chatten op mijn telefoon…

iphone-roze2

Maar ondanks dat ik niet chat op Instagram, kan ik me wel uuuuuuren daar vermaken met scrollen door mooie plaatjes en doorklikken naar andere accounts. Ook Pinterest vind ik heerlijk ontspannend om op mijn telefoon door te scrollen, op de bank, in bed of tijdens een treinreis.

Uit zelfbescherming (en behoud van mijn accu) heb ik ook vrijwel alle notificaties op mijn telefoon uitgeschakeld. Ik heb ervaren dat ik overprikkeld raak als dat ding de hele tijd piept of trilt bij notificaties op social media of als ik een nieuw mailtje krijg.
Ik krijg honderden meldingen per dag en als ik een piepje hoor, ga ik toch kijken. Want dan ben ik toch nieuwsgierig of word ik een beetje opgejaagd en ik wil niet dat dit me zo beheerst.

Toen wij de webshop nog hadden, checkte ik twintig keer per dag Google Analytics, mails voor de klantenservice en orderbevestigingen op mijn telefoon: vreselijk!
Deze dingen (statistieken en reacties) vind ik voor mijn blog ook nog steeds wel belangrijk, maar ik heb niet meer de neiging om hier 24/7 mee bezig te zijn.
Een aantal jaren geleden was ik echt vergroeid met mijn smartphone, maar dit is gelukkig helemaal voorbij.

Sterker nog: ik vind het best ergerlijk als ik mensen in gezelschap de hele tijd op hun telefoon zie kijken. Jullie ook?

Wat voor smartphones hebben jullie? Zijn jullie trouw aan merken? En wat voor telefoonhoesje en apps gebruiken jullie graag?
Laat het weten in een reactie!

 

Dit artikel heb ik in samenwerking met een bedrijf geschreven. Lees voor meer info mijn disclaimer of kijk op de pagina adverteren.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

 1. Hier ook een Apple-fan, heerlijk! Denk er nu over na om de 6s Plus te kopen. Ik vind de 7 net iets te duur en de homeknop vd 7 vind ik zwaar irritant?

  En inderdaad een hoesje in boekvorm is heel handig. Ik heb zelfs nog een glasplaatje op mijn telefoon laten zetten. Maar goed ik ga ook al richting de 50?

 2. Ik vind de foto met de Ecco shopper gaaf. Leuk dat je mijn roze baby erin hebt gezet, thanks woman.

  Ik zit nu bijna 3 jaar zonder whatsapp. Het is dat mijn oma geen whatsapp heeft anders had ik er ook weer gebruik van gemaakt.

  1. Tsja, als Oma blijft aandringen dan zwicht je ? En het is wel handig om een directe hulplijn in te kunnen schakelen als ik er niet uitkom met een Indisch recept ?
   Verder vind ik WhatsApp nog steeds vreselijk en blijf ik asociaal niet/laat antwoorden ?

 3. Leuk! Ik heb al jaren een Samsung maar ben best benieuwd naar IPhone. Ook zou ik best eens een laptop van Mac willen. Maar die dingen zijn zo duur en ook nog duurder in Colombia (echt scheelt enorm veel geld!). Mijn telefoon is wel wat saaier dan die van jou hahaha 😛 Geen leuke hoesjes en helemaal zwart…

 4. Het is eigenlijk best wel triest, man en kids hebben allemaal een Ipad. Man en oudste dochter een IPhone en ik…niet! Ik doe het met een LG en een samsung tablet, geen idee waar het mis is gegaan. Ik denk dat voor zakelijk gebruik ik zeker veel aan een IPhone zou kunnen hebben. Maar aan de andere kant wil ik ook niet een persoon zijn die de hele dag in de telefoon zit te kijken. En whatsapp vind ik dus mega handig, ook zakelijk 🙂

  1. Door chatten op mijn telefoon krijg ik juist het gevoel dat het ding aan mijn hand vastgegroeid is. Ik doe dat liever vanaf mijn laptop en alleen op foon als het moet/onderweg. Ook op PC ben ik niet zo’n chatter, zakelijk dan. Ik heb wel een aantal vriendinnen met wie ik eindeloos kan chatten of juist snel even wat berichtjes over en weer kan sturen. Maar met veel mensen verzand ik toch in lange gesprekken en daar houd ik niet van, word ik onrustig. Mail me, bel me, maar ik kan/wil niet aan foon of PC gekluisterd zitten voor een (chit chat) gesprekje, brr.. Behalve voor Oma dan 🙂 Voor Oma maak ik tijd 🙂

 5. Ik heb een iPhone 6, hiervoor bijna 4 jaar een 4s gehad. Ik ben echt een kluns dus m’n telefoon valt vaak (ook van de trap helemaal naar beneden). Ik ben van mening dat hij zolang mee ging door een goed hoesje, ik zweer bij een waar de rand een beetje over het scherm valt.
  Wij hier zweren bij Apple, ook een iPad en Apple tv en een MacBook staat op de wishlist.
  Mijn eerste twee smartphones waren een Nokia, bevielen ook prima maarja no more Nokia.
  Ik gebruik m’n mobiel echt voor veel dingen, meer als vervanger van laptop en tablet. Onderhoud Social media, mails (stage en privé) doe m’n boodschappen, betalingen, lees blogs, als nodig is kleding shoppen. Ook zie hebben wij een gezamenlijke agenda, maak ik m’n lijstjes enzovoorts.
  Bellen en appen is wel de minste prioriteit.

 6. prive gebruik ik een iPhone en heb voor m’n werk een Samsung en kan er maar niet aan wennen. Iphone 6s komt deze week mijn kant op in het roze om m’n iphone5 te vervangen, die wordt doorgeschoven naar m’n vader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop