Supersnelle Gado Gado Salade


‘Never change a winning formula’.

En toch doe ik het 😉
De afgelopen drie jaar is mijn Gado Gado één van de meest bekeken en gemaakte recepten van de site.

Dat recept is op zichzelf al niet zo moeilijk en ik noem het ook wel vaak ‘de luie variant‘.
Ik mik namelijk meestal alle te blancheren groenten in één pan, in plaats van dat ik netjes alles apart blancheer en mooi rangschik op een bord.
Scheelt een hoop tijd.

Een paar weken geleden maakte ik Gado Gado op verzoek van een vriendin en had ik ontzettend veel over.
Op zich geen probleem, want ik gaf mijn blije vriendin een goedgevuld Tupperware bakje mee naar huis en ik at er zelf daarna ook nog twee dagen van.

Maar dit bracht me dus op het idee om een nóg makkelijker en praktischer variant te maken op mijn Gado Gado recept: een supersnelle salade waarbij je geen ingrediënten hoeft te blancheren.
Het is eenvoudig per portie te bereiden met rauwe groenten en staat al binnen 10 minuten op tafel. Vooral ideaal dus als je snel alleen voor jezelf of voor maar twee personen hoeft te koken en er niet twee of drie dagen van wil eten.

Ook het recept voor de (in mijn ogen) perfecte pindasaus heb ik iets aangepast.
De pindasaus voor deze salade is namelijk wat dunner en zoeter, waardoor het wat meer op een dressing lijkt.

Ingrediënten voor 2 personen


VOOR DE SALADE:

 • 2 Little Gems (of kleine kropjes Romaine)
 • 2 eieren
 • grote hand kleine geraspte peentjes
 • halve komkommer

VOOR DE DRESSING:

 • 1 grote eetlepel pindakaas (met nootjes)
 • klein scheutje sojasaus
 • 1 teentje knoflook
 • 150-200 ml kokosmelk
 • 1 el vloeibare honing
 • 1 tl sambal oelek
 • klein scheutje zonnebloemolie

TOPPINGS
Garneer met sesamzaad, stukjes gebroken cassave kroepoek of emping, of met bijvoorbeeld gebakken uitjes.

VARIATIETIPS 
Maak voor deze salade je groentelade leeg!
Gebruik restjes of varieer met seizoensgroenten.
Deze salade is ook superlekker met bijvoorbeeld radijsjes of blokjes tomaat.

Hoe maak je het?

Kook de eieren in 7-9 minuten hard.
Spoel ze koud af, pel en snijd in kwarten.

Snijd de sla in kwarten en verdeel over de borden.
Snijd de peentjes doormidden en de komkommer in blokjes.
Verdeel de groenten over de sla.

Fruit in een steelpannetje de geperste of geraspte knoflook aan in een scheutje olie.
Houd het vuur laag en voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe.
Meng dit snel en schenk er dan de kokosmelk en honing bij tot je de gewenste dikte hebt.
Blijf goed roeren en breng niet aan de kook.

Verdeel de pindasausdressing over de groenten en garneer met de eieren en toppings naar keuze.

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram?
Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de hashtag #HareMaristeit in de tekst onder je foto.
Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

 1. Oooooh lekker! Ik was dus gisteren bij mijn (Indische) neef en ik vertelde over mijn vegan week (destijds voor Koffietijd, de challenge) en hoe slecht die mij bevallen was. Als vanzelf kwam het gesprek op pindasaus en hoe wij die maken. Blijkt dat mijn Oma het heel anders deed (zonder melk!). Ik ga jouw recept binnenkort maken maar dan met Oma’s pindasaus. Hou mij ten goede, maar ik zal proberen een foto te maken 🙂

   1. Goedemiddag, ik heb een vraag.
    Eerder had altijd een verpakking van Conimex voor gadogado en daar zat een zakje gemengde kruiden bij. Erg lekker was dat. Dat mis ik erg. want ik weet niet wat er allemaal wat ‘voor soort kruiden’ er in zat? De losse recepten op Google. staan geen kruiden bij? En ik maakte het met kip en saté saus erbij. en rijst erbij. Dan heb j e je een smakelijke en volledige maaltijd. Weet iemand wát voor kruiden ik daarvoor kan gebruiken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hi!
Ik ben Maris Maria Renne, geboren in 1979 en ik woon met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem. Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site. Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >>

Toiletportret

Webshop