‘Never change a winning formula’.
En toch doe ik het 😉 . De afgelopen jaren is mijn Gado Gado één van de meest bekeken en gemaakte recepten van de site.
Dat recept is op zichzelf al niet zo moeilijk en ik noem het ook wel vaak ‘de luie variant‘. Ik mik namelijk meestal alle te blancheren groenten in één pan, in plaats van dat ik netjes alles apart blancheer en mooi rangschik op een bord. Scheelt een hoop tijd. Maar het kan dus nóg makkelijker (en luier), met deze supersnelle Gado Gado salade die al binnen 10 minuten op tafel staat!
Nog sneller & makkelijker recept voor Gado Gado
Het idee voor dit nog snellere en nog makkelijkere recept voor Gado Gado, ontstond toen er last minute en spontaan een vriendin bij me kwam eten. Ze vroeg of ik misschien mijn fameuze Gado Gado voor haar wilde maken, maar het ontbrak me aan tijd (en zin haha) om de groenten te wassen, snijden en apart te blancheren.
Dat bracht me dus op het idee om een makkelijker en praktischer variant te maken: een supersnelle Gado Gado salade waarbij je geen ingrediënten hoeft te blancheren. Het is supersimpel en eenvoudig per portie te bereiden, gewoon met rauwe groenten. En daardoor ben je dus al met 10 minuutjes klaar. Vooral ideaal dus als je snel alleen voor jezelf of voor maar twee personen hoeft te koken en er niet twee of drie dagen van wil eten.
Ook het recept voor de (in mijn ogen) perfecte pindasaus heb ik iets aangepast. De pindasaus voor deze snelle Gado Gado salade is namelijk wat dunner en zoeter, waardoor het wat meer op een pinda-dressing lijkt.
Snelle Gado Gado salade: Ingrediënten voor 2 personen
VOOR DE SALADE:
- 2 Little Gems (of kleine kropjes Romaine)
- 2 eieren
- grote hand kleine geraspte peentjes
- halve komkommer
VOOR DE DRESSING:
- 1 grote eetlepel pindakaas (met nootjes)
- klein scheutje sojasaus
- 1 teentje knoflook
- 150-200 ml kokosmelk
- 1 el vloeibare honing
- 1 tl sambal oelek
- klein scheutje zonnebloemolie
TOPPINGS
Garneer met sesamzaad, stukjes gebroken cassave kroepoek of emping, of met bijvoorbeeld gebakken uitjes.
VARIATIETIPS
Maak voor deze salade je groentelade leeg! Gebruik restjes of varieer met seizoensgroenten.
Deze snelle Gado Gado salade is ook superlekker met bijvoorbeeld radijsjes of blokjes tomaat.
Bereidingswijze snelle Gado Gado salade
Kook de eieren in 7-9 minuten hard.
Spoel ze koud af, pel en snijd in kwarten.
Snijd de sla in kwarten en verdeel over de borden.
Snijd de peentjes doormidden en de komkommer in blokjes.
Verdeel de groenten over de sla.
Fruit in een steelpannetje de geperste of geraspte knoflook aan in een scheutje olie.
Houd het vuur laag en voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe.
Meng dit snel en schenk er dan de kokosmelk en honing bij tot je de gewenste dikte hebt.
Blijf goed roeren en breng niet aan de kook.
Verdeel de pindasausdressing over de groenten en garneer met de eieren en toppings naar keuze.
PIN DIT:
Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂 .
3 reacties
Oooooh lekker! Ik was dus gisteren bij mijn (Indische) neef en ik vertelde over mijn vegan week (destijds voor Koffietijd, de challenge) en hoe slecht die mij bevallen was. Als vanzelf kwam het gesprek op pindasaus en hoe wij die maken. Blijkt dat mijn Oma het heel anders deed (zonder melk!). Ik ga jouw recept binnenkort maken maar dan met Oma’s pindasaus. Hou mij ten goede, maar ik zal proberen een foto te maken 🙂
Ben wel erg benieuwd naar je Oma’s recept! DO share 🙂
Wat vond je lastig tijdens de vegan week?
Goedemiddag, ik heb een vraag.
Eerder had altijd een verpakking van Conimex voor gadogado en daar zat een zakje gemengde kruiden bij. Erg lekker was dat. Dat mis ik erg. want ik weet niet wat er allemaal wat ‘voor soort kruiden’ er in zat? De losse recepten op Google. staan geen kruiden bij? En ik maakte het met kip en saté saus erbij. en rijst erbij. Dan heb j e je een smakelijke en volledige maaltijd. Weet iemand wát voor kruiden ik daarvoor kan gebruiken?