Mijn lief had zin in pasta met rode saus, en ik had zin om dit eens anders te bereiden dan hoe we dit gewoonlijk doen (gehakt rullen en saus toevoegen).
Op de website van Allerhande vond ik een eenvoudig recept met een kleine twist, voor een leuke variatie van zijn geliefde maaltje.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 gr tartaar
– 2 tenen knoflook (uitgeperst)
– 2 uien
– 2 el olijfolie
– 1 stengel bleekselderij in blokjes OF 2 stengels paksoi (incl. bladeren)
– 200 gr winterpeen(in blokjes)
– 1 fles sugocasa erbe (pastasaus 690 gr)
– 250 gr volkoren penne
Bereiding:
Meng het tartaar met de knoflook, 1 tl zout en peper naar smaak.
Vorm 20 kleine balletjes van het tartaar.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaarballetjes in 5 min. rondom bruin en leg ze op een bord.
Bak de ui, bleekselderij en peen in het bakvet in 5 min. zachtjes gaar.
Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel nog 15 min. zachtjes sudderen.
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de tartaarballetjes door de tomaten-groentesaus en warm ze nog 2-3 min. mee.
Giet de penne af en verdeel over 4 kommen. Schep de saus met de tartaarballetjes erover.
Lekker met een salade van veldsla met gele paprika!
Onze karige buurtsuper (f*cking Pauperdeka!) had geen bleekselderij en winterpenen meer (grrr!) dus ik heb dit vervangen door gewone wortels en paksoi: ook lekker!
Bron: Allerhande
2 reacties
Ik zal dit recept bewaren want het ziet er zo lekker uit 😉
Italiaans eten is yummie.