Getest: HEMA Popcorn met Tompoucesmaak

popcorn tompouce hema

Ik hou van tompouces en ik hou van popcorn. Dus toen HEMA onlangs popcorn met tompoucesmaak lanceerde, dacht ik: dit móet ik proberen! Want: what’s not to like?!

Fan van tompouces

Hoe krankzinnig gek ik ben op tompouces, lees je verderop in dit artikel. Mijn fascinatie voor tompouces gaat namelijk vér 😉 . Onlangs ontving ik dus het persbericht over dit nieuwe HEMA product en deelde ik dit heugelijke nieuws enthousiast op social media:

Sindsdien ontvang ik dagelijks vragen of ik het al geproefd heb en wát ik er nou van vind. Ik begrijp ook dat het nog niet in alle HEMA filialen verkrijgbaar of helaas al uitverkocht is. Geen stress mensen: bestel gewoon lekker online op hema.nl en laat het thuisbezorgen of haal het af bij een HEMA filiaal in de buurt 🙂 .

Popcorn met Tompoucesmaak

Ingrediënten
Suiker, mais, palmolie, glucosestroop, natuurlijk vanille-aroma, koolzaadolie, antiklontermiddel E341, aroma, kleurstoffen E120 E162.

Voedingswaarde per 100g: energie 1388 kJ 327 kcal, vet 1.0g/waarvan verzadigd vet 0.1g, koolhydraten 72.9g/waarvan suikers 51.4g, voedingsvezel 5.4g, eiwit 4.0g, zout 0.00g.

De inhoud van een koker (€2,75) is 120 gram.

popcorn tompouce hema

Wat vond ik ervan?

Mijn verwachtingen waren HOOG, want: zowel een HEMA- als een tompoucefan hier 🙂 . Voor deze smaaktest heb ik ook tompouces gekocht, om de smaken te vergelijken. En voor het maken van leukere foto’s natuurlijk.

Ik houd jullie niet langer in spanning: ik vond het superlekker! Maar… ik vond de popcorn niet smaken naar tompouces.

popcorn tompouce hema

De verpakking is cool (sowieso leuk om te bewaren, als je een HEMA-of tompoucefan bent) en de subtiel roze coating ziet er mooi uit.

Wanneer je de verpakking openmaakt, komt je direct een mierzoete (en ietwat chemische) geur tegemoet. Hier moet je van houden (ik hou ervan) en het rook veelbelovend.

De popcorn zelf is knapperig en romig van smaak. Stiekem hoopte ik op een smaakje van de banketbakkersroom uit de tompouce, maar dit proefde ik helaas niet.

popcorn tompouce hema

De coating is lekker en niet overheersend, maar het doet me niet direct aan tompouces denken. In de bioscoop koop ik vaak popcorn met een smaakje. Bijvoorbeeld colasmaak, kokos of een vruchtensmaak. En deze smaken herken je wél direct.

Na een paar hapjes glazuur van een tompouce, stemden zowel een vriendin als ik (ja: een heus proefpanel) ermee in dat de smaak wel overeenkwam, maar dat de popcorn niet echt spraakmakend is.

Wel vonden we ‘m dus erg lekker, van goede kwaliteit (crunch!) en smaak, maar niet spectaculair. Ik had er geen moeite mee om een koker in mijn up weg te snaaien, dus ik ben zeker niet teleurgesteld.

Mocht je een themafeestje hebben (bijvoorbeeld een Rainbow Sweet Table of een Roze Babyshower) dan is deze popcorn zeker geschikt en zal het vast in de smaak vallen.

De lezers die nog geen koker popcorn met tompoucesmaak hebben kunnen bemachtigen wil ik graag geruststellen: wacht geduldig af en laat hoge verwachtingen los 😉 . Maar je wil ‘m zeker eens proberen, want lekker is het zeker!

Tompouce deodorant, tompouce zeep en tompouce kerstbal

Mijn liefde voor tompouces gaat ver. Ik vind het lastig te omschrijven wát het is waardoor ik zoveel liefde voel voor dit mierzoete gebakje, maar het is een combinatie van de smaak (zoet glazuur, de banketbakkersroom en de crunchy laagjes) en hoe het eruit ziet.

De vierkante vorm en de verschillende structuren van het romige tussenlaagje, de crunchy buitenkantjes en de glanzend roze laag: het totaalplaatje klopt gewoon! Ik was dan ook dolenthousiast toen ik las dat HEMA een Tompouce Deodorant zou uitbrengen:

tompouce deodorant

Maar helaas voor mij: dit was een 1 april grap 🙁 . Veel mensen vonden mij suf dat ik hierin was getrapt, maar ik zag het echt helemaal zitten. Het lijkt mij heerlijk om in de woonkamer of keuken (niet onder mijn oksels dus) te sprayen 🙂 .

Honderd jaar geleden, in een ander leven, toen ik nog een webshop had, verkocht ik namelijk grappige hebbedingetjes waaronder tompouce musthaves. In den beginne, bestond het assortiment bijvoorbeeld uit gehaakte gebakjes, waaronder dus een tompouce:

gehaakte gebakjes

Cute, niet? Excuses voor de crappy foto 😉
Mocht je het patroon willen van de gehaakte tompouce, check dan het bord DIY van mijn Pinterest account.

In een later stadium verkocht ik ook bijoux met bedeltjes van mini-tompouces (hier heb ik helaas geen foto’s meer van) en zeepjes in de vorm van gebakjes, waaronder deze apple & cinnamon cupcakes:

cupcake zeep

En een setje macaronzeepjes met verschillende geuren:

macaronzeep

Maar één van de bestsellers was deze tompouce-zeep, die er uitzag als een échte tompouce en ook zo rook:

tompoucezeep

Deze zeep was op ware grootte en ik moest vreselijk lachen, toen een vriend vertelde dat zijn huishoudster zijn tompoucezeep had weggegooid. Zij dacht namelijk dat hij het gebakje gewoon achteloos op het aanrecht had laten slingeren 🙂 .

Jullie snappen wellicht nu mijn fascinatie voor tompouces en waarom ik dus stond te trappelen om deze popcorn met tompoucesmaak te proberen?

Nogmaals: ik vond de popcorn dus echt heus erg lekker, maar niet tompoucewaardig.
Ik word persoonlijk blijer van HEMA’s Tompouce tissue-box (die moeten ze in een plastic of keramiek uitvoering gaan verkopen!!!), tompouce paraplu en het tompouce luchtbed.
En ook doe ik als trouwe tompoucefan mijn boodschappen in mijn HEMA shopper met tompouceprint 🙂 .Tot slot staat deze tompouce kerstbal ook nog hoog op mijn verlanglijstje, alleen staat de prijs me een beetje tegen:Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

popcorn tompouce hema

Hebben jullie de popcorn met tompoucesmaak al geprobeerd? En zo ja: wat vonden jullie ervan?
Hoe eten jullie tompouces trouwens? Pulken jullie de laagjes los of proberen jullie alle laagjes samen te prikken/snijden en in één hap te eten?

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

14 reacties

 1. Ik vind een tompouce zalig maar niet van de Hema als je een maal een Holtkamp hebt gegeten wil je never nooit meer een Hema tompouce.
  Ik ben dol op echt goed bladerdeeg dat zó heerlijk crunchy kraakt dat mis ik bij de Hema tompouce .Het liefst wil ik alle smaken in een keer maar dat lukt niet altijd ik leg m op z’n kant en probeer t ingelijke stukken te verdelen TJEEEEEEE IK WIL NU EEN TOMPOUCE!!alleen het er over nadenken loopt t kwijl in den muil
  Popcorn ga ik bestellen er ontpopt een dessertje in m’n hoofd…ohhhh en wat dacht je van een Tony met tompoucesmaak???

  1. Ja zo eet ik ook tompouces! Grote kliederboel natuurlijk 🙂 Holtkamp tompouces dus: check! Roger that, over: gaat op mijn to do list 🙂 Ik vind die kleine diepvriestompouces ook fijn trouwens. Niet zo lekker als die grote, maar na 1 grote zit ik bomvol en die kleintjes zijn maar 1 hap 🙂
   Tony met tompoucesmaak lijkt me top! Ga snel je idee voorleggen bij de Tony people!?

   1. door jou tompouce gemekker heb een zakje aardbeipopcorn opzitten eten, alles in huis gehaald om homemade tompouce te maken deze week broed nog even op t roze glazuurlaagje….denk dat ik fondant ga maken ..foto volgt

 2. Ok ik wil nu een tompouce. Of 2. Of 3. Ik eet eerst de bovenste laag eraf en ga dan verder met de rest. Die webshopdingetjes waren trouwens echt leuk. Ik zou die zeep ook zo hebben aangezien voor een echte.

 3. Jam ik houd ook zo van tompoucen!
  Ik haal de bovenste laag er af, leg die er naast, eet de rest op en sluit af met de roze laag.
  Een beetje raar maar vind de roze laag zo lekker dat ik die fijn bewaar 🙂

  1. Haha, klinkt logisch 😉 Ik haal het laagje er altijd af omdat één stuk (met alle laagjes) eraf prikken/snijden niet lukt. Dus haal stukje van het bovenste laagje eraf en dan een hapje van room en bodem erbij. Grote kliederboel natuurlijk, maar ik houd van de combinatie van alle laagjes samen 🙂

 4. Oooh tompoucen!! Ik ben er ook gek op, alleen inderdaad niet die van de Hema. Die pudding vind ik niet lekker, niet geel genoeg haha! Ik houd zelfs een lijstje bij met waar ik de lekkerste tompouce heb gegeten. (tsja) Kleine bakkers in dorpjes hebben vaak hele lekkere en het Vlaamsch Broodhuis ook! Maar zo’n zelfmaakkit (wel een oranje verpakking ) daar word ik ook blij van! En die snijd ik dan niet in drieen maar eet ik helemaal alleen op. Muhahah!

 5. Het is wel een uniek artikel! Heb je nog een betere foto van de tompoucezeep? Ben wel benieuwd! Heb toevallig vandaag een gratis tompouce bij de hema gekregen voor mijn (aankomende) verjaardag! Yum! ☺️ Ik eet mijn tompoucen altijd los van elkaar, maar dan wel met de helft van de room op de bovenkant en de helft op de onderkant. Uiteraard eet ik de onderkant dan eerst en bewaar ik het lekkerst voor het laatst 😉

  1. Ja, leuke actie is dat van HEMA!
   Ik heb even gezocht en vond nog één groepsfoto (oude banner) van de zeepjes, waarop je de tompouce in zijn geheel ziet. Heb deze foto nu toegevoegd aan dit artikel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret