HO HO HO!
Denk je aan kerst, dan denk je aan Candy Canes, right?
Mijn hysterische roze kerstboom hangt vol met candy canes en ze zijn naast leuk om naar te kijken, ook erg leuk om Christmassy Traktaties mee te maken.
Dus moet je binnenkort iets bijdragen aan het kerstdiner in de klas van je kind en ben je te laat met het aanvinken van stokbrood en kruidenboter: maak dan dit!
Weinig moeite en het valt zeker in de smaak bij de hele klas 🙂
Wat heb je nodig?
- witte ronde marshmallows
- candy canes (doosje van 12 stuks €0,99 bij Xenos)
- reep pure chocolade
- geraspte kokos
Hoe maak je het?
Hak de candy canes doormidden en leg de helften met de boogjes apart.
Smelt de chocolade au bain marie.
Prik een candy cane in een marshmallow.
Dip dit in de chocolade en vervolgens in een schaaltje met geraspte kokos.
Laat drogen op een vel bakpapier.
BONUSTIPS!
Op Pinterest zag ik ook leuke voorbeelden van deze traktatie, waarbij de andere helft van de candy canes fijngemalen werd in een keukenmachine.
In plaats van dippen in geraspte kokos, kun je ze dan dippen in candy cane kruimels 🙂
Persoonlijk vind ik de combinatie van de minty candy canes, zoete chocolade en tropische kokos samen juist een lekkere + very Christmassy smaaksensatie.
Overigens viel het me op Pinterestfoto’s ook op dat de traktaties mooi rechtop staan. Geen idee waarom dit bij mij niet zo is, maar ach 🙂
Als de traktaties gedroogd zijn, kun je ze ook aan randjes van een glas of beker warme chocolademelk hangen, of verpakken in transparante folie met een lintje erom.
Op de foto’s in deze blogpost zie je al een kleine sneak peek van mijn Very Jolly Xmas Tafelsetting: morgen deel ik alle foto’s!
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Xmas Treat: Marshmallows & Candy Canes!” username=”MarisMariaRenne”]
6 reacties
Ik denk dat ze grotere marshmallow gebruiken die echte Amerikaanse zijn wat steviger het ziet er heel schattig uit maar tijdens het maken zou ik al aardig zitten schranzen…zon lekkere combi Heb nu dus om 22.18 gezocht naar iets wat er op lijkt… kerstzoenen?En kerstmannetje gevuld met after-eight …erg …en bedankt hé?
Ah, dat wist ik niet, dat Amerikaanse marshmallows steviger zijn! En ik heb idd ook flink wat geschranst van verkeerd gehakte candy canes en verkeerd gedipte marshmallows (BURP) 🙂
Weer een paar kilo erbij, hahaha. Heerlijk al dat kerst lekkers maar niet zo goed voor m’n lijn.
Toch ga ik je recept uitproberen want ik houdt van snoepen. :-p
Lekker! ik heb er nu zin in. En dat om 9.30 in de ochtend 😉
Kan prima om 09:30 toch? 🙂
Jaa maar had net ontbeten haha.