Dit kleurrijke plaatje is een eyecatcher op tafel! Maar ook de combinatie van rode ui en banaan is een feestje voor je smaakpapillen.
Deze bonensalade is lekker vullend, pittig en verrassend en de knapperige paprika’s geven het een lekkere bite.
Hij is geschikt als maaltijdsalade, maar ook als bijgerecht op bijvoorbeeld een Mexicaans feestje of een BBQ party. En als je een portie overhoud, neem je het de volgende dag natuurlijk gewoon lekker in een bakje mee naar school of je werk: prima om als lunch te smullen! Voeg dan de banaan apart toe, zodat het er op de tweede dag ook nog fris en fruitig uitziet 😉
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 blikje rode kidneybonen (310 gram)
- halve rode ui
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 banaan
- 1 klein blikje maïs (150 gram)
- 3 takjes koriander*
- 1 el citroensap
- 1 el appelazijn
- snufje zout
*Ik eet geen koriander, dus ik heb dit vervangen met munt.
Zo maak je het:
Doe de kidneybonen in een vergiet en laat ze uitlekken.
Snipper de rode ui.
Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel de banaan en snijd hem in blokjes.
Doe de bonen, ui, paprika en banaan in een schaal.
Laat de maïs uitlekken in het vergiet en doe de korrels bij de salade.
Snijd de koriander (in mijn geval dus: munt) fijn en meng het citroensap, de appelazijn en het zout in een schaaltje.
Voeg beide toe aan de salade en hussel alles door elkaar.
Dit recept komt uit het boek ‘Gezond leven doe je zo!‘
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Recept voor kleurrijke salade met kidneybonen, maïs, banaan en paprika!”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
12 reacties
Het ziet er heerlijk uit, zou er nou nooit aan denken om een banaan toe te voegen aan een salade!
Ik eet nooit een banaan ‘uit het vuistje’ maar gooi het wel overal in haha 🙂 In smoothies, havermout, salades en oh: ook op pizza! Zo lekker i.c.m. blauwe kaas, echt! Ook lekker in kip kerrie trouwens.
Ga ik uitproberen!
Oooooooh zal ik echt even heel eerlijk zijn? Ik dacht eerst een beetje iets in de trant van: zo’n salade kan ik zelf ook nog wel bedenken. MAAR BANAAN? OOOOH ik ga het vanavond nog proberen, heb alles in huis en ben reuze benieuwd hoe het smaakt. Dankjewel voor je receptje!
Aaaaah leuk! Laat me weten wat je ervan vond?
Ik ben gek op bijzondere smaakcombi’s en de pittige rode ui & zoete banaan = yummmmm 🙂
Eet smakelijk alvast!
Inderdaad een plaatje met al die kleurtjes, en lijkt me echt ontzettend lekker!
Dat ziet er lekker uit. Lijkt ook een beetje op mijn oma’s recept alleen dan voegt ze nog aubergine toe.
Wow, deze salade ziet er echt súperlekker uit. Ik zal kijken of ik Roy kan overhalen dit eens samen te maken.
DO try this at home! En als je extra veel maakt/wat wilt bewaren voor lunch de volgende dag, doe de banaan dan apart. Ziet er de volgende dag anders minder mooi uit 😉
Al die kleuren trokken direct mijn aandacht. En toen ook nog banaan! O my, wat bijzonder! Ik ben heel benieuwd. Ga het zéker een keer maken 🙂 Dankjewel voor de tip!
Haha, yay: iemand die mij snapt 🙂 Veel mensen zeggen: ‘Ehm… banaan???’ Ik vind de combinatie van banaan en rode ui dus echt super! Ook op pizza (met blauwe kaas, mjam!). Laat je me weten wat je ervan vond, als je het gemaakt hebt?
Sowieso! 🙂