Ik ben dol op de Mexicaanse keuken!
Zodra ik ergens een leuk Mexicaans variatierecept tegenkom dat ik nog niet ken, sla ik het ook altijd op in mijn ‘To Do’ lijstje.
Op de website van Albert Heijn kwam ik dit recept tegen van taco’s met andijvie en gehakt. Nou ben ik toevallig ook dol op andijvie, dus ik stond te trappelen om dit uit te proberen. Weer eens iets anders dan altijd maar weer andijviestamppot, nietwaar?
Ingrediënten voor 4 personen
200 g andijvie
3 eetlepels zonnebloemolie
450 gram rundergehakt
150 gram geraspte peen (of 1 zakje peen julienne)
1 zakje taco seasoningmix (35 g)
1 pak tacoschelpen (taco shells, 125 gram)
150 gram geraspte kaas
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Hoe maak je het?
Maak de andijvie schoon en snijd in reepjes. Of gebruik net als ik een zak met fijngesneden andijvie, lekker makkelijk!
Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Bak de geraspte wortel 2 minuten mee. Meng de seasoningmix met 150 ml water, roer door het gehaktmengsel en laat 10 minuten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Verwarm de taco shells volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.
Vul de taco’s met andijvie, het gehaktmengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Serveer met crème fraîche en… eet smakelijk!
Wij waren alledrie erg enthousiast, de combinatie van andijvie, wortel, Mexicaanse kruiden en gehakt is super!
Ook mooi meegenomen: het staat al in 15 minuten op tafel! Lekker snel en makkelijk dus.
Lijkt jullie dit lekker en zijn jullie ook zo gek op Mexicaans eten?
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit
Dit vind je vast ook lekker: SAS (Schijt Aan Sonja) Tortilla Taart en SAS Andijviequiche 🙂
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
3 reacties
Dit gerecht ziet er zo lekker uit en ga ik zeker een keer bereidden!
Ik hou van mexicaanse gerechten.
Geniet van een prachtige dag Xoxo
Heerlijk. Ik ben niet allergisch voor koriander, maar vind het gewoon echt niet lekker. Dit receptje is dus perfect!!
Dat hoor ik vaker van mensen 🙂