Taco’s Met Andijvie & Gehakt

taco met andijvie
Ik ben dol op de Mexicaanse keuken!
Zodra ik ergens een leuk Mexicaans variatierecept tegenkom dat ik nog niet ken, sla ik het ook altijd op in mijn ‘To Do’ lijstje.

Op de website van Albert Heijn kwam ik dit recept tegen van taco’s met andijvie en gehakt. Nou ben ik toevallig ook dol op andijvie, dus ik stond te trappelen om dit uit te proberen. Weer eens iets anders dan altijd maar weer andijviestamppot, nietwaar?

Ingrediënten voor 4 personen
taco met andijvie close up

200 g andijvie
3 eetlepels zonnebloemolie
450 gram rundergehakt
150 gram geraspte peen (of 1 zakje peen julienne)
1 zakje taco seasoningmix (35 g)
1 pak tacoschelpen (taco shells, 125 gram)
150 gram geraspte kaas
1 bekertje crème fraîche (125 ml)

 

Hoe maak je het?

taco andijvie

Maak de andijvie schoon en snijd in reepjes. Of gebruik net als ik een zak met fijngesneden andijvie, lekker makkelijk!

Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Bak de geraspte wortel 2 minuten mee. Meng de seasoningmix met 150 ml water, roer door het gehaktmengsel en laat 10 minuten sudderen totdat het vocht is verdampt.

Verwarm de taco shells volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.
Vul de taco’s met andijvie, het gehaktmengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas.

Serveer met crème fraîche en… eet smakelijk!

Wij waren alledrie erg enthousiast, de combinatie van andijvie, wortel, Mexicaanse kruiden en gehakt is super!
Ook mooi meegenomen: het staat al in 15 minuten op tafel! Lekker snel en makkelijk dus.

Lijkt jullie dit lekker en zijn jullie ook zo gek op Mexicaans eten?

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit

Dit vind je vast ook lekker: SAS (Schijt Aan Sonja) Tortilla Taart en SAS Andijviequiche 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret