Een paar dagen geleden liet ik op Instagram zien dat ik ging experimenteren met Stroop Susu IJsjes.
Sindsdien krijg ik iedere dag vragen over rozensiroop, waar ik de ijsmallen gekocht heb en of de ijsjes gelukt zijn.
Ook krijg ik veel enthousiaste reacties van andere Indo’s die ook nostalgische gevoelens krijgen bij het zien en ruiken van Stroop Susu. Daarom perste ik er vandaag even heel snel deze blogpost uit 🙂
Want de ijsjes zijn supergoed gelukt en al bijna allemaal op!
Echt een aanrader om thuis te maken deze zomer.
Wat is Stroop Susu?
Misschien heb je deze flessen wel eens gespot in de toko:
Susuroos is beter bekend als Stroop Susu. Susu betekent ‘melk’.
De rozensiroop (rechts) wordt traditioneel gebruikt voor schaafijs (‘IJs Kelapa Muda‘ of bijvoorbeeld ‘IJs Shanghai‘), maar het kan ook als siroop (Stroop Biasa met Selasi of Tjin Tjau), in een milkshake of over roomijs gebruikt worden.
In de linkerfles, is de siroop al aangemaakt met gecondenseerde melk. Dit kun je dus gewoon rechtstreeks in een glas schenken, eventueel met ijsblokjes.
Ik koop zelf eigenlijk altijd de rechterfles en drink het met kokosmelk, rijstmelk of gecondenseerde melk (is qua smaak hetzelfde als de linkerfles).
Het heeft een zoete rozige smaak, een mooie roze kleur en het doet mij altijd aan mijn Opa en Oma denken.
Ik heb het trouwens ook wel eens gemaakt om cupcakes mee te maken, dit was echt superlekker en ze kregen er een mooie roze kleur van!
Wat heb je nodig?
- scheut rozensiroop
- kokosmelk (check de inhoud van je ijsmallen)
- geraspte kokos
- ijsmallen en ijsstokjes
De ijsmallen in de vorm van Magnum IJsjes heb ik al jaren in huis en zijn van het professionele Italiaanse patisseriemerk Silikomart.
Ze zijn van fantastische kwaliteit hoogwaardige siliconen: ze kunnen bijvoorbeeld ook in de oven of vaatwasser. Dit moet je absoluut NIET doen met goedkope siliconen mallen van de bekende grote ketens 🙂
LEUK:
Het Indische maandblad Moesson spotte mijn ijsjes op Instagram en deelde ze in de juli editie van 2020:
Dit bericht bekijken op Instagram
Wie heeft mijn Stroop Susu IJsjes gespot in @moesson_het_indisch_maandblad ?!!?! ?
Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op
Hoe maak je het?
Meng de rozensiroop met kokosmelk in een maatbeker.
Het is sowieso al vrij snel een mierzoet goedje om te drinken (LOVE it!), maar voor deze ijsjes heb ik het mengsel nóg wat zoeter gemaakt. Want wanneer fruit, melk of ijs bevroren is, verdwijnt de zoete smaak.
Neem een klein slokje, wanneer je denkt dat je tandglazuur eraf gaat brokkelen is het zoet genoeg.
Strooi een beetje geraspte kokos in de mallen, steek de stokjes erin en schenk dan zachtjes de Stroop Susu erin.
Tik even met de mallen op je aanrechtblad, om eventuele luchtbelletjes te laten verdwijnen.
Strooi er nog een beetje geraspte kokos over en laat ze een dagje in de vriezer staan voordat je ze uitdeelt.
PIN DIT:
4 reacties
Ze zien er echt mega leuk uit, wat fijn dat je een ijs recept met ons deelt, altijd welkom 🙂
Ziet er heerlijk uit! Ga het binnenkort maken
Één opmerking wat de fles Susuroos betreft, deze is erg zoet om meteen zo te drinken. Van huis uit heb ik het geleerd om het aan te leggen met water of melk..
Oh jeetje haha: ik moet even mijn hulplijnen raadplegen, dit wist ik niet 🙂
Dit ziet er zo leuk uit.
Ik hou van de siroop o zo heerlijk.
Dit zou men ook kunnen maken met orgeade….
Xoxo