Stroop Susu IJsjes

Een paar dagen geleden liet ik op Instagram zien dat ik ging experimenteren met Stroop Susu IJsjes.
Sindsdien krijg ik iedere dag vragen over rozensiroop, waar ik de ijsmallen gekocht heb en of de ijsjes gelukt zijn.
Ook krijg ik veel enthousiaste reacties van andere Indo’s die ook nostalgische gevoelens krijgen bij het zien en ruiken van Stroop Susu.  Daarom perste ik er vandaag even heel snel deze blogpost uit 🙂

Want de ijsjes zijn supergoed gelukt en al bijna allemaal op!
Echt een aanrader om thuis te maken deze zomer.

Wat is Stroop Susu?

Misschien heb je deze flessen wel eens gespot in de toko:    stroop susu en rozensiroop

Susuroos is beter bekend als Stroop Susu. Susu betekent ‘melk’.
De rozensiroop (rechts) wordt traditioneel gebruikt voor schaafijs (‘IJs Kelapa Muda‘  of bijvoorbeeld ‘IJs Shanghai‘), maar het kan ook als siroop (Stroop Biasa met Selasi of Tjin Tjau), in een milkshake of over roomijs gebruikt worden.

In de linkerfles, is de siroop al aangemaakt met gecondenseerde melk. Dit kun je dus gewoon rechtstreeks in een glas schenken, eventueel met ijsblokjes.

Ik koop zelf eigenlijk altijd de rechterfles en drink het met kokosmelk, rijstmelk of gecondenseerde melk (is qua smaak hetzelfde als de linkerfles).
Het heeft een zoete rozige smaak, een mooie roze kleur en het doet mij altijd aan mijn Opa en Oma denken.
Ik heb het trouwens ook wel eens gemaakt om cupcakes mee te maken, dit was echt superlekker en ze kregen er een mooie roze kleur van!

Wat heb je nodig?

  • scheut rozensiroop
  • kokosmelk (check de inhoud van je ijsmallen)
  • geraspte kokos
  • ijsmallen en ijsstokjes

De ijsmallen in de vorm van Magnum IJsjes heb ik al jaren in huis en zijn van het professionele Italiaanse patisseriemerk Silikomart.
Ze zijn van fantastische kwaliteit hoogwaardige siliconen: ze kunnen bijvoorbeeld ook in de oven of vaatwasser. Dit moet je absoluut NIET doen met goedkope siliconen mallen van de bekende grote ketens 🙂

LEUK:
Het Indische maandblad Moesson spotte mijn ijsjes op Instagram en deelde ze in de juli editie van 2020:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wie heeft mijn Stroop Susu IJsjes gespot in @moesson_het_indisch_maandblad ?!!?! ?

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Hoe maak je het?

Meng de rozensiroop met kokosmelk in een maatbeker.
Het is sowieso al vrij snel een mierzoet goedje om te drinken (LOVE it!), maar voor deze ijsjes heb ik het mengsel nóg wat zoeter gemaakt. Want wanneer fruit, melk of ijs bevroren is, verdwijnt de zoete smaak.

Neem een klein slokje, wanneer je denkt dat je tandglazuur eraf gaat brokkelen is het zoet genoeg.

Strooi een beetje geraspte kokos in de mallen, steek de stokjes erin en schenk dan zachtjes de Stroop Susu erin.
Tik even met de mallen op je aanrechtblad, om eventuele luchtbelletjes te laten verdwijnen.
Strooi er nog een beetje geraspte kokos over en laat ze een dagje in de vriezer staan voordat je ze uitdeelt.

PIN DIT:

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit in je onderschrift of tag @hare_maristeit in je foto.
Je kunt op Pinterest ook een reactie met foto achterlaten in deze PIN van de Stroop Susu IJsjes.

Wie weet verschijnt jouw foto met credits, eeuwige roem en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit! Ga het binnenkort maken
    Één opmerking wat de fles Susuroos betreft, deze is erg zoet om meteen zo te drinken. Van huis uit heb ik het geleerd om het aan te leggen met water of melk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret