Afgelopen periode was ik superdruk met een aantal toffe Food-campagnes voor mijn blog.
Wanneer ik dan hele dagen met eten bezig ben (bedenken, bereiden, fotograferen, proeven, schrijven, overleggen en eventueel dingen herzien) dan resulteert dit vrijwel altijd in…. zelf totaal geen zin meer hebben om ‘s avonds nog ‘gewoon’ te koken 🙂
En zo liep ik inspiratieloos door de Albert Heijn en scoorde ik een verspakket voor Pompoensoep.
Hartjes voor Oom Albert: hij geeft me het gevoel dat ik geen standaard makkelijk prakje heb bereid en toch wat origineels én voedzaams op tafel heb getoverd.
Lekker niet hoeven nadenken over de ingrediënten of met een vermoeid hoofd de hele winkel doorstruinen: I love it.
Want alles, (inclusief de juiste hoeveelheid tenen knoflook en blokjes bouillon) zit al in het pakket.
Je hoeft het dus thuis alleen maar te snijden en bereiden: zo supersimpel!
En nee: dit artikel wordt niet gesponsord door Albert Heijn, ik ben oprecht gewoon fan 🙂
Deze ietwat zoete en kruidige pompoensoep met appel was nieuw voor me en ga ik zeker nog een paar keer maken dit seizoen.
Waarschijnlijk in grotere hoeveelheden om mijn vriezer lekker vol te proppen met Tupperware-bakjes voor nieuwe drukke of inspiratieloze dagen.
Onderstaande ingrediënten en hoeveelheden wijken iets af van de instructies op het AH-verspakket en de overeenkomende recepten op de site van AH.
Ik heb het thuis iets aangepast om helemaal naar mijn smaak te bereiden.
Ingrediënten voor 6 personen
- 1 flespompoen
- 1 winterpeen
- stukje verse gember
- 3 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- sap van 1 uitgeperste sinaasappel
- 1 zoete appel
- 1 liter groentebouillon
- scheutje olijfolie
- mespuntje piment
- mespuntje kaneel
- mespuntje cayennepeper
- flinke snuf peper en zout
- verse tijm
Hoe maak je het?
Maak de groente schoon en hak de sjalotten in kleine stukjes.
Halveer de pompoen, verwijder de pitten.
Snijd de pompoen en winterpeen in stukjes.
Hak een een stukje van de gember af (formaatje van ongeveer je pink), schil dit en hak in kleine stukjes.
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in blokjes.
Pers de sinaasappel uit.
Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember ongeveer 3 minuten op laag vuur.
Zet het vuur hoger en bak 5 minuten de pompoen en winterpeen op hoger vuur.
Schep regelmatig om en voeg de specerijen toe.
Voeg de groentebouillon, blokjes appel en het sinaasappelsap toe.
Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in een (hittebestendige) blender.
Serveer eventueel met een lepel crème fraîche en garneer met verse tijm.
Leave a Reply