Ken je dat, wanneer je in de keuken ‘gewoon even snel iets in elkaar flanst’ en dit blijkt een heus succesnummer te zijn?
Ik deed wat coole Beyoncé moves en gaf mezelf een paar high fives, na het maken van dit soepje 🙂
Ik had een kleine pompoen over en nog een halve bos wortelen. Maar van iedere groente had ik nét te weinig, om het voor een complete gezinsmaaltijd te gebruiken.
Daarom besloot ik alles bij elkaar te mikken, met in mijn achterhoofd de basis van twee van mijn favoriete soepen: wortelsoep en pompoensoep.
Het resultaat?
Een fluweelzachte, romige en knaloranje soep!Ingrediënten voor 6 grote kommen
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gedroogde salie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine pompoen, in blokjes gesneden
- 250 gr wortel, geschrapt en in stukken
- 750 ml groentebouillon
- 125 ml crème fraîche
Hoe maak je het?
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook (geraspt of uitgeperst) 2 minuten aan.
Voeg de wortel en in blokjes gesneden pompoen toe en roer een minuut door.
Voeg de bouillon en kruiden toe en laat 15 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer en crème fraîche.
Serveer met brood en smeersels: eet smakelijk!
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Recept voor een knaloranje soep van Wortels & Pompoen” username=”MarisMariaRenne”]