Broccolisoep met Prei & Ei

broccolisoep met prei en ei

Het Lekker & Simpel Kookboek (van de makers van het gelijknamige blog lekkerensimpel.com) pak ik er regelmatig bij. De tweehonderd recepten in dit boek zijn namelijk allemaal ‘Hare Maristeit Proof’ en dat wil zeggen: ie-de-reen kan het maken, ze zijn niet ingewikkeld én staan snel op tafel.

Afgelopen week maakte ik een grote pan broccolisoep met prei.  Hier heb ik twee middagen van geluncht én ik heb nog twee porties in de vriezer. Ik maak graag regelmatig een grote pan soep en vries dan eenpersoonsporties in: zo houd ik een beetje variatie in mijn lunches doordeweeks.

Ingrediënten voor 2 personen

Opmerking: ik heb me aan deze hoeveelheden gehouden, maar vond dit ruim voldoende voor vier normale porties!

 • 500 gr broccoli
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1-2 aardappels
 • 1 groentenbouillonblokje
 • 500 ml water
 • 200 gr prei
 • 1 el tijm
 • 1 el peterselie
 • olijfolie
 • snufje zout en peper
 • eventueel crème fraîche en een ei

 

Zo maak je het!

Snijd de broccoli, ui, knoflook en prei in stukjes.
Giet een scheut olie in een pan en bak de ui, knoflook en prei 4-5 minuten aan.

Ondertussen schil je de aardappels en snijd je deze in blokjes,
Voeg vervolgens de aardappel, broccoli, het water, bouillonblokje en de kruiden toe.

Breng het geheel aan de kook en laat het een minuut of 10 koken totdat de aardappel en broccoli lekker zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer en serveer met een lepeltje crème fraîche of een gekookt eitje.

TIPS!
Lees HIER hoe je het perfecte eitje kookt en HIER mijn review over het Lekker & Simpel Kookboek, inclusief linkjes naar andere recepten uit het boek die ik al heb gemaakt!

broccolisoep met prei en ei

 

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

[bctt tweet=”Recept voor broccolisoep met prei & ei” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

 1. Wij zijn gek op soep! Ik maak er ook altijd genoeg van om dan in te vriezen. Altijd handig als ik eens een avondje geen zin heb om te koken 😉
  Ga ik zeker eens proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret