Momenteel zit ik in een soepfase: LOVE it! Ik maak echt liters verse soep en heb inmiddels een aardig voorraadje opgeslagen in de vriezer.
Ik word zo blij van een vriezerlade vol met bakjes verschillende soepen. ’s Avonds kies ik er eentje uit om te ontdooien en deze eet ik dan de volgende middag als lunch. Nogmaals: LOVE it!
Champignonsoep behoorde tot voor kort niet tot mijn favorieten, want dit vond ik maar flauw en smakeloos.
Het recept voor deze kruidige en gezonde champignonsoep vond ik op het foodblog Voedzaamensnel.nl en dit soepje is allesbehalve flauwtjes!
Wel heb ik het een ietsiepietsie (heel klein beetje maar) aangepast.
Zo heb ik de crème fraîche en roomboter achterwege gelaten en de volgorde van bereiding iets anders gedaan. Zonder crème fraîche is het nog steeds een lekker romig soepje, maar bevat het wat minder calorieën. Ook vind ik het lekker om knoflook samen met uien te fruiten in plaats van later toe te voegen.
Mocht je nou nieuwsgierig zijn of willen vergelijken: klik HIER voor het originele recept, dat eveneens voorzien is van interessante feitjes over champignons. Hoe ik dit supersoepje heb gemaakt laat ik vandaag zien!
Ingrediënten voor drie grote porties
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- 1 avocado
- 800 milliliter kippenbouillon
- 1 ui
- 1 takje rozemarijn
- scheut olie om in te bakken (ik gebruikte truffelolie voor nóg meer smaak)
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel kaneel
- mespuntje nootmuskaat
- mespuntje gemalen kruidnagel
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het
- Snipper de ui, rasp, hak of pers de knoflook en fruit dit aan op laag vuur in een ruime pan.
- Snijd ondertussen de champignons grof en bak deze 5 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Ris de blaadjes rozemarijn van de takjes, hak fijn en voeg toe aan de soep. Draai het vuur laag zodra het kookt.
- Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar af.
- Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan de soep, samen met de overige kruiden.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat peper.
Is champignonsoep niet je ding? No worries!
Bekijk HIER alle supersoeprecepten van mijn blog.
[bctt tweet=”Gezonde, romige en kruidige champignonsoep met avocado en rozemarijn.” username=”MarisMariaRenne”]
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
3 reacties
Lekker, deze sla ik op. Champignonsoep vind ik juist wel heerlijk en avocado niet zo (maar is gezond, zeggen ze).
Haha ja: gezonde vetten ? Maar die avocado maakt het juist lekker romig en die kaneel en rozemarijn geven het echt een bijzondere en kruidige smaak! Benieuwd wat je ervan vindt.
Thanka voor dit recept! Ik houd dus wel enorm van champignonsoep, maar maak het nooit. Als ik eens tijd heb ga ik deze proberen!