Een tijdje geleden deelde ik deze zelfgemaakte Mexicaanse mini-vegaburgertjes op Instagram Stories. Ik kreeg daar zoveel vragen over, dat ik besloot om ze ook maar in een blogpost te delen!
Qua structuur en vorm lijkt het een beetje op falafel, alleen heb ik ze Mexicaans gekruid en geserveerd met nacho’s uit de oven en een flinke dot guacamole.
Ik maak regelmatig zelf Mexicaanse Vegaburgers van bijvoorbeeld kidneybonen of zwarte bonen.
Maar ik heb niet altijd grote trek en zo’n burger (zeker met veel laagjes en toppings op een broodje) is toch wel een flinke unit 🙂
Voor kleine kinderen die wel eens moeilijk doen aan tafel (mijn kleuter uiteraard NOOIT, kuch…) zien deze kleine burgertjes er ook iets uitnodigender uit.
Ik vroeg een Spaanstalige vriendin hoe zij ‘Mini Hamburgertjes’ zou vertalen en zij bedacht de naam ‘Hamburguesitas’.
Cute, no!?
Ingrediënten Hamburguesitas (18-20 stuks)
- blikje kikkererwten
- blikje zwarte bonen
- klein blikje maïs
- 1 el tacokruiden
- 1 grote teen knoflook
- 5 el havermout
Bereidingswijze
Spoel de bonen, maïs en kikkererwten in een vergiet of zeef goed af.
Laat ze even goed drogen op een schone theedoek.
Hak ze samen met de knoflook, tacokruiden en havermout in een keukenmachine, maar zorg ervoor dat het geen gepureerde massa wordt.
Maak een ‘bal’ van de massa, bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het mengsel vervolgens tot een ‘staaf’.
Snijd in kleine plakjes en laat minimaal een half uur rusten in de koelkast.
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de hamburguesitas rondom gaar.
PIN DIT: