Anti kater smoothie met grapefruit en komkommer

anti kater sapje

Seth ging gisteren naar Awakenings en voordat hij wegging, vroeg hij mij om een gunst. Hij wilde graag als hij ’s nachts thuis zou komen een gezonde smoothie drinken, maar hij wilde ons niet wakker maken met de herrie van de blender.

Ik ben de beroerdste niet, dus gisteren heb ik alvast een flinke anti kater smoothie voor hem gemaakt en voor hem in de koelkast gezet.
Hij hoeft dit dus alleen nog maar even te shaken of roeren als hij ’s nachts gebroken thuiskomt. Nu maar hopen dat het helpt en dat hij in de loop van deze zondag weer fris en fruitig is.
anti kater smoothie met grapefruit

Ingrediënten voor 4 dl

– 2 grapefruits
– 1 komkommer
– 1 citroen
– ijsblokjes
– scheut spa rood
– een paar blaadjes verse munt

Pers de citrusvruchten en snijd de komkommer in blokjes. Mix alles met een staafmixer of in de blender.
Komkommer spoelt de nieren schoon en grapefruit helpt bij het uitdrijven van de gifstoffen. Dit drankje is ook een echte oppepper voor na het sporten.

anti kater smoothie bewaren
Ik heb de smoothie afgedekt in de koelkast, met een duidelijke omschrijving van ingrediënten en how to in de koelkast gezet. True love, nietwaar?

Hebben jullie nog goede anti kater tips? Laat het weten in de comments!

smoothiegids
Het recept voor deze smoothie vond ik in De studentengids voor sap & smoothie
Dit handige boekje vond ik op Bol.com voor maar €7,49
Het bevat maar liefst 255 pagina’s met basic recepten voor lekkere en zeer eenvoudig te bereiden sapjes en smoothies.
Zo krijg je altijd genoeg vitamientjes binnen en weet je ook precies wat welke groente of fruitsoort bevat en voor je doet.

Ga je dit maken? Maak een foto en tweet deze @MarisMariaRenne, deel op de Facebookpagina van Hare Maristeit of op Instagram met de hashtag #HAREMARISTEIT
Wie weet zie je jouw foto met credits terug in een volgend artikel met lezersfoto’s.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Klinkt lekker! Ik moet ook maar eens komkommer in mijn smoothies gaan verwerken. Heeft de smoothie geholpen tegen de kater?

  2. de EQQI anti-katertablet werkt héél goed. Oplossen in glas water en tijdens je nachtrust kan je lichaam rehydrateren. Resultaat : géén kater de volgende morgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret