Dit koude soepje van tomaten en yoghurt is zoooo lekker en verfrissend op warme zomerdagen!
De blokjes avocado, komkommer en paprika geven het een fijne bite en maken er een perfect zomergerechtje van.
De basis voor deze gazpacho is geïnspireerd op een recept uit het kookboek Superveg, maar ik heb hoeveelheden aangepast, ingrediënten weggelaten of toegevoegd.
Superveg is momenteel mijn favoriete en meest inspirerende kookboek.
Klik HIER voor al mijn kookboek reviews.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de Gazpacho:
- 400 gr rijpe trostomaten
- 150 ml yoghurt
- 1 klein blikje tomatenpuree
- de blaadjes van 2 takken verse basilicum
- 1 el sap van een citroen
- 60 ml water
- flinke snuf versgemalen peper & zeezout
Om erbij te serveren:
- 1 rijpe avocado
- halve zoete gele paprika
- kwart komkommer
- versgemalen peper
Hoe maak je het?
Mix alle ingrediënten voor de gazpacho in een blender of keukenmachine.
Giet het mengsel door een zeef in een schenkkan.
Dek af met plastic folie en zet het in de koelkast.
De gazpacho moet minstens 1 uur koelen, maar kan tot 24 uur in de koelkast blijven staan.
Bereid kort voor het serveren de andere ingrediënten: snijd alles in kleine blokjes.
Leg, met je vingers en een lepel, voorzichtig een hoopje avocadoblokjes in het midden van elke kom.
Schenk er een beetje gazpacho omheen.
Bestrooi met de blokjes paprika en komkommer en een flinke snuf versgemalen peper.
3 reacties
Lekker! Misschien wel iets wat ik ook uit wil proberen. Eergisteren hebben we een koude soep van meloen gegeten (met als topping uitgebakken bacon in kleine fijne reepjes, maar dat is natuurlijk niet vega) en dat was ook zo lekker. De combinatie in het recept van jou met avacado lijkt mij heerlijk.
Meloen i.c.m. iets zouts is fantastisch! Ik eet ’s zomers vaak blokjes meloen met feta en blaadjes munt of basilicum: echt heerlijk! Vega bacon moet ik nog eens proberen, er schijnt heel goede te zijn, maar heb het nog niet zelf geproefd 🙂
Frisse & Zomerse Gazpacho met Avocado ziet er erg interessant uit en lekker.