Na het geweld van de kaasplankjes, Tex Mex Pizza en Crème Brûlée van Mijn laatste avondmaal, heb ik mijn zonden even overdacht. Door al dat nadenken over heerlijk fout eten en het zoeken naar afbeeldingen voor dat artikel, heb ik de teugels afgelopen weekend ook een beetje laten vieren.
Moet af en toe kunnen vind ik en ik heb dan ook heerlijk genoten van home made Tex Mex nacho’s met gesmolten plastic kaas. En wijn.
Maar als het goed is, ga ik namelijk voorlopig nog niet dood <AFKLOPPEN> en ga ik dus weer braaf in de weer met makkelijke en gezonde recepten.
Op Daisy’s blog ilovehealth.nl vond ik een recept voor een spinaziesoep met munt, dat zij weer had gekregen van NewFysic.nl (haar resultaten uit 2013 met deze afvalmethode kun je HIER teruglezen).
Ik heb het recept ietsiepietsie aangepast, want: I like spicy + ik HAAT koriander!
Ingrediënten voor 4 personen
- Olijfolie
- 2 grote uien, grof gesnipperd
- 2 tenen knoflook, grof gehakt (ik gebruikte er meer, want: lekker)
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (ik gebruikte 2 medium-grote rode pepers)
- 1 bosje munt, grof gehakt
- 1 bosje peterselie of koriander, grof gehakt
- 1,2 liter groentebouillon (van 2 bouillonblokjes gemaakt)
- 500 gram verse jonge spinazie, grof gehakt
- Sap van 1-2 citroenen
- Nootmuskaat
- Yoghurt
- Zout en peper
- OPTIONEEL: als je net als ik van spicy food houdt, kun je er nog naar smaak wat cayennepeper aan toevoegen.
Hoe maak je het?
Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de uien, knoflook en chilipeper 10 minuten tot ze zacht en goudkleurig zijn.
Doe de kruiden en bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de spinazie toe en kook deze 2 minuten tot het blad net slinkt.
Voeg het citroensap toe samen met een snufje nootmuskaat, zout en peper.
Gebruik een staafmixer en pureer de soep tot een grove puree.
Serveer de soep met een scheutje yoghurt en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Recept voor spicy & skinny spinaziesoep met munt” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
5 reacties
Deze low carb freak gaat die soepje maken! Lijkt mij heerlijk. Ik ben gek op munt, yoghurt EN spinazie. Ik zou er juist veel koriander in doen 😉
niet die soepje maar DIT soepje. #itslate
Haha ?
P.s. Nee: koriander smaakt naar ZEEP ?
Het ziet er zo heerlijk uit.
Prachtige foto’s.
Xoxo