Oké, eerlijk zeggen: wie van jullie heeft er ook wel eens opgezocht wat het verschil is tussen bosuitjes en lente-uitjes?
Ik heb wel eens in de supermarkt gestaan met een ingrediëntenlijstje voor een recept waarvoor ik lente-uitjes nodig had. Die waren er dan niet en toen stond ik enigszins paniekerig te twijfelen of bosuitjes misschien ook geschikt zouden zijn.
Ze worden ook wel eens salade-uitjes genoemd trouwens. Lekker verwarrend, maar het is dus gewoon hetzelfde.
Er viel een last van mijn schouder, toen ik eenmaal over deze kennis beschikte.
Bij een uiensoep denk je misschien aan een winterse maaltijd, maar dit soepje van bosuitjes is prima geschikt om het gehele jaar te maken!
Ik vond het recept voor deze heerlijke en makkelijk te maken soep in de rubriek ‘5 or less‘ van het foodblog ChicksLoveFood.com
Ingrediënten voor 3 grote kommen
- 7 lente-uitjes, bosuitjes of salade-uitjes
- 1 teen knoflook
- 1 aardappel
- 2 (tuin)kruidenbouillonblokjes
- 100 milliliter slagroom (schenkbare, uit een beker)
Hoe maak je het?
Snijd de lente-uitjes in ringetjes, was ze grondig en houd één klein handje achter.
Snijd de knoflook fijn.
Verwarm een flinke scheut olie in een soeppan en doe hier de uienringetjes en knoflook bij.
Bak 15 minuten aan op laag vuur.
Schil ondertussen de aardappel en snijd in blokjes.
Doe de aardappelblokjes samen met een flinke snuf peper, zout en de twee bouillonblokjes in de pan.
Voeg meteen een liter water toe, liefst water dat net van de kook is.
Laat de bosuisoep 15 minuten zachtjes doorkoken, schenk de slagroom erbij en pureer dan fijn met een staafmixer.
Roer de overgebleven ringetjes door de soep en verdeel over de kommen.
Noemen jullie deze uitjes bosuitjes of lente-uitjes?
Let me know 🙂
You like soup?
Bekijk dan alle soeprecepten van mijn blog!
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Soep van lente-uitjes. Of bosuisoep: zo mag je het ook noemen.” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
6 reacties
In België hebben we er nóg een derde naam voor: pijpajuin 😀 Ik heb het dus ook al moeten opzoeken 😉
Het wordt hier regelmatig gegeten, maar soep heb ik er nog nooit van gemaakt. Deze probeer ik eens 😉
Ik vind jullie taaltje zo grappig en fascinerend 🙂 Pijpajuin? Die snap ik niet haha! Net als Curryworst (onze frikandel), die snap ik ook niet 🙂
Klinkt zo heerlijk 😉
Haha, eerlijk? Ik wist dat het hetzelfde was. Ik zeg altijd bosuitjes, dat bekt toch veel lekkerder dan lente-uitjes? Salade-uitjes had ik dan weer nooit van gehoord. Maar de soep lijkt me heerlijk, die ga ik zeker een keer maken 🙂
Ik vind lente-uitjes ook niet lekker bekken of schrijven en zeg ook liever bosuitjes 🙂
Klinkt als een heerlijk soepje!