Aardbeiensoep met Pistachesuiker

aardbeiensoep

Nog even en het aardbeienseizoen is afgelopen! Superjammer, want ik ben echt dol op aardbeien… Net als watermeloen (met feta en munt: YUM!), kan ik dit ie-de-re dag eten zonder dat het gaat vervelen.

Je kunt aardbeien natuurlijk aan je ontbijt met yoghurt of kwark toevoegen of in plakjes snijden en er een beschuitje of cracker mee beleggen. Ook doen ze het goed in sapjes en smoothies, maar…. heb je wel eens van aardbeiensoep gehoord?

Ik ontdekte dit bijzondere gerecht als jong meisje, tijdens een vakantie in Florida.
Daar at ik dit dagelijks in verschillende restaurants, waar aardbeiensoep vrijwel overal op de menukaart stond.
Ik heb tijdens die vakantie veel verschillende soorten aardbeiensoep geproefd. Sommigen deden me een beetje denken aan een veel te zoete romige milkshake, maar een aantal waren een bijzondere mix van hartig en zoet.

We zijn nu dus alweer bijna vijfentwintig jaar verder <kuch> maar die aardbeiensoep ben ik nooit vergeten. Lang ben ik op zoek geweest naar hét recept dat overeenkwam met mijn vakantieherinnering.

Via Pinterest en Google heb ik diverse recepten gevonden en uitgeprobeerd. Uiteindelijk, na heel veel sleutelen en liters aardbeiensoep slurpen, heb ik dé smaak gevonden die mijn herinneringen aan het prachtige Florida weer terugbrachten.

RECEPT: Koude Aardbeiensoep met Basilicum & Pistachesuiker

VOOR DE SOEP:

  • 500 gram aardbeien (in stukjes gesneden)
  • het sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop
  • 250 ml zure room (houd een schepje over voor het serveren!)
  • 250 ml witte druivensap
  • de blaadjes van 3 takjes verse munt

VOOR DE PISTACHESUIKER:

  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels pistachenootjes
  • grote hand verse basilicumblaadjes, grof gehakt

BEREIDING

Meng in een keukenmachine of blender alle ingrediënten voor de soep tot het helemaal glad is.
Laat dit minimaal drie tot vier uur goed koud worden in de koelkast.
Meng de suiker met de pistachenootjes en de basilicum met een keukenmachine of staafmixer tot groene poeder en zet afgedekt tot het serveren opzij.

Voor het serveren

Schep de soep in vier grote kommen. Maak met een lepel losgeklopte zure room een mooie witte krul in elke kom en bestrooi ze royaal met groene basilicumsuiker.
Of maak gezichtjes, ook leuk.

Leuk grapje voor je kids: ‘Eet snel je soep op, voordat het warm wordt!’

Aardbeiensoep

 

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

[bctt tweet=”Recept voor bijzonder voorgerecht of dessert: koude aardbeiensoep met basilicum en pistachesuiker!”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop